Last news in Fakti

3 Юни, 2019 13:16 2 254 20

НАТО: За нас е важно членството на Северна Македония

  • северна македония-
  • нато-
  • алианс-
  • членство-
  • йенс столтенберг-
  • зоран заев

Промяната е възможна и смелостта се изплаща

НАТО: За нас е важно членството на Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Интеграцията на Северна Македония в НАТО ще бъде във фокуса на днешната среща на Северноатлантическия съвет с Комитета за интеграция на страната в Алианса, която се провежда в Скопие, съобщи МИА.

В краткото си обръщение в началото на срещата генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изтъкна, че Република Северна Македония, която скоро ще стане 30-ата членка на НАТО, е домакин на 29-те съюзници. Столтенберг повтори, че Скопие и Атина са показали историческа решимост и са успели да решат датиращия от няколко десетилетия спор, постигайки договора от Преспа.

Това показва, че промяната е възможна и смелостта се изплаща. Благодарение на големите усилия на определени личности, а някои от тях днес са тук, вие градите по-добро бъдеще за вашата страна, допринасяйки за регионалната и трансатлантическа сигурност и осигурявайки бъдещ просперитет, подчерта генералният секретар на НАТО.

Членството в НАТО е важно за Северна Македония, каза той, но добави, че то е важно и за региона и за целия алианс. Столтенберг напомни, че още отсега се виждат ползите от интегрирането на една страна в НАТО с оглед на това, че чуждестранните инвестиции в страната са се увеличили след получаването на поканата. Това показва как всъщност сигурността води към просперитет, добави генералният секретар на алианса в началото на срещата, която след неговото изказване и изказването на премиера Зоран Заев ще протече при закрити врати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    8 2 Отговор
    Ми много ясно че е важно. Турците нещата да играят кънтри вече. Албанците са нагла мафия. Останаха македонците. Те дават мило и драго за независимост. Явно ще е с демокрация внос, и неколко ковбойска базички

    Коментиран от #4

  • 2 Факт

    6 7 Отговор
    НАТО е велика организация, победи без бой още една държава!
  • 3 Наблюдател

    8 5 Отговор
    В НАТО се влива Великата македонска армия - 200 пушки -кремаклийки и 100 пищова-тъпкачи.

    Коментиран от #5

  • 4 Маке

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Знам знам🙄":

    То и България я вкараха на въпреки ама кой да помни.
  • 5 Тики

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    България даде своя принос с българско масло от роза в Алиянсата. Сега европейците могат да се мажат на изгодни цени. ;)
  • 6 Македонец

    10 3 Отговор
    В НАТО лесно се влиза ама тешко се излиза. Също както в мафията.

    Коментиран от #10

  • 7 1234

    6 2 Отговор
    Естествено че към кошарата винаги може да се добави още една офса за жертвоприношение във войната срешу Русия
  • 8 Биде

    5 2 Отговор
    Важно???Членството на някаква си Македония? Освен вашите интереси и планове които са ви важни нищо и никой не ви интересува!!!
  • 9 Те сега им се разказА

    4 1 Отговор
    играта на китайците.
  • 10 ЦРУ

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Македонец":

    ВЪОБЩЕ не си в час !!!!!!! Навремето единствената ЯДРЕНА държава в НАТО - Франция ….дю Гол …/ на една джанкова ракия / я извади от НАТО . И КАКВО ????? Никой не му папречи . След време французите разбраха грешката и отново влязоха ! ….ДОБРОВОЛНО не се излизаше от ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР ….които иска да излезе - раша пращаше танковете и СМАЗВАШЕ хората !
  • 11 onq s konq

