Last news in Fakti

31 Юли, 2019 14:24 2 153 18

Тръмп се страхува! Вдига ограда около Белия дом

  • доналд тръмп-
  • вашингтон-
  • белия дом-
  • сащ-
  • републиканска партия

Засилените мерки за сигурност са одобрени след ръст в броя на хората, които са арестувани след опит за прескачане на оградата на президентската резиденция

Тръмп се страхува! Вдига ограда около Белия дом - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп най-накрая изгражда висока стена, но около Белия дом. Президентската резиденция получава 4-метрова ограда с технологията "анти-изкачване", съобщава "Дейли мейл".

Засилените мерки за сигурност са одобрени след ръст в броя на хората, които са арестувани след опит за прескачане на оградата на Белия дом. Строителството около "Пенсилвания Авеню" 1600 започва с блокиране на части от улицата и временна бяла стена пред Белия дом, докато строителите градят новата ограда.

Според плановете, описани на уебсайта на Националната служба за паркове, новата ограда е с около 2 метра по-висока от старата ограда. Новата стена е част от по-голям план за повишаване на сигурността около центъра на Вашингтон, който включва Белия дом, Министерството на финансите, Старата сграда на изпълнителния офис и Парк Лафайет.

Настоящата метална ограда, на която са добавени шипове след терористичните атаки на 11 септември, ще бъде заменена с такава, която има надземна каменна основа в долната част, с метална ограда отгоре.

Очаква се новата ограда да струва 64 милиона долара и да огради 18-те декара, на които се намира Белият дом. Дизайнът на оградата спечели одобрение както от Комисията за изящни изкуства, така и от Националната комисия за планиране.

"Предлаганите подобрения се стремят да отговарят на съвременните стандарти за сигурност, като същевременно признават историческото и символичното значение на Белия дом и околното пространство", се отбелязва в доклада на комисията за новата ограда.

Очаква се строителството да приключи през 2021 година.

Президентът Томас Джеферсън издига първата дървена ограда около Белия дом през 1801 г., според историческата асоциация на Белия дом. През 1808 г. той я заменя с каменна стена. През 1833 г. заменят каменната стена с тежка ограда от ковано желязо.

Хора многократно се опитват да прескачат оградата и да влязат в резиденцията. Мъж от Калифорния, който носи боздуган е арестуван през март 2017 г. след прескачане на оградата, като в същото време Тръмп се е намирал в сградата.

Тръмп се страхува! Вдига ограда около Белия дом

През септември 2014 г. мъж на име Омар Гонсалес се изкачва северната ограда и достига в Белия дом. Той е задържан от агент на тайните служба в Източната стая и е установено, че носи нож в джоба на панталоните си.

През октомври 2014 г. мъж на име Доминик Адесаня прескача оградата и е повален от две кучета на тайните служби.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    7 5 Отговор
    Тези пък,да не видят нещо от Кремъл.........
  • 2 Жозефино

    15 3 Отговор
    Донката е напълнил памперса май!
  • 3 Болшевик

    13 2 Отговор
    Народната "любов" е велико нещо!

    Коментиран от #9

  • 4 ХХХ

    15 1 Отговор
    Болен мозък.
    Истинските лидери не строят стени, а изграждат мира и разбирателството между хората.

    Коментиран от #15, #17

  • 5 Behemoth

    12 0 Отговор
    Хихихи и тоя взе да се пази от народната любоф .....
  • 6 Политици мошеници

    9 0 Отговор
    Време е и наште да вдигнат огради около парламента и министерския !!!! Народната омраза се сабира с всеки ден !!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Кую

    10 0 Отговор
    Крие катеричката на Иванка.
  • 8 Гошо тарабата

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Политици мошеници":

    Стена и около паметника на..... съветската армия,"освободителка"
  • 9 Бесен Язовец

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Болшевик":

    Да, да, те управниците на тойти русняци, сигурно от народната любов се пазят, та са обградили от всякъде Кремъл със стена, чиято височина в някой места достига 19 метра, та затова ли викаш са я издигнали !?
  • 10 Дъ Клаш

    4 12 Отговор
    Тръмп е великан не лилипут като путя.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Драйвър

    3 1 Отговор
    Когато управляват тирани-има нужда от огради,когато уравлява нормално избрано правителство (или президент зависи от системата в дадената държава)-нама нужда от прегради пред народа!Помните ли как беше при управлението на тройна коалиция две(бсп,дпс и атака)?Целия парламент беше опасан с огараждения,сега как е?,има 200 платени лумпена който нямат пари за цигари и бира и са отишли да викат пред ВСС,ОСТАНАЛИТЕ СМЕ НА ПОЧИВКА;)
  • 12 Да да да

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дъ Клаш":

    Един дол дренки ! ДИКТАТОРИ !
  • 13 onq s konq

    2 4 Отговор
    В статията ПЪРВОСИГНАЛНО се тълкува построяване на Оградата като "Признак на страх".Всъщност Ограждението е резултат от ДОСАДАТА НА Тръмп спрямо налудничевите опити на "некачествения матриал" ЛАТИНОСИ да проникне,пък и да си починат както Службите,така и Кучетата им .аЗ също СЪМ ПЛАНИРАЛ НОВА ОГРАДА за Вилата си,но значи ли че го правя от "страх"?Напротив - една скъпа ограда с Ковано желязо и облицовка с Гранитогрес КРАСНОРЕЧИВО ОБЯСНАВА на околните,че въпросният имот не е на Случаен човек:)
  • 14 ХаХа 🙈

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дъ Клаш":

    От началото на годината -Великанът тръгна да нахлува в 4 суверенни страни ...
    И подви опашка пред “ джуджето “ Путин
    Иначе ни “убеди “ де !
    Колко велик” Великан “ е крал нацупени джуки Дони !
    Не ограда , землянка трябва да строи !
  • 15 Логика

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХ":

    "Истинските лидери" вдигат бариерите, отварят границите и канят света да дойде при тях, за да бъде хранен от данъкоплатеца. Ще видим, кой докога ще издържи!!!
  • 16 Чичо

    1 0 Отговор
    До коня . Комплексар от далече си личи че си селяндур.Исказванията са ти такива.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.