Last news in Fakti

27 Юли, 2019 20:43 3 535 25

Орбан скочи на ЕС заради мигрантите

  • виктор орбан

Комисията трябва да се държи като пазач на споразуменията на ЕС и да изостави политическия активизъм, подчертава премиерът

Орбан скочи на ЕС заради мигрантите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Европейският съюз е направил "сериозни грешки" през последните пет години по отношение на миграцията и икономиката, предаде "АП".

Европейската комисия трябвало да позволи на съвета на вътрешните министри на ЕС да решава въпросите, свързани с миграцията, като сравнява ролята им с така наречената Еврогрупа, финансовите министри на страните, използващи еврото, заявява премиерът Виктор Орбан.

"Комисията трябва да се държи като пазач на споразуменията на ЕС и да изостави политическия активизъм", подчертава Орбан.

"Това не е политически орган, не трябва да има програма и не трябва да извършва политически атаки срещу държави-членки", категоричен е той.

По отношение на икономиката Орбан заявява, че е време да се върне към идеала за "конкурентна европейска икономика", с по-голямо създаване на работни места и "намаляване на данъците навсякъде".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СоцБоц

    115 9 Отговор
    Няма по добър от Орбан, бивш комунист,ама не като нашето гюбре!

    Коментиран от #2

  • 2 Спецназ

    38 15 Отговор

    До коментар #1 от "СоцБоц":

    Още повече, че е и бивш соросоид, ама нали е унгарец а не българин!

    Коментиран от #4

  • 3 Киро

    12 58 Отговор
    Сорос е платил образованието и развитието на Орбан.Демек Орбан е пионка на Сорос.

    Коментиран от #20

  • 4 така е

    45 4 Отговор

    До коментар #2 от "Спецназ":

    ама и маджарите не са овце блеещи на български!

    Коментиран от #11

  • 5 среднощен

    26 7 Отговор
    Орбан и Иван Костов бяха много близки...? Близки и по линия на Сорос, и по линия на Москва..? Прехода в Унгария не "изяде" Орбан, както това се случи с Костов..? Какво да се направи, ние си имахме "цар" и което е по-важно - "обща граница" със СССР..? Както казва един съвременен политик - и "материалът" е различен..!!

    Коментиран от #24

  • 6 Кой68

    4 0 Отговор
    👍👍👍👍👍👍👍Мигрантите🖕
  • 7 чеге

    46 3 Отговор
    Тя още на времето Унгария си беше номер 1 от соц-лагера просто от тогава още си личи и се вижда че в тази държава правителствата държат и мислят за народа си !

    Коментиран от #8, #9

  • 8 среднощен

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "чеге":

    "Австроунгария" - има значение..!?
  • 9 Иван

    39 2 Отговор

    До коментар #7 от "чеге":

    Правилно. Единственият проблем на България са боклук политиците ни, без разлика на партийност.
  • 10 Спас безделника

    48 4 Отговор
    С чиста съвест мога да кажа ОРБАН ВИКТОР - БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР!!! И външната му политика и вътрешната са политики на зрял, умен и далновиден политик. Този човек издърпа Унгария от пресата на Сорос. Напомня ми нашия Ст.Стамболов: " Ако трябва, ще се хвана за опашката на дявола, но ще измъкна България!" Каква огромна разлика между него и банкянския дребен тарикат.
  • 11 Borislav Popov

    3 18 Отговор

    До коментар #4 от "така е":

    Ми да, тяхните на маджарски блеят.
  • 12 Генерал Хайнц Гудериян

    20 16 Отговор
    Германия загуби две световни войни,защото не изпрати български дивизии на ключовите фронтове.Това го казва най-великият генерал в историята на танковите сражение,който през първата световна война се бие редом с българските войници срещу руснаците в Добруджа.През втората световна война, генерал Хайнц Гудериян е главнокомандващ войските на източният фронт,като през 1946 година е осъден на 10 години затвор.Тези негови думи са от книгата му за втората световна война.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРО-ГЕРМАНСКАТА ДРУЖБА И БРАТСТВО! ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е,ОТНОВО БЪЛГАРИЯ И ГЕРМАНИЯ ДА СТАНАТ 1 ДРУЖКИ И ДА СИ ПОДЕЛЯТ ЕВРОПА,КАКТО БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА ВЕЛИКАТА ДИНАСТИЯ САКСКОБУРГГОТСКИ (ЦАР СИМЕОН НЕ ГО БРОЯ, ЗАЩОТО ТОЙ Е БОКЛУК!)

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Адолф Хитлер

    29 7 Отговор

    До коментар #12 от "Генерал Хайнц Гудериян":

    Германия изпълни своята дълг към Царство България!След като Ньойският диктат унищожи българката армия и разпокъса българската нация,ние германците бяхме длъжни да върнем изконните земи на българите.Това го казва Адолф Хитлер 1941 година.Не че нещо,ама после да не ми говорите,че Хитлер бил лош,че Хитлер щял да избие българите и тем подобни глупости.ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯТ ФЮРЕР!!!
  • 14 Хапчетата!

    7 15 Отговор

    До коментар #12 от "Генерал Хайнц Гудериян":

    Пак не си ги пил!
  • 15 Маршал Филип Петен

    31 2 Отговор
    Българите са най-добрите войници които някога съм виждал.Ако трябва да избирам между 200-300 хиляди българи и 2-3 милиона англичани,без да се замислям ще избера българите!
  • 16 Генерал Шарл дьо Гол

    30 2 Отговор
    Македония,беломорието,Северна Добруджа и Западна Сърбия принадлежат на България,и Българите има всякакво основание да си ги поискат.
  • 17 Маршал Джордж Милн

    26 2 Отговор
    Тази случка се случва през 1937 година,когато английската армия официално кани Български генерали на ден на възпоменанието на всички паднали англичани в бой за отечеството.Когато идва време да издаде реп генерал Вазов,Маршал Джордж Милн казва:
    Знамената долу!Българите са истинските победители при Дойран!!!
  • 18 Фасул чорба

    22 3 Отговор
    хората имат ,, мъди ,, не са като нашите , джендъри ( педали )
  • 19 мечо

    17 1 Отговор
    орбан добар лидер и на бугария и триабва такав лидер и човек които да го е грижа за општеството а не да се мачим и да ни е трудно мигрантите са лоши и ште се вазползват от обшеството ни и това че сме добри за това не ни триабват мигранти обран е прав
  • 20 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Това сорос ли ти го каза

    Коментиран от #22

  • 21 автомонтьор

    22 1 Отговор
    Орбан скача на Е.С..... но Унгария има заводи на БМВ, Ауди, мерцедес и сузуки....

    Бойко е послушния клоун на Меркел и Макарон , но даже и китайски щайги не сглобяваме вече ...

    май послушанието е в замяна на еврофондове без сметка за откраднатото. тоест лицемерите в Европата мнооого добре знаят какви крадци ни управляват
  • 22 Киро

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хайл":

    Виж биографията на Орбан в Уикипедия
  • 23 Мария

    18 1 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ ОРБАН. СЪЗДАДОХА ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ ПО СКОРО ОТ ДЕМАГОГИЯ, А СЕГА ИСКАТ ДА ГО РЕШАВАТ ИЗНУДВАИКИ НЕ ВИНОВНИТЕ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ!
  • 24 О.Р.

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    Обща граница?!?

    Коментиран от #25

  • 25 среднощен

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "О.Р.":

    "Морската граница" затова е толкова важна..! Имаш за "съседи" - всички морски страни..! Друг е въпросът, че по време на студената война, това много не ни ползваше или ако ни ползваше донякъде, то бе със пряката санкция на "Големия брат"..!!
Новини по държави: