Last news in Fakti

27 Април, 2019 19:45 1 779 2

Тръмп: Преговорите вървят много добре

  • сащ-
  • япония

Вашингтон оказва натиск на Токио да премахне митата за земеделски стоки

Тръмп: Преговорите вървят много добре - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп заяви в петък, че търговските преговори с Япония вървят добре и е възможно да бъде постигнато ново споразумение преди посещението му в страната през май, предаде Ройтерс.

Тръмп прие в петък в Белия дом японския премиер Шиндзо Абе. След срещата президентът на САЩ изрази увереност, че сделка може да бъде постигната "бързо", може би дори навреме, за да бъде подписана по време на визитата му в Япония следващия месец за церемонията по предаване на трона на новия император.

Тръмп каза още, че се надява да присъства на сумо битка, докато е в Япония.

Американският президент отбеляза, че Япония купува голямо количество военно оборудване от САЩ и че Вашингтон оказва натиск на Токио да премахне митата за земеделски стоки.

Японският премиер Шиндзо Абе каза пред журналисти в Белия дом, че очаква с нетърпение търговските преговори и подчерта значението на връзките между двете държави. Освен търговията, Тръмп и Абе ще обсъдят Северна Корея и други въпроси от взаимен интерес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Merylin

    7 2 Отговор
    е па как няма да махнат митата , това ви е сащински щат още от 45 година
  • 2 гост

    5 2 Отговор
    То май само те останаха да ви връзват на акъла