Last news in Fakti

4 Юни, 2019 14:35 5 490 22

Русия: САЩ и Турция да се разберат сами за ракетите

  • сащ-
  • русия-
  • турция-
  • с-400-
  • нато

Кремъл не смята, че трябва да обсъжда плановете на Вашингтон и Анкара за създаване на работна група за С-400

Русия: САЩ и Турция да се разберат сами за ракетите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира намерението на Турция и САЩ да създадат работна група за разрешаване на разногласията по доставките на руските зенитно-ракетни системи С-400, предаде ТАСС.

В отговор на въпроси на журналисти Песков посочи, че Анкара не е длъжна да уведомява Москва за създаването на работна група.

Това не е наша работа. Наша работа и работа нашите турски партньори е да изпълним сделката за доставката на С-400, която се намира в стадий на реализация, посочи Песков. По думите му Турция може да обсъжда плановете си с "всякакви трети страни".

САЩ и Турция спорят от месеци заради поръчаните от южните ни съседи руски системи С-400, които според Вашингтон са несъвместими с отбранителната мрежа на НАТО.

Белият дом предупреждава Анкара, че ако купи руските системи, САЩ могат да я отстранят от съвместния проект за създаване на изтребители F-35.

Турция предлага на Вашингтон да направят съвместна работна група, която да изчисти опасенията на американците от внедряването на руското въоръжение.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    56 8 Отговор
    ТОВА Е ПОРЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ САЩ СЕ МЕСЯТ В СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ СЪС ИЛИ БЕЗ ПРИЧИНА!!! :(
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мъдурко

    22 5 Отговор
    Хихихихи, Руснаците как йезуитски си измиха ръцете - кесят отстрани и гледат сейр..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 пенко

    11 11 Отговор
    АКО ТУРЦИЯ ПОЛУЧИ С-400 НАТЮ ЩЕ ИМА ИНФОРМАЦИЯ И КОНТРОЛ НАД ТЯХ -КЪДЕ ИМ Е ПРОБЛЕМА НА САЩ ...-ФИНАНСОВ Е ФИНАНСОВ -НИЕ ЩЕ ПРОДАВАМЕ ВИЕ НЕ ... -А СМЕ В "ПАЗАРЕН " КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ МЕХАНИЗЪМ--- АМА САМО ЗА" БОГОИЗБРАНИТЕ" ДОЛАРОДЖИИ- СЕМИТИ -ЦИОНИСТИ И ТЪПАЦИ ОТ БРИТАНСКОТО ПРЕСЕЛЕНИЕ -ДНЕС РОБИ НА ПАРИЧКАТА ЕВРЕЙСКА !!!С-400 НЕ ПРЕХВАЩА ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ !!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 С тази разлика

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "пенко":

    че няма да получат секретните планове,а само установките и ракетите,като цяло,та НАТО ще получи среден пръст,а следващата модификация С 500 вече може да прихваща свръхскоростни цели от тип хиперзвук.А на С400 не им трябва за сега,защото хамериканците нямат хиперзвукови ракети,а те всъщност някакви имат ли въобще,да някакъв допотопен Патриот,който е за градушки по-ефективен.
  • 9 Дедо ви

    7 25 Отговор
    Абе, пускай лирата по пързалката и сами ще се откажат от С400. Като падне лирата с 10 млн. процента и няма да имат за връзка лук камо ли за ракети.
  • 10 бау бау

    4 23 Отговор
    Русбекитанците къде се бутат като двама си го мерят Кой ги брои за живи Никой не им търси мнението Ердоган Ага не ще руски самолети и никога няма да им ги купи а колкото до слепите С 400 не представляват никакъв интерес за Америка и НАТО

    Коментиран от #14

  • 11 ДРОГАРЧЕТА ИМА ЕДНА ГОЛЯМА

    14 7 Отговор
    НЕИЗВЕСТНА КОЯТО Е ЧЕ ВЪПРЕКИ ТУРСКИЯ ОПЕРАТОР НА С 400 НЕ СЕ ЗНАЕ В КОЙ МОМЕНТ УСТАВОВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕПРОГРАМИРА ОТ ПЪТИН ДИСТАНЦИОННО И РАКИТИТЕ ИЛИ ДА НЕ ИЗЛЕТЯТ ИЛИ ДА ИЗЛЕТЯТ ПРИМЕРНО КЪМ БУКУРЕЩ ИЛИ СОФИЯ.ТОВА ПРОГРАМИРАНЕ ГО ИМАТ ОЩЕ ОТ ПРЕДИ 30 40 ГОДИНИ НО В АНАЛОГОВ ВИД А ПРИ СЕГАШНАТА ЦИФРОВИЗАЦИЯ ТАЯ УСТАНОВКА Е ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА НОТУ....

    Коментиран от #17, #19

  • 12 Ай стига бе

    12 1 Отговор
    Ей, голям зор за тия ракети. Най-накрая да вземе Путкен да им ги прати и то по въздуха за по-бързо. Право в задния двор да им ги прати, както те си обичат.

    Коментиран от #18

  • 13 Пак ще има драма голяма

    2 4 Отговор
    Сред оаканите туркофоби хахаха
  • 14 Ами тогава

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "бау бау":

    Защо плачат като големи гущери,????
  • 15 Боздуган

    2 9 Отговор
    Путин толкова здраво е захапал турчолята ,че няма отърване, докато не ги прилапа целите, барабар и с анадола ,там ще е новия Сибир за човекопобните .......
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 DОEJ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ай стига бе":

    За тях има заделени няколко неутронни бомби
  • 19 хамсал

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДРОГАРЧЕТА ИМА ЕДНА ГОЛЯМА":

    Това са ракети за ПВО т.е. Система земя-възду , а не земя-земя. Нали се сещаш, че заряда за въздушна цел е различен от заряда за наземна такава? Не че не могат да бъдат препрограмирани и за друга цел, на бойните им глави трябва да бъдат сменени. Иначе да удариш град с ПЗР най-много да бутнеш една къща. Каква София, какъв Букурещ!

    Коментиран от #20

  • 20 МИСКИНИН И БАШ ТИПИГЬОЗИН

    0 6 Отговор

    До коментар #19 от "хамсал":

    ТОООЧНО НАШИЯ НАЛИ СА СЕЩАЩ ЧИ РОДНОТО НИ НЕБЕ А И БАЛКАНИТЕ СА ПЪЪЪЪЪЛНИ СЪС ДРУЖЕСКИ НОТУВСКИ ЛЕТЯЩИ ОБЕКТИ......НИКУЙ НЯМА ДА ЦЕЛИ ПАНЕЛКАТА ТИ С МИЛИОННА РАКЕТА....

    Коментиран от #21

  • 21 хамсал

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "МИСКИНИН И БАШ ТИПИГЬОЗИН":

    Точно, като отворя Flight Radar и над България е "пълно" с гълъби и гугутки! Кръжат с часове и не моооат да кацнат, щото е пълно с такива мозъци, като теб!

    Коментиран от #22

  • 22 МИСКИНИН И БАШ ТИПИГЬОЗИН

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "хамсал":

    БРИЛЯНТНА МИСЪЛ ИМАТЕ СИГУР СТЕ УЧИЛ КИНКАЛЕРИЯ.....А ГЪЛЪБИТЕ АКУ НЕ СТЕ ОТГЛЕЖДАЛИ ЖИВЕЯТ СПЪТ И МЪТЯТ ВЪРХУ АКОТО СИ. ВИЖДАЛ СЪМ ТАВАНСКИ СТАИ С ПО МЕТЪР КУРИШКИ А ГЪЛЪБЧЕТАТА С КЕФ СИ ЖИВЕЯТ ТАМ ......МНОООГО ЛЯБ ТРЯА ДА ИЗДЕШ НАШИЯ - ОТ ВАГОН НАГОРЕ ЗА ДА МА ЗАТАПИШ.......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания