875 5

Искат трибунал за джихадисти

Холандия призовава за създаването на специален съд, където да бъдат съдени бойци от "Ислямска държава"

Искат трибунал за джихадисти

Холандия призовава за създаването на специален трибунал, където да бъдат съдени членовете на екстремистката групировка "Ислямска държава", извършили тежки престъпления, предаде Асошиейтед прес.

Външният министър Стеф Блок предложи това на среща на Съвета за сигурност на ООН, посветена на защитата на цивилни в конфликти. Той каза, че трябва да се потърси сметка на виновниците и да се сложи край на безнаказаността за погазването на международното хуманитарно право и човешките права.

Според него бойците на "Ислямска държава", извършили жестокости, трябва да бъдат съдени, по възможност в региона и ако е възможно, това да стане в "ad hoc или хибриден международен наказателен трибунал".

"Напълно наясно съм за сложните препятствия по пътя ни към тази цел", каза той. "Но трябва да помним: правосъдието е необходимо условие за траен мир и сигурност", добави Блок.

САЩ
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 8333
  Отговор
  1 10:33  24.05.19
  Твърдо за
 • Ха,този
  Отговор
  2 10:34  24.05.19
  не знае ли, че Ислямска държава са съюзници на обора и НАТО.
 • Минчо простия
  Отговор
  3 11:21  24.05.19
  Какъв съд,кви 5 лева.Веднага разстрел на място.Такива боклуци трябва да отиват веднага при бога си и девиците.Директно куршум в главата .
 • 997
  Отговор
  4 11:29  24.05.19
  Никакъв трибунал! Онези, на които толкова гордо режеха главите, да не би да са получили?! Директно по един куршум, на всеки замесен с разни ислямисти!
 • Boian
  Отговор
  5 12:28  24.05.19
  Публични екзекуции за ислямските свине на момента!

Напиши коментар:


Публикувай