    5 5 Отговор
    Има тука една банда Дебили,които непрекъснато и с подигравателен тон "се надсмива" как малка Македония ще ПОДСИЛИ НАТО ЧРЕЗ ЧЛЕНСТВОТО СИ С Ограниченото си по мащаб и качество Въоръжение...Интересно какво биха казали въпросните български Мужици за една ИСЛАНДИЯ например,която НЯМА ИЗОБЩО АРМИЯ...пък е ЧЛЕН НА НАТО?А Живата Реалност е ,че Македония е не по-малко важна за НАТО от България,Румъния,а и която и да е друга Балканска държава САМО С ТЕРИТОРИЯТА СИ,защото БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧЛЕНСТВОТО Й Русия СЕ РАЗМИНА с една от НАЙ-МОДЕРНИТЕ СИ ВОЕННИ БАЗИ,каквато беше ПЛАНИРАЛА в Македония !Мисля че е излишно да споменавам ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА,ако това се беше случила.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Румяна Костова

    3 2 Отговор
    Да, то когато от Америка те натискат по всички параграфи да станеш член, точно смелост ще се нарече да клекнеш в позиция и да кажеш,, Да".
  • 13 Румяна Костова

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Защо, споменете какво би се случило на Еврооа, ако Русия си направеше своя база в Македония, за да се посмеем. Русия сега е свързани ръце и точно за това не може нищо на Европа, защото няма база в балканската ни съседка.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 ****

    5 2 Отговор
    Много са важни макетата за нато,да им подсили армията,че иначе ако стане боричкане между нато и Русия,руснаците ще им скъсат шушоните на натовците без макетата.
  • 15 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Ами ще кажа...Ох,как ще го кажааа:)А-К-О Русия беше надвила Запада и бе спечелила Македония ,то на НОВООТКРИТАТА Й МОДЕРНА ВОЕННА БАЗА вие - Руските почитатели не само щяхте да се усмихвате,А ДА ЛИКУВАТЕ БЕЗКОНТРОЛНО,защото страшните руски Ракети щяха да са насочени не толкова към БГ,а към ЕВРОПА,нарушавайки драстично Баланса на силите "Изток- Запад".Естествено пък ние-"про-Натовците",щяхме да плачем.По-нататъшни действия на Русия:ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК/ПСИХИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ/ над България и "превземане крепостта ОТВЪТРЕ",КАЧВАЙКИ про-руско правителство в българия И ПОДЧИНЯВАЙКИ Я НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.Западът обаче ПАК нямаше да допусне това и за "Уравниловка" в БГ вместо сегашните 3-4 Амер. бази,ЩЕШЕ ДА ПРЕВЪРНЕ ЦЯЛА ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ В НАТОВСКА БАЗА,обграждайки Македония И от към Гърция и Албания с ПОДХОДЯЩИ ОРЪЖИЯ.Е това щеше да се случи,ама разгеле-размина се ЗАВИНАГИ!Е сега вече ВИЕ можете да се смеете...пък НИЕ ще се смеем С КЕФ на Вас "как се смеете" :)
  • 16 ЦРУ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    ТЪПО.....тъпо....че чак смешно ! Щеше да стане като в Сирия. където имат 2 бази …...и фактически управляват Асад ! След Македония щяха да си направят в....Сърбия....Косова....БиХ….Албания ...ПАНЯЛА ?
  • 17 ХА ХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Споко , почеши konq .
  • 18 Политолог

    1 2 Отговор
    Тея кравари от Нато си мислят че прибирайки всички тея племена от Балканите под краварския чадър ще могат да спрат редовната Руска Армия те трактористите от Донбас немогат да спрат с алкохолиците от Киев пак си мечтаят за розови бикини
  • 19 Ген.Сергей Каракаев командир на РВСН

    0 1 Отговор
    1 ракета РС-24 и северна валедония е game over
  • 20 Катя

    1 1 Отговор
    Това е добра новина за Македония, тя трябва да върви напред с развитите държави в света. Следващата стъпка е ЕС. Само сърбите още се помайват с техните фантазии, но и на тях им давам десетина години и са в ЕС
Новини по държави: