Last news in Fakti

7 Юни, 2019 20:02 1 600 5

Тереза Мей подаде оставка

  • великобритания-
  • премиер-
  • тереза мей

Тя се оттегля от лидерския пост на Консервативната партия

Тереза Мей подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей подаде оставка като лидер на Консервативната партия, съобщи The Telegraph.

С това тя даде официален старт на процедурата по избора за следващ премиер на Великобритания. Мей вече обяви, че през днешния ден ще подаде оставка като лидер на консерваторите и премиер.

Тя ще остане действащ премиер до избирането на следващия, който ще заеме поста. До този момент 11 кандидати обявиха публично намерението си да се кандидатират за поста.

Гласуването трябва да приключи до 22-ри юли. На следващия ден се очаква да бъде обявен човекът, който ще заеме постовете на премиера и лидер на консерваторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 437

    2 0 Отговор
    АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА не МОА, БЕСЕН СЪМ, ША ИПОТРОША ВСИЧКООООООО, ЖИ СА ФЪРЛА ОТ НЯКЪДЕ, МНОГУ МЪ Е ЯД, УЖАСССССС!
  • 2 Така се прави

    5 1 Отговор
    Няма да е лошо нашите дебили да вземат пример от нея :),че и без това нищо бе става от тях

    Коментиран от #4

  • 3 кран та

    0 1 Отговор
    Ту би ор нот ту би, Мей би !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 TRT

    0 0 Отговор
    Браво, свърши си екстра работата и може да си почине. Сега малко лекции из американските универститети на по 100 000 хонорар и после в някоя американска фондацийка на доживотна пенсия.
Новини по държави: