Last news in Fakti

22 Май, 2019 18:40 3 416 13

Американците очакват война с Иран

  • сащ-
  • война-
  • иран

Повечето от гражданите не искат превантивен удар срещу страната

Американците очакват война с Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Половината американци очакват война с Иран през следващите 5 години, съобщи Fox News.

Според последни проучвания американците са по-обезпокоени от заплахата, която Иран представлява за САЩ. Повечето от тях обаче са срещу превантивна атака срещу иранската армия.

Четирима от всеки петима американци обаче смятат, че при първа иранска атака, САЩ трябва да отговорят. 49% от американците не одобряват политиката на президента Доналд Тръмп спрямо Иран. 39% се изказват в подкрепа.

51% смятат, че е възможна война между двете страни през следващите няколко години. Това е повишение със 7% в сравнение с проучване от същия период през миналата година.

Според 60% САЩ не трябва да нанасят превантивен удар срещу страната. 61% от американците подкрепят споразумение за ядрената програма на Иран, от което САЩ се изтеглиха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    25 3 Отговор
    А за заплахата на краварите към света какво мислят самите тези много загрижени американци.

    Коментиран от #8

  • 2 ТтТ

    9 1 Отговор
    Еми да се запасяват с памперси и да чакат-тях никой не ги пита...Б.Дом решава за войната в угода на едрите капиталисти
  • 3 БУУМ

    18 5 Отговор
    Каква заплаха за Х"америка , те са мучащи крави на Израелската измет , просто болни мозъци и фалирала държава, която е готово да продаде и собсвената си майка . Та това е капитализма продаваш всичко за пари и накрая себеси . Утрабки гнусни и долни изметкяри, ще съсипят всичко на света само и само за пустата му пара. Ако можех билх затрил тия две държави паразити.
  • 4 Матей

    3 2 Отговор
    Какви 5 години,положението е толкова натопорчено,че става въпрос за дни.Американците и евреите може да се решат на тази авантюра,но трябва добре да си правят сметката,може да им излезе скъпо.Инициативата е изцяло на САЩ за изостряне на обстановката,те подритват Иран със санкции,едностранно прекратиха споразумението,придвижиха си бойните кораби и самолетоносачи към бреговете на Иран,заплашват ги ,без да са казали конкретно какво целят.Иранците само отговарят на предизвикателствата доколкото могат.Демек,мътиш ми водата,не мътиш,ще те ям.

    Коментиран от #7

  • 5 outlander

    5 14 Отговор
    Аятолаха вече се крие в канализацията на Техеран, в съседство на спалнята се намира кът за смяна на памперсите, а отзад е самия склад за тях.

    Коментиран от #10

  • 6 376

    5 3 Отговор
    Американците да очакват война с целият свят. - Ще дойде моментът в който няколко мощни икономически и във военно отношение страни ще се обединят и ще стъпят на американският бряг, а тогава ще има за краварите OMG и WTF. - Араби, Южноамериканци, руснаци, китайци и корейци много биха били щастливи от подобен развой на събитията.
  • 7 JPower

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Матей":

    В момента търсят будали в Европа, за таз война!!! Няма да се очудя, ако Боко тиквата изкочи по телевизията и каже,че Иран е най-големият враг на демокрацията и България...
  • 8 куку руку ку

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "българина":

    Прозорецът на Овертон и за войната... "Техните методи практически не се променят и са се повтаряли неведнъж в човешката история. Всичко това ще бъде направено по старата елементарна схема.Първото нещо, което ще направят, е максимално да отслабят своя сериозен противник, който действително може да им попречи да реализират своите планове. За да направят това, те ще прибегнат до провокативна или разрушителна политика в дадената държава чрез своите хора, или ако това не им се получава, ще се опитат да притиснат тази държава с помощта на държавите, които контролират. Естествено, ако е необходимо, организирайки в дадените държави преврати или революции, за да поставят на власт свое марионетно правителство.Второто, което ще направят, е изкуствено организирана „световна криза“, та нали повечето от световния капитал е в техните ръцете. А и създаването на „подходящите“ условия на световните борси е нещо обичайно за тях. Припомнете си предишната изкуствено създадена световна криза и последвалата я Втора световна война..." Между другото двете дати за трета световна ги прескочихмем остава последната дата- 2025 година.
  • 9 Гледач

    5 1 Отговор
    Иран няма войски на границата на САЩ.Американските войници могат да спят СПОКОЙНО.Освен яко Сащ НЕ нападнат Иран .Тогова войниците на САЩ ДА се пишат завещанията
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГоУем

    3 2 Отговор
    Абе да почнат война!!!!!!! Само ако знаят къде се намира, и да я посочат на картата. От 10 американеца колко мислите, че ще могат ?
  • 12 Тъп

    1 2 Отговор
    До като не се разпадане Оборът няма да миряса.Що чужда кръв проляха по целио свет.ГМО изроди.
  • 13 Erectus Maxsimus

    1 0 Отговор
    Да но, кой ще я води? Пушечното месо.