Last news in Fakti

6 Юни, 2019 14:16 3 474 20

Обрат! Русия преговаря с венецуелската опозиция

  • русия-
  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро-
  • каракас

Москва не се намесва в този диалог, а разчита, че самите венецуелци ще проявят мъдрост и загриженост за своята страна, обяви Сергей Лавров

Обрат! Русия преговаря с венецуелската опозиция - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Руски представители са имали контакти с венецуелската опозиция и ръководството в Каракас е било информирано за тях, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за "РБК", цитирано от ТАСС.

Русия отговаря позитивно на молбите за контакти, постъпващи както от венецуелската опозиция, така и от американците, заяви Лавров. Той припомни, че самият той неотдавна е преговарял с колумбийския си колега Карлос Олмес Трухильо. Молби за контакти са отправили и Групата от Лима и Международната контактна група за Венецуела.

"Поддържаме връзка и с Механизма от Монтевидео, включващ Уругвай, Мексико, Боливия и Карибската общност", подчерта руският първи дипломат.

"Информираме венецуелското ръководство за всички тези контакти. Нямаме никакви задни мисли.

Искаме само едно - правителството и опозицията да седнат на масата за преговори и да потърсят решение, което да е приемливо и за двете страни", подчерта Лавров.

Той добави, че Русия приветства информацията за контакти между правителството в Каракас и венецуелската опозиция, които се извършват на територията на Норвегия. Москва не се намесва в този диалог, а разчита, че "самите венецуелци ще проявят мъдрост и загриженост за своята страна".

Обрат! Русия преговаря с венецуелската опозиция

По време на разговорите с опозицията Москва е потвърждавала своята позиция в полза на общонационалния диалог и е изразявала несъгласие с решението на опозиционния лидер Хуан Гуайдо да отхвърли призива на "механизма от Монтевидео" за започване на такива преговори, добави Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    42 13 Отговор
    Рашките пак са набивали канчетата на Краварските марионетки! :)
    Така трябва! Абе какво стана с военната намеса на Кравария? :)
    А да сте чували нещо за коалицията 60+ в Сирия!? :) :)
    Голям смях са памперсите от Кравефермата! :)

    Коментиран от #4, #14, #15

  • 2 onq s konq

    5 30 Отговор
    Естествено че и Опозицията,и Америка разговарят с Русия по Венецуелския проблем заявявайки и уверявайки най-отговорно Както Русия така и Китай че ПРИ СВАЛЯНЕ НА МАДУРО ВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТТА РУСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ И СОБСТВЕНОСТ в Патролната индустрия ще бъдат запазени и непокътнати!Но...ДО ТАМ!
  • 3 Явно

    35 11 Отговор
    вече думата на Русия ще натежава все повече при подобни ситуации, а Говедата ще губят почва под краката си.

    Коментиран от #11

  • 4 Емил

    11 32 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    А бе, ти нормален ли си?! Русия свали гащите, а ти говориш за победа! Те, че руснаците са мазохисти - вярно, а ма и ти ли се зарази или това е просто следствие на напреднал русофилистизъм?!

    Коментиран от #8

  • 5 злобар

    8 13 Отговор
    Един господ знае дали е вярно. Вече не един не два пъти засичам тука новини които се оказват неверни. Както например руските С-400 за Турция.
  • 6 Хрониките на Евразия

    12 7 Отговор
    Мадуро се похвали , че ще получи от Русия най - съвремените и нови оръжия ..
    Докато неговият вице президент се изказа , че Венецуела постоянно получава от Русия такова оръжие и в него няма нищо ново и съвременно 😂
  • 7 Реално

    28 7 Отговор
    Ако това е истина-означава само едно---дори и опозицията вьв Венецуела разбраха,че без думата на Русия нищо няма да стане...Тази опозиция за която САЩ и Е.С. официално обявиха че е новата власт вьв Венецуела разговаря с Москва--това трябва много да ви говори за влиянието и гео политическата мощ на руснаците....

    Коментиран от #13, #20

  • 8 Знам знам🙄

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Момче отвори си очите или спри да бъдеш агент на ЦРУ. Това че си го написал нищо не значи. А помисли кой е по напред имащия диалог със всички заинтересовани страни или изперкал оранжев клоун с мегаломански амбиции. На мен като социалист и тоя коментар на Лавров ми е прекалено демократичен
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Явно":

    Коя дума , че не разбрах ??? Че мадурко си отива и сега договарят да го пуснат да се скрие в Раша , а не да го обесят на централния площад ???? Като го обявят след някой ден готов ли си да последваш любимеца си , хахаххах ???!!!!
  • 12 гост

    5 6 Отговор
    Рускопитеци неграмотни , може ли да сте толкова прости , хаххаха ??!!!! Явно може !!!!!! Очаквайте следващата новина , в интерес на венецуелския народ дълбоко скърбящия мадурко се съгласява с народа и с подвита опашка лети към Кремъл за потупване по главата и да прави компания на Янукович , хахаххах !!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Gosho

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Abe maloumnik ako americancite poiskat pianata zgan rusnaci niama da pomirishe venezuela
  • 16 Доктор Охболи

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Русия преговаря с венецуелската опозиция...
    Публикувано във факти.бг: Москва не се намесва в този диалог, а разчита, че самите венецуелци ще проявят мъдрост и загриженост за своята страна...
    Та кое е вярното - заглавието или подзаглавието?
  • 17 плевен

    1 0 Отговор
    "Обрат" има само в главата на Ан. Стайков. Разликата между смисълът на заглавието и основният текст на статията, е очевидна. Защо лъже, си знае само той.
  • 18 babaqga

    1 1 Отговор
    Комунистите как му отнесоха на ВВП "държавата" ... още не могат да се спрат да крадат ... руски късмет!
  • 19 Матей

    2 2 Отговор
    На такива преговори американските мекерета какво да правят,само ще се излагат и всички ще разберат какво предлагат:стани да седна.И това не е никакво отстъпление от руска страна ,а добре пресметнат ход.Хайде да ви видим какво искате,дали ви се полага и кой е будала да ви отстъпи.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания