Last news in Fakti

17 Май, 2019 14:29 2 441 7

"Приятелски огън" от небето ликвидира полицаи

  • афганистан-
  • талибани-
  • хелманд

Седемнайсет военни загинаха при въздушен удар в Южен Афганистан

"Приятелски огън" от небето ликвидира полицаи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Афганистански представители заявиха, че при въздушен удар по погрешка са били убити 17 полицаи, по време на битка с талибаните в покрайнините на град Лашкар Гах, столица на южната афганистанска провинция Хелманд, предаде АР.

Атаула Афган, ръководител на провинциалния съвет, посочи, че ударът бил нанесен, докато афганистанската полиция водела престрелка с талибаните в околностите на града. Той допълни, че при бомбардировката са били ранени 14 полицаи.

Засега не е ясно кой е нанесъл удара, афганистанските или американските сили. Към момента няма отговор на запитване за коментар към военните на САЩ в Кабул. Американските сили редовно оказват поддръжка на афганистанските, когато това бъде поискано от тях.

Губернаторът на Хелманд Мохамад Ясин заяви, че въздушният удар се разследва.

Талибаните заявиха, че зад удара стоят американските сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 206

    5 4 Отговор
    След падането на Садам Хюсеин, след бутането на статуята, тълпи иракчани празнуват стреляйки във въздуха, като резултат от падналите куршуми загиват около 40 човека
  • 2 А,де ...

    11 1 Отговор
    А от неприятелски, имали загинали?
  • 3 Kcaniba

    11 1 Отговор
    Има ри фащ - има трупове, френдли фае и незаконните убийства
  • 4 Тъп

    2 1 Отговор
    На снимката ПК.Добро джилезо в обучени ръце.
  • 5 Бачо Киро

    7 1 Отговор
    Щом е приятелски огън, значи са американците. Те собствените си Абрамси гърмяха в Ирак, та някви полицаи въобще не им пречи да думнат...
  • 6 Бай хой

    8 1 Отговор
    Както винаги хипер мега модерната авиация на сащ нанася удари с хирургическа точност. Тъй като в района е нямало сватби, погребения, училища и болници бой по полицията. Цивилните жертви в афганистан и йемен отдавна не ги броим. А убитите крава бойс са засекретени.
  • 7 Обикновен човек

    2 1 Отговор
    Хей това не мога да го разбера "приятелски огън" Едно време всичко беше ясно и просто :избиха се помежду си защото са тъпи и прости а сега...примерно някой идва да краде в дома ти викаш полицията а те те арестуват по погрешка и докато им обясниш че не си крадеца а собственикът те вече са те пребили от бой защото първо бият после питат по инструкция след това ти се извиняват и те возят безплатно до болницата .Може би в бъдеще стихотворението "опълченците на шипка"ще се казва "сепаратистите на шипка"?понеже в Донбас ЕС и САЩ ги наричат сепаратисти а в РУСИЯ опълченци.
Новини по държави: