Last news in Fakti

10 Май, 2019 10:10 3 666 78

Ердоган: ЕС се нуждае повече от Турция, отколкото Турция от ЕС

  • реджеп ердоган-
  • ес-
  • турция-
  • съюз-
  • членство-
  • нужда

Анкара още иска да влезе в европейското семейство

Ердоган: ЕС се нуждае повече от Турция, отколкото Турция от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Ердоган заяви снощи, че Европейският съюз се нуждае повече от Турция, отколкото Турция от Евросъюза, предаде БНР.

На 9 май турският лидер за пръв път ръководи заседание на групата турски министри, които обсъждат провеждането на реформи с цел евроинтеграция на страната. Ердоган поясни, че без пълноправно членство на Турция усилията на ЕС за постигане на неговите основни ценности са обречени на неуспех.

По думите му, въпреки двойните стандарти, Анкара остава решена да се стреми към постигане на пълноправно членство в ЕС. Според турския държавен глава това ще превърне ЕС в „световен актьор“. Ердоган беше категоричен, че членството има смисъл, само ако печелят и двете страни. Никой не може да принуди Турция да приеме условия, които ѝ вредят, подчерта Ердоган.

Турция в най-кратки срокове ще предприеме стъпки за изпълнение на оставащите 6 от 72 критерия за отмяна на визите за турски граждани. Тогава ще проличи доколко искрен е Евросъюзът, допълни Ердоган. В споразумението между ЕС и Турция по отношение на бежанците и нелегалните имигранти от март 2016 г. Брюксел пое ангажимент за визова либерализация за турските граждани, ако Анкара изпълни 72 критерия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    51 7 Отговор
    Тоя с какво е напушен да даде малко и насам.
  • 2 Перър

    49 8 Отговор
    Тоя лунатик кога ще го махнат? И що САЩ не налагат санкции за човешки права...

    Коментиран от #4, #25

  • 3 ха ха

    48 10 Отговор
    Точно от тебе бай Ердо, ЕС няма нужда, виж от Турция може и да има!
  • 4 Анти милиционер

    21 14 Отговор

    До коментар #2 от "Перър":

    В САЩ да не би да има човешки права?!
  • 5 ефенди

    35 7 Отговор
    Пълен палячо!
  • 6 Borislav Popov

    37 9 Отговор
    Е, гаси и наглеца, щял бил да се евроинтегрира, азиятите да се интегрират със себеподобните си, Европа за европейците !
  • 7 чаламбата

    26 8 Отговор
    Никой не се нуждае от вас, никой не ви пречи да се чаламбосвате един другиму. Просто прекратете агресията си над Сирия и Кипър, защото този път няма кой да ви спаси. Първата световна искаха от нас, да пропуснем войските им, а не да се мъчат на Галиполи. Още тогава бяхте свършени, а нашата намеса, само им ангажира войските и удължи войната с две години. Този път не знам.....

    Коментиран от #38

  • 8 Tayip Erdoğan

    13 36 Отговор
    Türkiye през 2030г. ще има население от 90-95млн. ,ако е в ЕС съответно най много депутати в европарламента за това ги е шубе джендърите,икономически е много по добре от джуджета като България и другите

    Коментиран от #9, #10, #12, #13, #26, #33

  • 9 Луд

    30 4 Отговор

    До коментар #8 от "Tayip Erdoğan":

    Няма как да влезат в ЕС.
  • 10 Бесен Язовец

    32 9 Отговор

    До коментар #8 от "Tayip Erdoğan":

    Аха, от 90-95 милиона турци, 45-50 милиона кюрди, гоолем проблем !
  • 11 Али Агджа

    20 5 Отговор
    Само папатЪ ще оправи положението! Пакистан и Бангладеж също са нужни на ЕС! Буркина фасо, Бурунди, Бенин и Кот д"Ивоар също!
  • 12 moamoa

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "Tayip Erdoğan":

    турция тогава изобщо няма да я има. Анатолийската земя е пропита с кръвта на своите родни деца, плаче и тъжи за тях. Тя ще избълва угнетителите им.Ние българите обаче, нямаме вина за това.

    Коментиран от #14

  • 13 Нема смисъл

    24 3 Отговор

    До коментар #8 от "Tayip Erdoğan":

    Този форум едва ли се чете от много гласоподаватели от Турция. Ако ти е добър турския по-добре се пробвай в някой техен форум да пропагандира.
    Само обаче не забравяй, че на последните парламентарни избори го спасиха гласовете на" мизерстващите" в европа турци, а не на проспяващите в самата Турция.
    Мисълта ми е, че може и да не са съвсем съгласни на оценката ти , че живеят охолно.
  • 14 Мехмед

    9 28 Отговор

    До коментар #12 от "moamoa":

    За Турция недей мисли! Вие българите с този отрицателен разстеж на демографията и удвояване на ромското население на всеки 20 години ще сте почти изчезнали. А след още толкова време окончателно ще сте забравени.

    Коментиран от #17, #32, #37, #67

  • 15 Ганю

    7 1 Отговор
    Искат в ЕС, шот е хубу, ако беше по-добре там, ние щехме да искаме!
  • 16 Ишиаса

    22 3 Отговор
    Ще приемем Туркия в ЕС ,когато върне Кипър на гърците,Тракия на българите,когато признае Кюрдистан и когато забрани манафството в Тюркия.
  • 17 moamoa

    23 5 Отговор

    До коментар #14 от "Мехмед":

    За ромите сме ви благодарни на вас, вие ни ги докарахте, защото сте джинс. Повечето са турско говорящи, мюсулмани, и повечето турци също носят ромски имена - Амет, айше, мемет, али, асан. Рода сте си, обаче човечноста е в нас, защото въпреки че са ни чужди не сме ги предали на нацистите, както е станала в много други държави. Ич да не ти брига за България, Господ я обича, защото не го е предала, и не си е сменила вярата, като някои псевдо турци.
  • 18 Грубо кацане

    17 2 Отговор
    Европейските страни могат да вземат фабриките си от Турция и да ги заведат в друга страна с още по-ниски заплати. Купуващата способност на турците става все по-малка и незначителна, за да може Европа да им продава продукти. Турция няма енергия да предложи на Европа, съществуват и други маршрути. Този, който не може без Европа, където продава своите продукти почти изключително, иска да й доставя газ, иска Европа да инвестира в него, иска да приема турските имигранти, които не може да ги храни, е Турция. Турция без европа утре сутринта спира да съществува.
  • 19 некойси

    20 3 Отговор
    ЕС се нуждае от Турция така както риба от велосипед :)
    А султана се нуждае от психиатър!
  • 20 Мехмед

    10 22 Отговор
    Много му се иска на Ганю да види Турция в окаяно състояние. Той ляга и се събужда със заклинания и проклятия към Турция. Ганю мисли за Турция повече от самите Турци. Ганьовска работа.

    Коментиран от #27, #31

  • 21 Caмо че

    17 4 Отговор
    "Анкара още иска да влезе в европейското семейство" С диктатури, лишаване от свобода, преследванe на опоненти, изтезания и убийства, с разрушена икономика и икономически политики ала Турка, със заплахи, тормоз, нападения срещу европейски страни, нашествия в тях и кражба на техните природни богатства, с непризнаване на религиозните свободи, малцинствата, международното и морското право, няма абсолютно никакъв късмет.
  • 22 айде айде

    20 4 Отговор
    ЕС няма нужда от козелюбци, ЕС няма нужда от повече миризма на лой.
  • 23 Преброяване на бесните язовци

    15 2 Отговор
    Бе да бе, много се нуждае. Даже не знам как са карали толкова години без ибрици, баклава, джапанки, локум и маратонки Адибас по 10 лв чифта. Пуйкия нямала нужда от ЕС... Пхахахахах баш така е бе! Ама ЕС и ФАЩ ако си изнесат производствата заради заигравката на ернасран с ботоксовия милиционер с платформите, турците ще го набучат тоя псевдодиктатор на пилона с руското знаме.
  • 24 братушки

    9 2 Отговор
    Путя ще ви приеме в Азия
  • 25 Rado

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Перър":

    Защото кото САЩ им наложат санкции тука ще започнат да ги наричат кравари, и ще почнат да го защитават като Мадуро и Ким Чен Ун. Но поне тука са ни съседи и им на близо до идат да живеят там. А и, че Русия ще им продаде СУ-57, който го нямаше на руския парад.
  • 26 Камен

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Tayip Erdoğan":

    Да да, направо. Я кажи колко от тези милиони са в Европа, а? Я сметни и 25% кюрди, а. Те и Пакистан са 200 милиона, Египет 80 и какво? Турция си изпълни ролята-транзитьор на въглеводороди от арабите и крайна държава по време на студената война. Въглеводородите вече са на изживяване, Евроатлантическия или Евразийския проект са в съвсем друга посока и Турция е ненужна. Украйна е. Турция е маловажна и лесно заменима и за китайския път. Май не гледаш какво става- гръцкия Крит се превръща в новия Инджирлик с всички произтичащи от това последици за Турция. Арабската лига отсвири Турция (начело със саудитите). Египет взема ролята на Турция(забележи как ги въоръжават). Русия си взе излаз към топлите морета чрез Сирия. Иран си направи шийтска дъга. В цялата тази картинка Турция е излишна. И това е проблема на Ердоган. Относно ЕС-да им премахнат облекченията за търговия и Турция приключи с износа на текстил и шамфъстък. Ще ядат камъни. А всъщност Турция беше важна за Германия само заради възстановяването й през плана Маршал. Та живеем в интересни времена, за твое съжаление катастрофални за Турция. Нищо ново, още Сталин го е казал.

    Коментиран от #29, #42, #47, #59

  • 27 JPower

    16 5 Отговор

    До коментар #20 от "Мехмед":

    Турци няма, има някаква сбирщина наричащи се турци!!! Туркия е окаяна, а българина иска да види как ще изчезне!!! Омърсихте земята...

    Коментиран от #28

  • 28 Мехмед

    5 15 Отговор

    До коментар #27 от "JPower":

    Злобей куче! Радвам се, че сте безсилни в яда си. Хихихи!

    Коментиран от #35, #36, #45

  • 29 касапина

    13 3 Отговор

    До коментар #26 от "Камен":

    Само лека поправка -кюрдите официално са 35 мил. в действителност са повече от 42 ,само на територията на турция, и раждат по 8 деца ,а останалите така наречени турци раждат по 1 максимум по 2 индивида, затова се натискат за ЕС, надявайки се с отварянето на границите тая паплач да се излее в цяла Европа, но няма кой да позволи това ,така че изобщо трябва да забравят тази фикс идея.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Шабан

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Мехмед":

    Само злобата и завистта ги държи на тетик! Но, и тя завалийката има способността да ги самозатрива! Което и реално става, де!!!
  • 32 Статистика

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мехмед":

    През 1989 година турците в България бяха 1.6 милиона души а общо в България имаше 9 милиона души. При преброяването през 2011г турците са 0.6 милиона души при 7 милиона население. Това означава че от двата милиона души които са напуснали България поне един милион са турци или цигани мохамедани.

    Коментиран от #39

  • 33 Ти си болен бе

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Tayip Erdoğan":

    какви 90 милиона турци
    Само кюрдите ще бъдат 40 милиона. Турция няма да я има на картата каквато е днес 2030 година ще има велик Кюрдистан
  • 34 Тея приказки..........

    7 2 Отговор
    Може да ги разправяш на твойте фесове. На Европа и дреме за Турция.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 shaftren

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мехмед":

    Злобата и коварството е у вас. Пръста на тетика го държите вие, с намесата ви на диянета, с помохамеданчването на ромите, с насъскването им, с фантасмагориите на Местан-пияницата. Спрете да пречите на хората да живеят заедно, ние ви предложихме братство,а от Анкара действаха подмолно.
  • 37 Каванч

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мехмед":

    Мемет, то и в турки е същата работа. Много черни станаха днешните турци. Ако някой е по- бял, моментално го правят филмова звезда.
  • 38 Глупи,

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "чаламбата":

    През ПСВ ви бяха врагове и ви помляха при Дойран и къде ли не, какви коридори са искали от вас?

    Коментиран от #41, #55

  • 39 А днес българия

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "Статистика":

    Е с 5000 по-малка от вчера и с 5000 по-голяма от утре....статистика, кво да прайш...:)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 чаламбата

    10 2 Отговор

    До коментар #38 от "Глупи,":

    Преди да се включим във войната бе, глупи. Ние се включваме късно в тази война, като преди това разрешаваме на нашите мюсюлмани да идат, и да воюват за Турция ако желаят. Виж в Галиполи имената на загиналите, и от къде са много от тях. Чети Чърчил, който в мемоарите си проклина сърби и гърци, заради България, и как отпосле ни е мразил, той казва всичко. То обаче се иска четене и признание, а не само неблагодарност. Не се занимавай с глупости, ами иди се покръсти в някоя черква, да свършиш и нещо полезно, а не само да тролиш.

    Коментиран от #50

  • 42 bye bye турция

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Камен":

    Египет има 100 и до 2050 ще има 200, намерил е много природен газ, ще има огромно население, икономиката ще бъде за Г-20, страната ще бъде оборудвана като омар, има политическа стабилност, ще заеме мястото на Турция за западния свят.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Rado

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мехмед":

    Ако продължавате така скоро и на вас САЩ ще ви арестува корабите с въглища.

    Коментиран от #46

  • 46 Мави Мармара

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Rado":

    ако са американци, те ще бъдат добре, да не би да са израелци ...
  • 47 Бързо пий хапа, че ти прилошава

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Камен":

    Бързо!!!!
  • 48 Мехмед

    5 7 Отговор
    Айде бе, българчета -пуделчета, давайте ми минуси от злоба и яд. Умрете от мъка! Много ме е кеф да ви гледам озлобени и безсилни. Ха ха ха... !
  • 49 Rado

    10 3 Отговор

    До коментар #43 от "Мехмед":

    За кое да ни е яд, че българите събота и неделя си пълнят багажниците от Турция. Ако намеря турски лири на земята, ще ги подмина - няма смисъл да се навеждам, че те не струват нищо.

    Коментиран от #51, #54, #60

  • 50 Глупи, чети историята

    4 5 Отговор

    До коментар #41 от "чаламбата":

    Само с целуване на мазни икони и палене на свещи нищо няма ти влезе в кухата лейка.
  • 51 Ами що не си ги пълните от германия

    7 5 Отговор

    До коментар #49 от "Rado":

    Нещо второкачествена та храна за животни не ви ли се нрави или германците не ви броят за хора? Хахахс
  • 52 Глупи, че нали

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Да питам":

    Ако няма евтино стоки от Турция ти ще умреш от глад с тая пенсия от 100 евро? Какво ще правиш като пипето не ти стига дори един гвоздей да произведеш сам?

    Коментиран от #53

  • 53 Мехмед

    5 4 Отговор

    До коментар #52 от "Глупи, че нали":

    Ще се изхранва с чушкопеци кьопека много се търсят по света хахахах особено тройните
  • 54 Знаем те тбе

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Rado":

    Ти се навеждаш и трибуквието ти се отваря само за долари :)

    Коментиран от #58

  • 55 shaftren

    10 1 Отговор

    До коментар #38 от "Глупи,":

    Не споменавай Дойран продажнико. Там загинаха много храбри български турци с чест, в редовете на БГ армия. Много от тях бяха заточени заедно с българските си братя на остров Трикери, с тях се гавриха гърци и сърби. За щастие такива като теб са малко сред нашите турски сънародници в България. Вместо да се правиш на интересен, сведи глава пред паметта им.
  • 56 Гладния Юсуф

    6 4 Отговор
    Добре прави бат'Ердо нови избори...сега как ще се наям с ефтин зарзават...ама требваше някъде зимата да ги направи,че да се угоим дотогава..айде да бегам да висим на кьошето ,дано мине зарзаватчията (няма да го казвам как е на турски ,че ще вземат да ме изтрият...то не че така наречените турчета,дето си драскат тук го знаят ама..). И докат обувам чепиците да ви кажа.-вчера напраих една разходка из''Зорлу център'' ..ми кво да ви кажа-навсекъде пълно с българи ,даже кафенета и ресторантите пълни с тях,седят ,хапват ...ми имат си пари хората...аз си стоим на витрината и само ми текат лигите.. -със здраве .. аз да тичам
  • 57 Гладния Юсуф

    5 4 Отговор
    Добре прави бат'Ердо нови избори...сега как ще се наям с ефтин зарзават...ама требваше някъде зимата да ги направи,че да се угоим дотогава..айде да бегам да висим на кьошето ,дано мине зарзаватчията (няма да го казвам как е на турски ,че ще вземат да ме изтрият...то не че така наречените турчета,дето си драскат тук го знаят ама..). И докат обувам чепиците да ви кажа.-вчера напраих една разходка из''Зорлу център'' ..ми кво да ви кажа-навсекъде пълно с българи ,даже кафенета и ресторантите пълни с тях,седят ,хапват ...ми имат си пари хората...аз си стоим на витрината и само ми текат лигите.. -със здраве .. аз да тичам
  • 58 Ти мен не ме мисли

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Знаем те тбе":

    Долари...евро...,по-добре кажи как си вдигаш задните части от толкова копейки...не ти ли дрънчат отзад като ходиш...впрочем я да те питам-ти кой номер си от глу..ите?
  • 59 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Камен":

    Не си прав ..Турция е между Изтока и Запада ..има дълга ръка от Китай и Средна Азия до Лондон ..от Африка до Скандинавия ..турците са,се вплели не само в Балканите ,но и в други страни...Европа се превръща в васал на американските интереси ,Китай настъпва и изкупува ..и в този аспект Европа има нужда от Турция за да бъде глобален играч ,иначе става периферия ,пенсионерски джендърски клуб

    Коментиран от #72

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 стоян

    6 2 Отговор
    70 % от търговията на Турция е с европейския съюз =кой от кого се нуждае=ако утре им наложят мито от 25% на зеленчуците и други стоки
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мехмед

    5 7 Отговор

    До коментар #60 от "Хасан":

    В Едирне (Одрин), българките ги оплождат също и местните роми. Те там са бол и българката им е свикнала. Себеотдаването е роден занаят на българките. Те са известни не само в Турция и Гърция но и в западна Европа. Препитание да има.... 😊

    Коментиран от #65, #68, #74

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 До 14

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Мехмед":

    Ти за българите не ги мисли дали ще изчезнат... Мисли туркето дали в близките 50 години ще я има...

    Коментиран от #70

  • 68 До мехметчо

    6 4 Отговор

    До коментар #63 от "Мехмед":

    Мехметчо ти си най лошото семе миличък.. Нито турчин нито българин... Нямаш роден език, защото нито знаеш дори на елементарно ниво турски както и български. Не ми се гордей... И за мюсюлманин не ставаш.. 1 страница от корана не знаеш и не можеш да прочетеш. Така че по спокойно... Научи азбуката и тогава ми прави коментари.

    Коментиран от #69

  • 69 Мехмед

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "До мехметчо":

    Както виждаш, чета и пиша на майчиния ти език. А ти се научи къде и кога се поставят препинателните знаци. Разбираемо - ти си просто поредното ядосано българче - пуделче. Хихихи! 😊

    Коментиран от #73

  • 70 Мехмед

    5 4 Отговор

    До коментар #67 от "До 14":

    Е как да не ги мисля българите бе? Нали вие само за нас Турците мислите. Я чакай! Вие защо нямате деца/поколение? Да не би да си правите харакири на семето?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 JPower

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "Хасан":

    Ами то циганите са същите, има ги във всяка държава,но си нямат държава. Даже Индия не си ги иска!! Така ще стане и с турчалят, благодарете, че сте с български паспорт иначе Европа....само по чалма.тв!!! Паразити..

    Коментиран от #76

  • 73 JPower

    3 4 Отговор

    До коментар #69 от "Мехмед":

    Знаеш български, защото си ми роб..чистиш ми кенефа, ринеш кочината на прасето ми,че даже и си похапваш от него, когато съм на кеф, да ти хвърля кокалчетата!! От вас войник не става, за това суджука е създал еничера. Сега няма еничари и туркия яде бой, скоро няма да я има, но ти пак ще си роб!!!

    Коментиран от #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Мехмед

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "JPower":

    500! пет стотиииииииин! Ха ха ха!
  • 76 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "JPower":

    Ще изчезнеш бе човек..обречен си...
  • 77 Кочо

    3 0 Отговор
    Вълнуваме се от Турция, защото ни е близка. В задния двор ни е, присъствали са тук 500години, имаме много познати турци и тук, и там. Това, което се очертава не е много хубаво. Икономиката, заплати, спад, лира, кюрди и тн. Предстои един тежък урок, който Западът, ЕС и САЩ ще предадат на Туркието. Тези неща не се правят така както Ердо се опитва. И ще му го покажат. Така ми се струва. И не злобея, а напротив. Навсякъде го отнасят обикновените хора. Там също. Те не са ми виновни с нищо. На нас ни трябва стабилна и светска Турция, добър съсед, с който да въртим търговия, туризъм и да другаруваме. Това не се получава като отсрещната страна върви по този път, като се меси показно във вътрешнитени работи и се говорят празни приказки уронващи нашия престиж, за да се харесат на най-прости-те и бедни кръгове на турското общество. Така няма да я бъде дългосрочно, а краткосрочното кърпене свърши. Не може да си на нож с всички съседи, с всички вътре в Турция срещу теб. Трябва консенсус, подкрепа и заедно да дърпате каруцата. Сам не става. Предстои да се разбере следващото десетилетие.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: