Тема: Украйна

19 Април, 2019 10:55 10 286 98

Украйна ще фалира без руски нефт?

  • украйна-
  • русия-
  • петрол-
  • нефт-
  • дмитрий медведев-
  • укртатнафта

Руският премиер Дмитрий Медведев съобщи, че се забранява износът на петрол и петролни продукти в бившата съветска република

Украйна ще фалира без руски нефт? - 1
Снимки: Shutterstock

В Киев усетиха заплаха - според украинска компания без руския петрол икономиката на страната може да колабира и е застрашена дори националната сигурност, пише издаваният в Русия в. "Газета".

Вчера руският премиер Дмитрий Медведев съобщи, че се забранява износът на петрол и петролни продукти от Русия в Украйна. Това е ответна мярка след неотдавнашното разширяване на санкциите срещу Москва от страна на Киев, пояснява вестникът.

Медведев съобщи, че е подписал постановление за ограничаване на руския износ на въглища, петрол и петролни продукти за Украйна. Москва разширява и забраната за внос в страната на отделни видове украински стоки - продукти на украинското машиностроене, леката промишленост, металообработването, "чиято обща стойност миналата година е била близо 250 милиона долара".

Според премиера ред руски стоки, включително горива, от 1 юни т. г. ще може да се изнасят в Украйна само с отделни разрешителни.

Забраната за износ на руски петрол и петролни продукти в Украйна може да предизвика колапс на тамошния горивен пазар и в цялата икономика, да подкопае националната сигурност, цитира "Газета" коментар на нефтопреработвателната компания "Укртатнафта".

Предприятието се кани да преработва занапред повече суровини, идващи от каспийските находища, за да осигури на Украйна петролни продукти в необходимите количества. Същевременно "Укртатнафта" призовава властите в Киев да подпомогнат всички рафинерии от страната да увеличат производството.

По официални данни, цитирани от агенция УНИАН, през 2018 г. Украйна е внесла петролни продукти за 5,54 милиарда долара. Според руските митници федерацията е изнесла миналата година в Украйна стоки за 9,5 милиарда долара, близо половината от които представляват минерални продукти - главно петрол и въглища.

Украйна ще фалира без руски нефт?

Експерти на "Газета" очакват новите ограничения, наложени от Москва, да се отразят негативно върху украинската икономика и да увеличат зависимостта ѝ по-специално от беларуските петролни доставки. Украйна внася петрол и от Литва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    134 36 Отговор
    Ами-и-и, каквото повикало, такова се обадило.
  • 2 Филип

    71 31 Отговор
    А не бе , швепс
  • 3 Kcaniba

    111 41 Отговор
    А не бе!!
    Ще цъфти и ще вързва!!
    Икономиката на русофобите паразитира 30 години върху руската, а сега коня боб.ще яде!!
    Защото - ето ви нато, ето ви ес
  • 4 Танас

    110 35 Отговор
    И с чий акъл налагат санкции на Русия, след като са зависими за такива суровини като нефт и газ?!
    Ама пуста борба за "независимост", макар че няма такова животно за такива като тях и нас, прекалено сме малки.
    Сега да внасят нефт от САЩ, може по-тънко да има го дадат.

    Коментиран от #75

  • 5 Амин

    71 36 Отговор
    Е как бе ще купува от българските находища Боко Първи и Цецо Велики .
  • 6 СССРБарета

    66 33 Отговор
    Хахахааааааа! Айде сега потрошенко да ходи да пита мадуро как се оправя!!!
  • 7 Наблюдател

    49 105 Отговор
    Колкото и радостно да квичи руската измет Украйна няма да фалира без руския нефт. Просто Русия ще изгуби един 45 милионен пазар, на който с радост ще се настанят други продавачи.

    Коментиран от #9, #11, #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Компот

    64 34 Отговор
    От ФАЩ да им осигурят, нали ги подкрепят!
  • 11 СССРБарета

    70 38 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Американската измет Какво очаква като налага санкции на руската суперсила нищо друго не може да се случи освен преструктуриране на пазара ама джендър гъзолизец не разбира тази простичка истина! И като чуе че краварника налага санкции на Русия и Венецуела и други държави борещи се за Независимост от тоталитарния американски режим получава оргазъм!

    Коментиран от #17

  • 12 Шляхтиц

    76 40 Отговор
    Украйна да се поучи от Беларус. Няма по-добро от добрите отношения с Големия Брат. Каквото стана с България откогато е в ЕС, това ще стане, ако още не е станало и с Украйна. Само ще загуби. Мизерия, бедност, ровене по контейнерите за отпадъци, престъпност, разруха, грабежи............

    Коментиран от #84, #85, #90

  • 13 По-голям българин

    63 37 Отговор
    Доста раздразниха руската мечка после как ще я укротяват не знам! Тия хора не разбраха че Русия не е залък за малката им уста!
    Ако сега Украйна съществува още като политическа държава на картата Ако продължават в същия дух скоро руснаците може да ги анексират без референдум и няма на кого да се сърдят! Не разбраха ли че този тип политика ще ги съсипе и никой не може да им помогне!

    Коментиран от #87

  • 14 Наблюдател

    38 46 Отговор

    До коментар #9 от "Насрана соросня":

    А твоите примитивни коментари да не би да са под материалите за култура и спорт, бе руска българофобска подлого?
  • 15 Шляхтиц

    53 35 Отговор

    До коментар #8 от "Америка е клозет":

    Навремето и шизофреникът Хитлер се напъна да покорява Света и до колкото си спомням в резултат на напъните му половин Европа стана Съветска..............
  • 16 onq s konq

    42 36 Отговор
    Много отдавна се парадира със Заплахата над страните Петроло и газовносителки - клиенти на Русия,че тя ВИНАГИ МОЖЕ ДА ИМ "ВРЪТНЕ КРАНЧЕТО" ако не слушат.Което пък "слушане" се изразява Първо-да не се пазарят за цената на доставките и Второ/по-важно/-да отворят широко границите си за нахлуване на РУСКОТО ВЛИЯНИЕ.Ето че настъпи и мигът на ТЕСТВАНЕ в реалния живот на въпросната Руска "заплаха" в Украйна,който ще покаже как Европа и Америка ще компенсират Украинската икономика след забраната на вноса от Русия и КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ТОВА ПЪК НА РУСКАТА.

    Коментиран от #23

  • 17 Наблюдател

    37 34 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    Не разбирам какво искаш да кажеш с този истеричен коментар? Боярищника не прощава.

    Коментиран от #34, #67

  • 18 с него и без него всё равно

    27 26 Отговор
    Тя защото хич не фалира до сега с руския нефт,че и с руската атомна централа в Припят.
  • 19 Mорук

    28 33 Отговор
    А представяте ли си ако врътнат кранчето на Европа

    Коментиран от #40, #55, #92

  • 20 Шпек народен

    33 35 Отговор
    Още малко ще ни потърпят и нас, и като спрат газът на Европето и ще видим къде серът гладните. Тъпите урковци сега да искат от америконците петрол, да видим кой ще им даде и с кво ще им го докара :)))

    Коментиран от #28

  • 21 гост

    30 36 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Много си прост Саше. 80 %Европа се захранва с руски петрол от севера

    Коментиран от #25, #30

  • 22 Барчо

    32 34 Отговор
    Не знам защо си мислите, че щом отговора не е на момента, че това е безсилие. Когато правиш нещо като отговор или си инициатор, трябва да очакваш и съответен резултат. Путин е просто като валяк. Мачка и изравнява неравностите. Изглежда бавно, но ефективно. Явно дойде времето на Украйна да замирише. До края на 2019 г ще има газ по стаите договори, а дали ще се сключи нов, не се знае. Зимата Зеленски ако не смени досегашната политика по отношение на Русия и то с промени в конституцията, ще бъде набучен на кол от самите украинци. Другия вариант е "братята" американци да снабдяват изцяло Украйна, както са обещавали. Сега ще ги видим дали американците ще изпълнят обещанията си и въпросната девирсификация в действие, а не само на приказки. И естествено ЦЕНИТЕ, те са много важни.

    Коментиран от #35

  • 23 Гацо

    31 35 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Кон я си представи да сме затворени у една килия двамата аз имам и хлебец и саламец, а ти си гладен като въшка. По голем съ и моо си те бием и за кеф кога си искам. Е кажи как ще ме накараш ти де си толко смотан да ти чупна малко лебец? Освен да въртиш кавали и ти с желание не виждам как по друг начин...

    Коментиран от #60

  • 24 Свесния

    45 25 Отговор
    Руснаците пък, ако не продават нефт ше ми едат дедовия
  • 25 гост

    29 14 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Аха , и това в сънищата ти или в сънищата на милиционера , хахахахах !!! Кой си мислиш , че ще излъжеш с тия простотии , а кой е простия даже няма нужда да казвам , ти сам си викаш "аз съъъъм , аз " !!!!! Хахахаха
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    39 32 Отговор

    До коментар #20 от "Шпек народен":

    С танкери , урко , с танкерииии !!!! И по евтин даже от руския боклук , дето руснаците го пробутват като Лукойл на нас !!!! Ама и ние скоро ще ги резнем , да си го носят в Азия , да видим китайците по колко ще им го платят , майка им жална , ахахахах !!!!!

    Коментиран от #41, #57

  • 29 гост

    31 17 Отговор
    Дaли OΠEK щe ycпee дa пpoдължи oгpaничeниятa в дoбивa зaвиcи знaчитeлнo и oт финaнcoвoтo cъcтoяниe нa дъpжaвитe члeнĸи. Haпpимep, тaзи гoдинa Cayдитcĸa Apaбия ce нyждae oт цeни нa пeтpoлa нaд $73 зa бapeл, зa дa бaлaнcиpa бюджeтa cи. Зaceгa цeнитe ocтaвaт пoд тoвa нивo.

    B cъщoтo вpeмe aмepиĸaнcĸитe ĸoмпaнии ca дoвoлни и нa цeнa oĸoлo $53 - пpи нeя вce oщe ca нa пeчaлбa, ĸaзвa Poй Mapтин, aнaлизaтop в ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния Wооd Масkеnzіе.

    Meждyнapoднaтa aгeнция зa eнepгeтиĸa oчaĸвa, чe пpeз 2020 CAЩ щe ce пpeвъpнe в нeтeн изнocитeл нa eнepгия !!!!!! Руския бюджет за тая година е правен при средна цена 70 долара за барел , засега никаква надежда боклука уралс дори да се доближи до тая цена , ахахахах !!!!!

    Коментиран от #83

  • 30 Наблюдател

    36 18 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Захранва ти се мозъка с долнопробна руска пропаганда , бе путлераст .

    Коментиран от #52

  • 31 ****

    23 33 Отговор
    То все ще се намери кой да им продава,но не в такива количества,а има и друго,че украинците нямат и пари,а и инфлацията ще скочи още повече.
  • 32 редник

    27 35 Отговор
    Ами украинците вече няма да пристягат коланите ( от глад) , защото новите им партньори ( САЩ и НАТО ) и гащите им ще вземат !
  • 33 Хахаха

    27 31 Отговор
    ЩЕ ИМ ДОКАРАТ ВТВЪРДЕН НЕФТ ОТ САЩ..... Хахахахаха
  • 34 Kcaniba

    18 30 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    Личи ти.
    По всички коментарии и паралелният , изкривен мироглед....
  • 35 стоян

    29 17 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    Кого може да смачка Путин бе ,ти луд ли си =в тая бедна Русия още като огладнеят утре ще му направят преврат =минималната им заплата е 320 лв

    Коментиран от #37, #39, #81

  • 36 Бай хой

    6 7 Отговор
    А не ве !
  • 37 Хахахахах

    4 7 Отговор

    До коментар #35 от "стоян":

    Смешно :-D
  • 38 Гепаджия

    15 28 Отговор
    Потрошенко малко му остана и ще си иде без бой , ама Зеленски дупе да му е яко. Ще яде бой на зима ми се струва. То Усрайна е един голям цирк и сега си избират и клоун
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Митко

    35 15 Отговор

    До коментар #19 от "Mорук":

    Като врътнат кранчето на Европа, Русия ще умре от глад за 1 месец, защото освен петрол и газ не произвеждат много други неща, които светът иска да купи. Европа заедно със Щатите им налага санкции от колко години вече; досега защо мислиш Путин не е "врътнал кранчето", като са руските политици толкова принципни? Сигурно е от човеколюбие към средностатистическия европейски гражданин, нали?

    Коментиран от #58

  • 41 гост

    8 28 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Май Урковци викат на украйнците! Тоя не е от тях, като гледам кво е писал, а ти ги пишеш едни дето и дете, дето е учило по география за природните ресурси ще разбере, че си неук човек. Да ти споделя, че и Шел и Омв рафонериите работят предимно с руски петрол.

    Коментиран от #49, #53

  • 42 Kcaniba

    17 32 Отговор
    Не че нещо, но изглежда, че Украина е дала фира и е фалирала поне от 5 години, благодарение на макейн изчадието, и останалите прЕатели от фащ и исраел!!!
  • 43 Оле

    12 35 Отговор
    Има тук двама трима русофобски малоумника, чиито коментари са толкова тъпи, че е обида дори само да ги прочетеш !
  • 44 не син

    17 31 Отговор
    Украйна отдавна е фалирала и е на изкуствено дишане. На САЩ не им пука, но е лошо за източните народи, славяните, нормалните хора. Украйна без руски петрол, газ, търговия и военна помощ е мъртва !
  • 45 Сашо

    16 32 Отговор
    Ако Русия им беше врътнала кранчетата още преди пет години нямаше да има жертви в Донбас, нямаше да има бандеровци ,нямаше да има порошенковци и всичко щеше да приключи още тогава. Това е най-голямата грешка на Путин!

    Коментиран от #93

  • 46 Гост

    10 32 Отговор
    Ми те си избраха да са с новите си съюзници! Има една поговорка "Овчар иска, овчар взема, а сега яж пу...о сирене да ти никнат мустаци"!
  • 47 огледало

    11 31 Отговор
    На каквото си постелеш на токова ще легнеш.Жалко за бедния украински народ,не проумяха какви вампири подкрепят в политическата хунта.
  • 48 Borislav Popov

    13 35 Отговор
    Ще внасят "евтин" шистов петрол от обора !! И без това никой не иска да купува оборския шистов нефт !! То краварите се чудят вече как да се отърват от запасите си !!
  • 49 гост

    31 12 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Урковци викат на шизоидните русофили от твоята дружинка , а украинците не ги мисли !!!! И за да приключим с глупостите световното производство на петрол е над 100 милиона барела дневно , от които на калната кочина се падат има няма 10 и то най-лошите !!!! Тоест както и да го извърташ , цифром и словом 10 (десет) процента от световното !!!!! Хахахахха !!!! Ако утре калната кочина потъне в сибирските блата , света ще се почеше все едно го е ухапал комар и ще ЗАБРАВИ , ЧЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА !!!!! А за глупостите за Европа просто не знам има ли смисъл да обяснявам на такива вопиющо невежи слепци !!!! Не 80 % , 8 % няма в повечето държави руски боклук !!! Само такива русконадупени като нашите стари шумкари им дадоха възможност да станат монополисти , ама и това му се вижда края !!!!
  • 50 Хрониките на Евразия

    29 8 Отговор
    Още ги чакаме да замръзнат без руска газ ..5 години вече 😂
  • 51 555

    21 6 Отговор
    Имам си една мечта, Русия да забрани износа на петрол, газ и ядрено гориво за България! Нека си изгърми и последния патрон.

    Коментиран от #69

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 гост

    23 10 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Русия е също така доставчик на суров петрол в ЕС-28. През 2006 г. делът ѝ е 33,8 % и варира между 34,8 % (което е и отчетената през 2011 г. най-висока стойност) и 29,1 % (най-нисък дял, отчетен през 2015 г.). През 2016 г. делът ѝ възлиза на 31,9 %. През същия период е налице относително бавен спад в дела на вноса на суров петрол в ЕС-28 с произход от Норвегия, който се свива от 15,4 % през 2006 г. на 12,4 % през 2016 г. В периода 2006—2016 г. с бързо темпо нарастват относителните дялове на доставките на суров петрол в ЕС-28 от Ирак (2,8 пъти), Азербайджан (два пъти) и Нигерия (1,6 пъти) !!!!!! Това го казва ЕВРОСТАТ , а не лъжците от Кремъл !!!! И тия 30% скоро ще са само мираж , до 5-6 години най-много с новите енергийни закони ще паднат до 20-25% МАКСИМУМ !!!!!

    Коментиран от #61

  • 54 555

    32 13 Отговор
    Трябва да си много кух, ако си мислиш, че Украйна не е подготвена за такъв сценарий. Все пак от пет години са във война с Русия. От цялата работа, просто продавачът ще загуби едни 10 милиарда на година. По-вероятно е от този акт да фалира Русия, а не Украйна.

    Коментиран от #68

  • 55 Рашка с чашка

    31 11 Отговор

    До коментар #19 от "Mорук":

    Ако врътнат кранчето на Европа тогава Русия ще фалира. А американците ще са постигнати това за което отдавна се борят.
  • 56 Old comrade

    27 15 Отговор
    Мързеливите руснаци трябва да се научат да произвеждат и търгуват с други неща. Те ще гладуват. Времената, в които само те продаваха газ в Европа, са свършили.
  • 57 Borislav Popov

    14 33 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    С танкери ама от кого ? Щото евтения вече няма да има ! Остава шистовия нефт от обора дето никой не иска да го купува !!! Чудят се на кого да го отикат !!

    Коментиран от #78

  • 58 Borislav Popov

    17 36 Отговор

    До коментар #40 от "Митко":

    Русия е най големия производител и износител на пшеница ! На първите места и при останалите технически култури ! Изнасят риба , пилешко месо , мляко и млечни продукти . Едни от най големите залежи на диаманти са там . Произвеждат и продават оръжие. Стпоят АЕЦ,ВЕЦ,ТЕЦ , язовири и атомни централи по целия свят !!!

    Коментиран от #62, #64

  • 59 Анти седераст

    29 11 Отговор
    Добре, че се откачихме от Съветския им Съюз.
  • 60 onq s konq

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гацо":

    Тува ша бъди прикрасну просту прикаскъ
  • 61 хамсал

    12 31 Отговор

    До коментар #53 от "гост":

    От цялата тази фактология, която си изнесъл разбрах, че 1/3 от петрола е руски. Ама после щял да спадне на 20 %! Е и, кой го бърка това бе амебо, ти ли ще запълни отворената ниша!

    Коментиран от #65

  • 62 гост

    21 12 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Строят на баба ти кокошарниците , хахахахха !!! Затова са с БВП 1,5 трилиона , от които износа е най-много половината , хахахахах !!! За справка БВП ЕС - 17 трилиона , а САЩ над 19 трилиона !!!!!! Само първите три компании в НАСДАК , Епъл , Гугъл и Амазон имат ДВА ПЪТИ по-голям оборот от цяла Раша , ахахаххахаха !!!!

    Коментиран от #66, #71, #73, #74

  • 63 Гостъ

    32 8 Отговор
    Май в скоро време алкашите ще заменят бояршника с газьол!
  • 64 Хрониките на Евразия

    25 14 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Медведев също гордо съобщи , че за 2018 година са построени 200 км градски пътища и 60 км извънградски ..
    По 1 ,5 км дневно ..

    Строители ...😂
    В Китай на ден строят по толкова 😂
  • 65 гост

    27 11 Отговор

    До коментар #61 от "хамсал":

    Ооооо , браво , браво , хахахах !!! Значи като не мина опашатата лъжа за 80% , вече и на 30 сме доволни , хахаххах !!! А както е тръгнало скоро и на 3 (три) , ахахаххахах !!!!
  • 66 Бачо Киро

    16 34 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Приравнено в долари, моето момче. БВП ползват само идиотите, за да обясняват кой колко струвал. Другите гледат покупателната способност. Там Русия са 5ти в света. Ясно, че твоето е стъкмистика де, ако не е, значи няма нужда да ти обяснявам въобще...
    Иначе спокойно, Украйна нали ще превзема Русия тея дни, та сами ще си пускат канчето...

    Коментиран от #72

  • 67 Говедарска подлого,

    13 35 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    Колкото и да квичиш с Усрайна е свършено. Ще внася петрол от Беларус, ама друг път. Русия и Беларус са в икономически съюз. Краварника скапва чуждите икономики в своя полза - няма приятели, няма съюзници.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Това е мечтата на всеки

    15 32 Отговор

    До коментар #51 от "555":

    Соросоид - българомразец. Соросоидите от години работят за унищожението на България.
  • 70 Наблюдател Тролев

    29 13 Отговор
    Поредната манипулативна статия на руската пропагандна машина! Ако внимателно се прочете текста, ще се види следното: първо Медведев казва, че ЗАБРАНЯВА износа на петрол, а след това, подписва заповед за ОГРАНИЧАВАНЕ износа на петрол, което е съвсем различно. Извода обаче е - "който не е с нас е против нас", което е руската, имперска логика.
  • 71 Mорук

    12 35 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Ако се спре износ и внос ти иди да ядеш епъли инашдаци Амазония и гугъли с краварите в Америка,и да ти напомня че имаме всичко от менделеевата таблица

    Коментиран от #94, #95, #97, #98

  • 72 Хрониките на Евразия

    31 12 Отговор

    До коментар #66 от "Бачо Киро":

    Русия влезна в 20 на най - бедните икономики и заема престижното 17 място !

    Коментиран от #77

  • 73 Borislav Popov

    9 34 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Русия все пак е на 6 място в света по БВП !!!......
    1,Китай 21290 23159...
    ....
    2 Флаг на САЩ САЩ 18624 19391...
    ....
    3 Флаг на Индия Индия 8705 9459....
    ....
    4 Флаг на Япония Япония 5243 5429....
    .....
    5 Флаг на Германия Германия 3997 4171.....
    .....
    6 Флаг на Русия Русия 3877 4008....
    .....
  • 74 Borislav Popov

    12 36 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    За сметка на това Русия няма дългът на обора !!!!............
    Япония - 239,2% (публичен дълг към БВП) ???!!!!...........
    Италия - 132,6%...........
    Португалия - 130,3%...............
    САЩ - 107,4%...................
    Белгия - 105,5%.................
    Испания - 99,3%
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Велик майстор Пръч

    2 2 Отговор
    Да.Много зле.Доверете се на БОКО.
  • 77 Borislav Popov

    6 33 Отговор

    До коментар #72 от "Хрониките на Евразия":

    Списък на страните по БВП (по паритета на покупателната способност)....
    .....В таблицата са посочени данни за 190 държави членки на МВФ, а също за Специалния административен район Хонконг...............
    .................6. Русия !!!!!
  • 78 Borislav Popov Пръдлетото

    17 8 Отговор

    До коментар #57 от "Borislav Popov":

    До Borislav Popov..... Остава шистовия нефт от обора дето никой не иска да го купува !!!... Какво искаш да кажеш ? Шистовият петрол е изключително качествен.

    Коментиран от #79, #80

  • 79 Borislav Popov

    4 35 Отговор

    До коментар #78 от "Borislav Popov Пръдлетото":

    ЮЖНА КОРЕЯ ОТКАЗВА ДА КУПУВА АМЕРИКАНСКИ ШИСТОВ НЕФТ...........
    .......................Според изданието, тревога сред компаниите е предизвикало присъствието в суровината на проблемни метали и кислородсъдържащи органични съединения, които могат да повредят прочиствателното оборудване и да се отразят негативно върху качеството на горивото.
  • 80 Borislav Popov

    5 34 Отговор

    До коментар #78 от "Borislav Popov Пръдлетото":

    Качеството - основен проблем за американската петролна индустрия...
    ...Тези фактори стоят зад решението на SK Innovation и Hyundai Oilbank да отменат доставките на американски петрол, превръщайки това в проблем, който за момента не може да бъде решен........
    ............
  • 81 Барчо

    6 33 Отговор

    До коментар #35 от "стоян":

    Знам че за кравофилите този факт не е приятен, но ще свикнете.
  • 82 Анонимен

    4 34 Отговор
    Първо украйна отдавна е фалирала. Как се забранява износа на нефт ? И как разбира руската федерация за къде ще отиде натовареният на танкери петрол? Ако до сега са го копували на някакви фиксирани занижени цени просто ще се промени цената.
  • 83 Дон Чичо

    1 12 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    На гостите само салаткаю
  • 84 Роко

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "Шляхтиц":

    Да в Беларус е много убаво ша знаеш направо са цъфнали и вързали.
  • 85 Роко

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Шляхтиц":

    А да ровенето по контейнерите е руски национален спорт, а бедността и мизерията са запазени за расияните.

    Коментиран от #88

  • 86 Роко

    15 2 Отговор
    От 2014 година слушаме как укрите ще умрат от студ, а те гадините все не мрат. Сега пак русофилите се подмокрят предвкусвайки фалита на укрите, а те няма да фалират. Защо? Изненада Рассия не е единственият доставчик на петрол.
  • 87 Роко

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "По-голям българин":

    Идва края на 2019 година изтича изгодния за Русия договор за транзит на газ, а северен поток 2 едва ли ще стане скоро. От 2020 година Русия ще трябва или да спре доставките за Европа (ако ги спре Рассия ще фалира за седмица) или да ги прави пак през Украйна. Новият договор ще бъде сключен от враждебен към Русия президент дали ще Зеленски или Порошенко е все тая и условията ще са по - лоши за Русия (това не са кремълските подлоги Тимошенко и Янукович да си приберат комисионната пък народа кучета го яли)
  • 88 ФАЩ

    2 35 Отговор

    До коментар #85 от "Роко":

    Ей много си птосТ знаеш ли, че откакто съществува ФАЩ хората бъркат в кофите??? От къде да знаеш.
  • 89 незнайко

    2 34 Отговор
    Сега украинците да искат доставки на петрол от САЩ на същите
    цени !!! Нали много искат да са покровителствани от тях !!!
  • 90 Такае

    2 19 Отговор

    До коментар #12 от "Шляхтиц":

    Да не се налага да ходиш до болница. Няма кой да ти обърне внимание око нямаш 20лв
  • 91 Pycпланктонът

    33 1 Отговор
    се радва на поредната хибридка, та чак се подмокря! А бре лузърчета, изплюти от живота, не Украйна ще фалира, а "матушката" ви-бензиностанция, щото 83% от БВП го прави от износ на нефт и непреработени енергоизточници. А вие ще останете без работа!
  • 92 Ами тогава

    33 2 Отговор

    До коментар #19 от "Mорук":

    ще има всерАЗИЯтски народни тържества във всяка деревня с по една цистерна безплатен бояришник. Може и спецдоставка за бълхарските тролещи.
  • 93 Назначаваме

    31 1 Отговор

    До коментар #45 от "Сашо":

    те за главен съветник на ботокс-мъника по външната политика. И внимавай какви обувки носиш в негово присъствие, че е докачлив относно ръста:)
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 PYCMopyK

    29 0 Отговор

    До коментар #71 от "Mорук":

    Значи ВИЕ си имате всичко от Менделеевата таблица, а? Ти от коя рАЗИЯтска деревня се обаждаш, олгински? А тоалетната ти на къра ли е, и как я ползваш зимата - с дървена печка, с електическа духалка, или с чукче за изчукване на замръзналите ла.йна. Просто ми е интересно?
  • 96 мислещ

    1 12 Отговор
    трябва да разберат че има приятели и приятели само за маса.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 PYC MopyK

    11 0 Отговор

    До коментар #71 от "Mорук":

    Значи ВИЕ си имате всичко от Менделеевата таблица, а? Ти от коя рАЗИЯтска деревня се обаждаш, олгински? А, да, тоалетната ти на къра ли е, и как я ползваш зимата - с дървена печка, с електическа духалка, или с чукче за изчукване на замръзналите ла.йна. Просто ми е интересно?
Новини по държави: