Last news in Fakti

25 Юли, 2019 15:02 1 063 4

Харадинай запази мълчание

  • косово-
  • съд-
  • рамуш харадинай

Той е изпълнил съвет на адвоката си

Харадинай запази мълчание - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият премиер на Косово Рамуш Харадинай заяви, че се е възползвал от съвета на своите адвокати да запази мълчание по време на разпита в специализирания съд, съобщи B92.

В момента съда на Косово разследва действията на Армията за освобождение на Косово през 90-те години. Харадинай заяви, че не е бил на ясно за какъв случай са го разпитвали.

За това и адвокатът му го е посъветвал да не отговаря на въпроси.

„Знам, че ставаше въпрос за ролята ми в Армията за освобождение, но не се споменаваше нищо по-конкретно. С това моите задължения към съда приключиха“, заяви Харадинай.

Той трябваше да подаде оставка като премиер, заради призовката от прокуратурата. Според него това може да повлияе на диалога със Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отегчен

    6 0 Отговор
    Пълна гавра и с правосъдие, и здрав разум, и въобще всичко човешко, е "демократизирането" на Сърбия и съдът в Хага.
  • 2 Адолф Хитлер

    6 5 Отговор
    Косово е Албания!!!Да живеят нашите братя албанци,които се биха храбро за национал-социализма и за Царство България през ПСВ!

    Коментиран от #4

  • 3 падналия ангел

    2 1 Отговор
    Става въпрос за обвинение за търговия с човешки органи.
  • 4 Капитан Леши

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Адолф Хитлер":

    Така е