Last news in Fakti

26 Юни, 2019 09:20 3 215 30

Тръмп към Иран: Да преговаряме!

  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • преговори

Тръмп иска да реши конфликта по мирен начин

Американският президент Доналд Тръмп изрази надежда, че Иран правилно е възприел неговия сигнал, след като той отмени нанасянето на удар в отговор на свалянето на американски безпилотен самолет над Ормузкия проток, предаде AP.

Иран приема моите предупреждения сериозно, каза президентът, говорейки пред репортери в Белия дом. Тръмп увери, че САЩ са готови за всякакви действия от страна на Иран и нямат нужда от стратегия за изход от кризата в случай на нейното изостряне.

На зададен му въпрос дали смята, че Иран ще седне на масата за преговори, Тръмп каза: "Ние сме готови за всичко, това няма значение. Каквото и да направят те, аз съм готов за всичко", отбеляза той. После добави, че когато те са готови да преговарят, ще потърсят контакт с него.

Междувременно иранският президент Хасан Рухани заяви, че иранските сили "ще отвърнат решително на всяко ново нарушение на въздушното пространство на Иран от САЩ". В телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон Рухани потвърди, че Техеран "не желае война със САЩ, но ще отвърне на всяка агресия от страна на Вашингтон". Иранският лидер отбеляза също, че според него "обстановката изцяло ще се промени, ако европейските страни изпълнят задълженията си" по договора за иранската ядрена програма, "особено в онези части, свързани с банковата сфера и износа на петрол".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бари

    31 2 Отговор
    Лицемер
  • 2 Морфей

    28 4 Отговор
    Режима от САЩ иска да преговаря с демократичен Иран. Късно е, Иран не се връзва на лъжи!

    Коментиран от #23

  • 3 Реалист

    11 13 Отговор
    От цялата караница резултата е един - поскъпване на петрола устройващо и трите страни в театъра - рашка, америка и иран. Честито!!! Европа плаща!!!

    Коментиран от #9, #12, #14, #21

  • 4 СССРБарета

    25 5 Отговор
    Хахахааааааа дъртия намазан с фон дьо тен хептен омекна! А какво стана със заличаването на Иран Хахахаааааа! жалки нещастни кравари и техните соросоидни подлоги!

    Коментиран от #8, #16

  • 5 СССРБарета

    21 3 Отговор
    и Сега следва дъртия да изпрати любовно писмо на Хасан Рохани! Хахааааааа! Какво друго може да се очаква от джендъри соросоиди!
  • 6 Тъпата Патка с перчема

    25 3 Отговор
    Уж щеше да заличи Иран, а сега ще преговаря. Същото направи със Северна Корея и Кимчо - заличи ги, преговаря и накрая го изклатиха, а сега "любовни" писма получава от Кимчо!
  • 7 Тъп и упорит страхливец

    17 2 Отговор
    Днес казва да преговаряме, ама не да звънне като мъж на аятолаха, ами пред репортерите, а утре ще туитва заплахи! И кервана си върви - Асад му изтрепа инструктурите, ердогрух си купи руски ракети, Кимчо го разиграва като пълен абдал с ядрените козове, иранците му свалиха стелт дрона, а Путин даже не го отразява...

    Коментиран от #25

  • 8 ДА ТИ СЕ

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБарета":

    ИЗТРОПАМ В БАРЕТАТА.!
  • 9 Българин

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Ми аз като гледам без значение каква е.цената.на.барел нефт, ние винаги плащаме едни и същи пари за бензин. Няма лук ойл, няма шел, няма омв, всички клатят както могат, а държавната комисия за защита на конкуренцията вика „проблеми няма”, демек плащай робе!
  • 10 Чоки

    12 3 Отговор
    Путин ще ти го набие на тебе Доналде !
  • 11 Ебета

    5 11 Отговор
    Америте може да са всякакви, но пък всяка чалма с атомна бомба под ръка не е красива мечта.
  • 12 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Обаче за най-голямо твое съжаление петрола продължава да пада !!!! И не е спирал от началото на годината , а тепърва очакват още по-голямо понижение , хахаххаха !!! Сигурно това е заслуга на Иран като "противодействие" на американците ???? Толкова сте елементарни , че даже не можете да се видите колко сте жалки !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Само за пълни неграмотници , при износ паднал от 2,5 милиона на 500 000 барела дневно колко голямо повишение му трябва на Иран ??? Нещо като 250 долара за барел ???? Хахаххахах !!!
  • 15 Шабан

    9 1 Отговор
    Явно на натровените с химия американски мозъци им пресветнал семафора че, тенекия могат винаги да си произведат но, човешки живот, не могат! Кой знай!? Ще наблюдаваме, да видим, какви ги мътят!?

    Коментиран от #19

  • 16 гост

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБарета":

    Омекнал е твоя израстък под кръста и то по рождение явно !!!! Нещо да си чувал за дипломация и международен имидж !!! САЩ е длъжен да предложи преговори , за да не бъде обвиняван после , че не е употребил всички дипломатически методи за уреждане на спора !!! Което въобще не изключва още утре военни действия при някоя глупост на аятоласите !!!

    Коментиран от #20

  • 17 ****

    10 1 Отговор
    Тръмп към Иран: Да преговаряме!Иран към Тръмп ДГД!
  • 18 някой

    8 1 Отговор
    И с кого ще преговараш? Нали обави санкции на външният им министър?!
  • 19 И тенекия не могат

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Шабан":

    За качествена тенекия за ракети и самолети и двигатели се искат сурови, ценни метали, които краварите нямат. Те за това реват че няма демокрация в Русия и не могат да точат рудата им като нашата от челопеч, а Путин прати войски във Венецуела за да им клъцне достъпа до тамошните метали, че и там ги има освен петрола.
  • 20 Опа тролчо

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Хайде де, какво американско трябва да унищожат аятоласите, че да скочат каубоите? Самолетоносач ли? И него да го потопят, пак ще туитва закани бай дончо, щото няма никой зад гърба си да хвърли за пушечно месо, а Иран не си поплюват.
  • 21 Страхил

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Реалист,пий си хапчетата,и радвай се на Гроб и Тиквенскта шайка,заради тях плащаме застраховки, винетки и горивата най скъпите във еврогейската кочината,а Българина спи.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да да

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Морфей":

    Демократичен Иран! Място където можеш фа говориш, че алах е опънал мохамед, отворол му е очите за нежноста на козите и да останеш жив! Да кажеш на тРохани, че е скрит гей и да пуднат статия в интернет и 20 вестника, как е насилвал Химена, докато го вкара в харема си! Абе поне смартфон на Хуявей да ти дадат и мобилен интернет. Дорине знаете колко сте жалки!
  • 24 Опа лъжлив тролчо

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    За втори път те чувам да казваш нещо умно, въпреки че първия път, когато каза да сме гледали западняците какво.правят, се опитваше да лъжеш, но в случая е добре да ги гледаме.

    Коментиран от #26

  • 25 Оберстгрупенфюрер

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Тъп и упорит страхливец":

    Всички тук сте психично болни евреи, които сте си внушили, че сте русофили, руснаци и русоФоби, плюещи се денонощно в този арменско-еврейски сайт.Нужно ви е масирано водене "на баня" в газовите камери.
  • 26 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Опа лъжлив тролчо":

    другар ,аз не съм марионетка като теб на съветската пета колкона у нас.ти за да е добре на другаря путин ще утрепаш семеиството си без да се замислиш.тва че искам западния модел е именно правото ми на избор да бъде адекватно,а не като теб да целувам един комунистически насран задник!тръмп е пълен некадърник и грешка на американския избирател ,но тва въобще не подкопава вярата ми в демокрацията напротив засилва я,щото въпреки лошия избор на тоя г.з,сащ компенсират максимално неговата малоумщина и некадърност благодарение на системата им на управление и механизмите на разделението на властите.ако се бъгне твоя човек в кремъл кои ще му бъде коректив,а другар?кои ще спре дезорганизацията която се получи да речем при пияния елцин?

    Коментиран от #27

  • 27 Опа лъжлив тролчо

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Ти си лъжлива марионетка на соросоидите, ама си прекалено глаткоумен за да лъжеш качествено. Опита се да излъжеш че запада залаг на ВЕИ-та, да сме зарежели АЕЦ-ца и да сме гледали запада. Обаче тази година САЩ строят 2 нови реактора, Англия, Франция и Словения по 1, даже Украйна и Беларус по два. Ама нали соросоидните инструкции са „прецакай родината” не мислиш като говориш лъжи.
  • 28 Матей

    4 0 Отговор
    Какви преговори при това положение ,САЩ са стиснали Иран ЗА ГЪРЛОТО,заплашват ги с война и им налагат неравностойни преговори от позиция на силата.Да бяха си изтеглили бойните кораби и самолетоносачи от района поне и да ги оставят свободно да си продават нефта.Американците какво толкова напират,все нещо искат,дето изобщо не им се полага,на всяко гърне мерудия.Втриса ги от мисълта,че са аут от световната хегемония и скоро никоя държава няма да ги бръсне за нищо.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ДОКО

    0 0 Отговор
    ИРАН КЪМ САЩ..ДА ГО ДУХАТЕ..