Last news in Fakti

23 Април, 2019 09:20 2 620 10

Блок пропадна в свлачище в Истанбул

  • истанбул-
  • сграда-
  • турция

Няма пострадали

Блок пропадна в свлачище в Истанбул - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

4-етажна сграда рухна в Истанбул. Няма жертви и пострадали. Около 17:30 следобед през вчерашния ден започна контролирано разрушаване на друга съседна 5-етажна сграда поради опасения, че тя също може да рухне.

Инцидентът се разигра в квартал "Кяътхане". Жилищната постройка беше опразнена преди да се срути, след като преди това рухна подпорната стена на изкоп за основи на сграда в близост до нея. Причина за рухването са води от друга съседна сграда, които са подкопали бетонната стена. Първоначално бяха евакуирани 10 съседни сгради, а впоследствие броят им нарасна на 21.

На мястото на инцидента пристигнаха областният управител, кметът на района и кметът на Истанбулската голяма община. Те съобщиха, че се извършват съответните проучвания на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай хой

    6 0 Отговор
    Свлачище ама предизвикано от изкоп за строителство.
  • 3 будала чалма

    4 4 Отговор
    саботаж, саботаж, терористи, предатели, врагове, смърт, смърт!

    Коментиран от #5

  • 4 Абв

    2 1 Отговор
    А при нас хората от пропадащи блокове с години ходят по различни инстанции и търсят помощ ,но безрезултатно.Нашите управници чакат да се сринат сградите и тогава да изказват съболезнования-пример блок Русия в Русе.....

    Коментиран от #8

  • 5 И ко прайм ся?

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "будала чалма":

    Малко преди да се срути подпорната стена е бил забелязан съмнителен автомобил със още по съмнителни лица да се изнася със съмнително-необичайно висока скорост.На всичкото най-отгоре въпросното МПС е било със българска регистрация.
  • 6 Хасан

    5 4 Отговор
    Поредната порция негативни новини ...днеска е 23 април ..Ден на детето ..на тоя ден се създава Турския Парламент Меджлиса..и по традиция на тоя ден управниците ,,президент,министри,кметове отстъпват креслата си на децата ,като символ че при демокрацията всяко дете може да бъде президент,министър

    Коментиран от #9

  • 7 Юнеско

    2 2 Отговор
    23 април е ден на книгата! Ние в Европа не се интересуваме от азиатските празници!
  • 8 не че нещо ама е така

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абв":

    ами качествено строителство по соца. Да си върнат жилищата на бай Тошо и той да им ги плати ;)
  • 9 бъркаш

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    турция и демокрация ПХА ХА ХА ХА ХА
  • 10 njed

    1 2 Отговор
    В основите пясък вместо бетон, тия са крали като за световно, след голямото земетресение през 2000г показаха кадри от основите на рухналите сгради- ПЯЬСЪК...всичката им работа е такава .Няма качество дето турчин е барал с отверка и мистрия.
Новини по държави: