Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Май, 2019 20:40 2 498 21

Оставка в Киев

  • павло климкин-
  • украйна-
  • оставка-
  • киев-
  • външен министър

Павло Климкин е пръв дипломат на Украйна от 2014 година

Оставка в Киев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Външният министър на Украйна Павло Климкин съобщи днес, че ще подаде оставка и ще се кандидатира за депутат, предаде ТАСС.

Той написа във "Фейсбук", че на 20 май, денят на встъпване в длъжност на новоизбрания президент Володимир Зеленски, ще внесе във Върховната рада и в президентската администрация своето заявление за напускане. Климкин обяснява, че действието му е проява на "политическа култура", тъй като следващият държавен глава трябва да може да създаде свой външнополитически екип и външнополитическа стратегия.

Павло Климкин е пръв дипломат на Украйна от 19 юни 2014 година. Оповестеното по-рано днес решение на партията "Народен фронт" да излезе от коалицията си с "Блока на Петро Порошенко" отваря път за 30-дневни преговори за съставянето на нова правителствена коалиция. Това може би ще попречи на Зеленски да разпусне Върховната рада и да свика предсрочни парламентарни избори, тъй като те биха били прекалено близо до датата на редовните избори, които трябва да бъдат към края на октомври.

Володимир Зеленски, комедиен актьор и продуцент без политически опит, удържа убедителна победа на президентските избори през април. Но неговата партия не е парламентарно представена, което му налага да свика предсрочни избори, докато популярността му е висока. Способността на новия президент да сътрудничи с депутатите ще бъде от голямо значение за това дали той ще може да изпълни обещанията си пред избирателите и да осъществи реформи, необходими за получаването на помощи от чужбина. "Настоящата игра в парламента е поредното свидетелство за факта, че депутатите се безразлични към хората, които са ги избрали", гласи изявление на пресслужбата на Зеленски по повод решението на "Народния фронт" да излезе от правителствената коалиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    14 6 Отговор
    Бутайте тази измислена дьржавица и да се свьршва с мьката на народа там-

    Коментиран от #2, #19

  • 2 Айде

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Айде":

    Да си я разделят Украйна между Унгария,Русия,Полша,Румьния и да се свьршва с това безумие-Конфуции е казал-"Дьржава можеш да направиш,но народ или нация никога-те са творение на вековна история....."
  • 3 Хрониките на Евразия

    8 13 Отговор
    " Киевската Хунта " подава оставки ..
    Ушанките съвсем се объркаха и не разбират какво става ..
    Руската пропаганда 5 години се подиграваше не тяхното невежеството , като им разказваше -" В Киев е извършен преврат ,
    фашистска хунта завзе властта ", а днес - "фашистите - узурпатори" сами, доброволно , подават оставки .коя Хунта доброволно си отива ?
    Я вижте кремълската , само с краката напред , ще си отидат !
    А реално, 5 години са правили на маймуни ушанките ...

    Коментиран от #4, #6, #14

  • 4 Да си знаеш

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хрониките на Евразия":

    Това не е оставка-а бягство от предстоящите сьбития в Украйна...-както направи и бившият им Премиер Яценюк...Както направи Министьра на финансите им...както направи министьра на транспорта и сьобщенията и т.н...-бягство-никой от тях сега не живее в Украйна--а бяха лидери на Майдана през 2014 г...-схвана ли сега???-по простичко няма как да ти се обясни

    Коментиран от #5

  • 5 Хрониките на Евразия

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "Да си знаеш":

    😂😂😂😂😂😂😂
    Боже , Боже , колко мъка има на този свят 😂
  • 6 Умри пес !

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хрониките на Евразия":

    А да изгориш жив както в Одеса може ли и на теб да ти предложат. А да ти обстрелват дома, да ти забранят език и етническа принадлежност и език, без вода, електричество, работа, пенсии, храна, медикаменти и редовна армия срещу коренно население ? АКО те не ти го предложат, може у нас да си го получиш.! УРОД !

    Коментиран от #11

  • 7 оскар

    6 3 Отговор
    АВЕЕЕЕ защо пишете Ь ер малък неграмотници.Пише се с буквата Ъ ер голям.Ер малък е за думи като.:шофьор,монтьор,позьор и други.Ер голям е за думи като:малЪк,запЪртЪк,дЪрво,калЪф,фЪстЪк и други.

    Коментиран от #16

  • 8 Kcaniba

    12 2 Отговор
    Плъховете бягат..
    USраина е загубее проект.
    На кой му пука за хората!???
    Сороснята е по тиха от водата. Ще се ходи при Императора май..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Диди

    3 8 Отговор
    Да живее Украйна.
  • 11 Диди

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Умри пес !":

    Ало,самозабравил си се. Я вземи и пиши за руската агресия към украинците. С каква цел Путин дава руско гражданство на живущите в Украйна руснаци? Или ще кажеш,защото много обича живущите там руснаци?

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Дедо ви

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Със същата цел с която дават и унгарците и румънците и ние на македонците

    Коментиран от #13

  • 13 Диди

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо ви":

    Глупости.
  • 14 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хрониките на Евразия":

    Какво ли отношение имат руснаците към игричките на Шоколадовия, за да остане още малко на власт! Целта е, като е се разпусне парламента, до есента, медиите, които са под властта на Порошенко да настройват хората против Зеленски и да му пречат да почне с реформите.. Порошенко на 13 май назначи двама върховни съдии. Единият от тях е неговият юрист на Рошен. Не иска да предава властта този човек. И за това сигурно във Вашата глава са виновни руснаците!
  • 15 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Путин не е опрял калашник на всеки на сила да взима руско гражданство. Да Ви е исвестно, госпожа, че украинската държава отказва да изплаща пенсиите на хората на Донбас? А и повечето хора са с руски корени, заседнали там по времето на СССР. Този район се е развивал промишлено и от всички републики са отивали да работят там. А и всяка държава сама си определя на кого да дава гражданство или други приоритети и на кого не. Европа как ухажва мюсюлманските имигрантите? Няма нищо престъпно Русия да се погрижи за своите си хора на Донбас. Поне те да могат да се откачат от украинската лудница.

    Коментиран от #17

  • 16 Айде

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "оскар":

    Ами защото Айфон няма бьлгарска азбука бе пич-сьздателите му са решили,че не е нужно-..Както винаги бьлгарските постижения са в девета глуха.....Сега схвана ли защо?,?,?,?,
  • 17 дддддддддд

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Не и обяснявай на Диди-тя е неспасяем капацитет...
  • 18 Набуко е опера

    4 2 Отговор
    Мишките първи напускат потъващият кораб. Комика ще играе скоро представление в Кремъл - едва ли ще получи овации , и там няма да му ръкопляскат. Този дето напусна - " превземаше Москва - на нож , по няколко пъти на ден" . Зеленски да го вземе с него поне да я разгледа.
  • 19 1944

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Айде":

    русийката ли? там мъката никога не свършва.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Симо

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Слава на Украйна":

    Изказване на кратен с явни признаци на малоумие. Спазване на демократични процедури в страна в която политическите противници на фашизоидната власт или биват пребивани, или биват просто убивани, или в най добрия случай биват вкарвани в затвора за сепаратизъм или за други престъпления измислени по места.
    Супер. За патки като тебе това е демокрация. Законите в тази страна са такива чи и 3тия райх би им завидил.
Новини по държави: