Last news in Fakti

4 Август, 2019 15:20 3 802 58

Експерт: НАТО да се сдобие с ракети за удар по Русия (ВИДЕО)

  • 9м729-
  • нато-
  • русия-
  • ракета-
  • договор

Кристиан Мелинг е убеден, че руската ракета 9М729 може за няколко минути да порази всички европейски столици освен Лисабон

Експерт: НАТО да се сдобие с ракети за удар по Русия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германски експерт призова НАТО да подготви ракети за удар по Русия, съобщават руски медии.

Страните членки на НАТО е нужно да работят върху модернизация на въоръжението си, подобряване на системите за противовъздушна отбрана и разработване на ракети, които могат да поразят руските командни центрове, заяви пред вестник "Зюддойче цайтунг" експертът на Германското дружество за външна политика Кристиан Мелинг.

По думите му първо НАТО трябва да "реагира в областта на неядреното въоръжаване" като се подобрят системите за противовъздушна отбрана, които да неутрализират руските ракети. Но експертът смята също, че е нужно Алиансът да модернизира настъпателните си оръжия - ракети, които могат да поразят руските командни центрове.

Ние, европейците, сме много уязвими, каза той и добави, че особено се отнася за европейските страни членки на НАТО.

Мелинг е убеден, че руската ракета 9М729 може да няколко минути да порази всички европейски столици освен Лисабон. Но ракетата не може да удари САЩ.

Според него ключовият въпрос сега е дали американците и европейците ще се решат да модернизират ядрените и неядрените оръжия, за да минимизират руската заплаха.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    71 21 Отговор
    Фашиста съска търси реванш серщу Русия за ВСВ! Да не получат само че, втори нокаут германците?

    Коментиран от #52

  • 2 Jonathan

    39 21 Отговор
    Нищо не може да удари тази ракета, просто си търсят повод да вземат американски ядрени ракети.
  • 3 Стара черноморска жаба

    4 16 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ''Кристиан Мелинг е убеден, че руската ракета 9М729 може да няколко минути да порази всички европейски столици освен Лисабон''.Да се надяваме,че поне морските столици ще са недостижими от тази ракетка.
  • 4 Ivan4o

    43 12 Отговор
    Тея западняци побъркани накрая ще унищожат унищоаващия се свят.психари
  • 5 Монгола

    43 12 Отговор
    А имат ли С400 и 500? Щото РФ разполага вече със щит а THAАD не е изобщо вариант и вехтия,, Пейтриът " който дори не може да прихване и,, Скъд"!
  • 6 Къде е проблема

    38 10 Отговор
    Че в момента супер модерния краварски противоракетен щит има нужда да знае от къде ще бъдат изтреляни противниковите ракети, както и има нужда от време за реакция, загряване, едва ли не ракетата трябва да ги поизчака за да е честно! Затова и 2017 на.кимчо ракетата прелетя над Япония необезпокоявана. Освен да си.купят готови ракетки от Ким, друго не виждам какво могат да направят тия злета.
  • 7 Ситничаров

    18 10 Отговор
    Въпросът е дали вече руските ракети,доставени на турчулята, започнаха да им хвърлят кифлички?Омълчаха се нещо,не подскачат от възторг.
  • 8 Монгола

    15 39 Отговор
    Въпрос на чест за всеки русофил е да умре от взрива или радиацията на руска ядрена ракета. Слава на Русия!

    Коментиран от #9

  • 9 Монгола

    42 11 Отговор

    До коментар #8 от "Монгола":

    То това ви е тактиката на гнусната соросня да всявате страх от Русия! Само дебил би решил че РФ би нанесла първи ядрен удър по някоя държава!

    Коментиран от #12

  • 10 Путин

    20 3 Отговор
    Ха, как съм пропуснал Лисабон!

    Коментиран от #35

  • 11 RAMPEGE

    33 6 Отговор
    Варшавския договор се разпадна а НАТО не, най - логично е щом НАТО не се разпадна е Русия да се подсигури за вслучай на инвазия. Договора от 1990г. гласеше че НАТО няма да се приближава към границите на ОНД а виждаме точно обратното!

    Коментиран от #15

  • 12 Монгола

    11 32 Отговор

    До коментар #9 от "Монгола":

    В ядрената доктрина на руските агресори присъства идеята за първи ядрен удар.

    Коментиран от #16, #31

  • 13 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    15 33 Отговор
    Това, което ще срине и унищожи Русия е приемането на Беларус, Украйна и Грузия в НАТО, ЕС. Така ще разположим ПРО очи в очи с ръждясалите ѝ ядрени кюнци. Наложително е Русия да е ядрено разоръжна. След това щастливо да си мизерства, като третокласна, ресурсна колония. Каквато де факто е.

    Коментиран от #45, #49

  • 14 Японката

    26 6 Отговор
    Всички знаем кой ползва ядрено оръжие вкл. са имали план да ползват и във Северна Корея обаче са се отказли от страх заради СССР! Не се чудете защо Северна Корея сега се подсигурява и тя с ядрени ракети.
  • 15 Наблюдател

    9 30 Отговор

    До коментар #11 от "RAMPEGE":

    Ако Украйна не беше повярвал на две личните руснаци и не им беше предала над 650 ядрени бойни глави Крим все още щеше да бъде украински и руските бандити подкрепяни от Москва нямаше да си играят на републики в Източна Украйна.

    Коментиран от #17

  • 16 Монгола

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "Монгола":

    Както и в Анерската Доктрина и тази на НАТО! И в Япония ли имаха ядрено оръжие?
  • 17 RAMPEGE

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Да живеят балъците кодовете за ракетите в Украйна бяха в Москва! А една ракета без кодовете за изстрелване е купчина радиоактивен метал!

    Коментиран от #19

  • 18 Хибридна война

    8 20 Отговор
    "Съобщават руски медии"!!! Христоматиен пример за руска хибридна война. Пуска се фалшива новина, която да оправдае руските нарушения на Договора за ядрените ракети и да прехвърли върху Запада отговорността за разрастването на ядрената истерия. Въпросът е защо ези фалшиви новини се тиражират?

    Коментиран от #21, #24

  • 19 Наблюдател

    7 18 Отговор

    До коментар #17 от "RAMPEGE":

    Ти наистина ли вярваш в руските митове и легенди?

    Коментиран от #22, #23

  • 20 ПЕНКО

    13 5 Отговор
    ДА СИ" ВОЕНЕН ЕКСПЕРТ" ОТ ДЪРЖАВА , КОЯТО И В МОМЕНТА Е ПОД АКТ ЗА КАПИТУЛАЦИЯ / ИЗПОЛЗВАН САМО ОТ САЩ/ - Е НЯКЯКВА ФОРМА ЗА НАГЛО -НАХАЛСТВО ...МОЖЕ БИ САКСКОБУРГГОТСКО ИЛИ...!!!!!!!!!
  • 21 Ронин

    17 8 Отговор

    До коментар #18 от "Хибридна война":

    Поя па, какъв договор какви 5 лв??!! Русбаците ако решат да обстрелват Европа ще го направят от подводници от Атлантическия океан или от базите в Камчатка! Зора е америте да сглобват ядрени ракети и да си оправдават бюджета. На руснаците им е през.......!!!
  • 22 RAMPEGE

    8 7 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    Ти си известен неграмотник и е логично да не си в час със много работи!
  • 23 Опа тролчо

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    А ти как мислиш? Руснаците ще позволят на Украйна да има ядрени оръжия и да ги контролира? Мислиш ли че американците го позволяват на турците в инджирлик? Или на немците в рамщайн? Някаква мисъл въобще преминава ли през гшавата ти, или на автопилот пишеш глупости за да имаш повод да приплюеш?

    Коментиран от #27

  • 24 Опа тролчо

    14 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хибридна война":

    Браво! Сега се опитай да изкараш Путин виновен и за оттеглянето на САЩ от иранската ядрена сделка и ще получиш бонус 2 цента от чичко сорос!

    Коментиран от #26

  • 25 Истината

    11 16 Отговор
    Всички знаем как свърши предишната ядрена надпревара. СССР рухна и всички бивши соц страни и някои от съветските вляза а в НАТО за да се предпазят от руските мераци да възстановят империята. Сега е ред на руската кочина.

    Коментиран от #28, #33

  • 26 Ронин

    12 5 Отговор

    До коментар #24 от "Опа тролчо":

    В цялата работа зора беле на краварите руснаците да им разкрият технолгията на ракетата 9 М729 под предлога че надхърляла обхвата от 500 км! ЗНАЕТЕ ЛИ ГА, СОРОСИ НЕГРАМОТНИ ЩЕ СТАНЕ ТОВА? Руснаците им казаха обхвата е 470 км и това е.

    Коментиран от #29

  • 27 Наблюдател

    11 15 Отговор

    До коментар #23 от "Опа тролчо":

    Руснаците гарантираха териториалната цялост на Украйна с подписа си под Будапещенският меморандум от 1994 година. Сам признаваш, че най-подло са излъгали. На путинова Русия никой не може да има доверие. Тя постоянно лъже.

    Коментиран от #30, #46

  • 28 RAMPEGE

    10 5 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    Соцализма оремина към пазарна икономика нищо не рухвало! Всеки си хвана по пътя защото СССР и пазарна икономика не става. Русия не е благотворително дружество в условя на пазарна икономика.
  • 29 Само питам

    8 9 Отговор

    До коментар #26 от "Ронин":

    Че кой вярва на това какво са кадри пустоците, бе путлераст. И децата знаят, че руснаците винаги са лъгали, лъжат и ще продължават да лъжат!

    Коментиран от #57

  • 30 Монгола

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "Наблюдател":

    В договора пилеше да не задтрашава сигурноста на ОНД (Русия) което включва и приближаването на НАТО до границите! Укрите нарушиха тази клауза и в Крим беше организиран референдум след което присъединен (анексиран) . Само да ти припомня че Панама е била окупирана без референдум 1989г.

    Коментиран от #32, #34, #43

  • 31 Ваня

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Монгола":

    Преди това превантивния удар влезе в американската доктрина!!! Това беше отговор на русия! Разбра ли?!
  • 32 Наблюдател

    7 11 Отговор

    До коментар #30 от "Монгола":

    Лъжеш като всеки русофреник!
  • 33 Бай хой

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    И почему сейчас говедата реват на умрело? Или май нещата не са както си желаеш в бляновете?
  • 34 Наблюдател

    4 12 Отговор

    До коментар #30 от "Монгола":

    Съгласно Меморандума Русия се задължава:

    – да зачита независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;
    – да се въздържа от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и да гарантира, че нейни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
    – да се въздържаа от икономическа принуда, за да подчини в свой собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигури предимства от всякакво естество;
    – да търси с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия;
    – да не използва ядрено оръжие срещу Украйна.

    Коментиран от #37, #40

  • 35 Шойгу

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Путин":

    Лисабон ще го оставим , като превземем Европа , трябва да имаме едно добро място за курорт и почивка. ПорТОКалците са едни хубави усмихнати сърдечни хора , и нищо лошо не ни правят.

    Коментиран от #36

  • 36 Китаец

    4 12 Отговор

    До коментар #35 от "Шойгу":

    Бурятия и Далечния Изток вече со китайски а ти си играеш на войни!

    Коментиран от #41

  • 37 Монгола

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "Наблюдател":

    Много фалшиво изтълкувано!

    Коментиран от #38

  • 38 Наблюдател

    4 10 Отговор

    До коментар #37 от "Монгола":

    Не е тълкуване лъжецо, а самият текст, който руснаците са подписали и след това не са спазили. Но наглеци те винаги квичат за международните договори и тяхното спазване!

    Коментиран от #42

  • 39 Шляхтиц

    12 1 Отговор
    Нали НАТО е ОТБРАНИТЕЛЕН СЪЮЗ? За какво му са тогава НАПАДАТЕЛНИ оръжия!!?????????
  • 40 RAMPEGE

    12 3 Отговор

    До коментар #34 от "Наблюдател":

    Подлец, това са задълженията на Русия към Украйна в договора, а що не прочетеш на задълженията на Украйна към Русия в тоя договор? Или искаш да предствиш че този договор е едностранен? Договора е двустранен!
  • 41 Бурят и четвърто поколение снайперист

    9 3 Отговор

    До коментар #36 от "Китаец":

    Дойдоха при нас някакви жълтури , щели да секат дърва - казват . Обаче не могат да ни издържат на пиенето , много им е слаб коловоза огъва са. Единият китаец се събужда сутринта , главата му в рани разцепена - вика падал съм . Лактите и коленете му ожулени , вика и съм лазил , обаче задника защо ме боли , не мога да разбера . И като разбра от какво , изчезна с 200 обратно за Китай. Друг китаец тъкмо беше хванал едно куче , носеше го на ръце , сигурно щеше да го прави домашен любимец . Каза мършаво било , щял да го охрани , когато покрай него мина колона камиони с реактивни системи за залпов огън Град . като опули едни очи китаеца , хвърли кучето и хукна да бяга , чак до китайската граница . От какво са уплаши толкова?
  • 42 Опа тролче

    10 3 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Ама я дай текста на договора, където пише че НАТО няма да се разширява на Изток. Щото това, което си.писал е едната страна, ама другата страна първо кърлежите не я спазват и после реват. Както в случая с договорите за ядрената програма на Иран и ракетите с Русия. Първо краварите се оттеглят, после лизачи като теб им пригласят на гюрултията.
  • 43 Име

    12 2 Отговор

    До коментар #30 от "Монгола":

    Усрайна от много отдавна я точат и подкукоросват краварите. Не случайно толкова години се опитваха да шантажират руснаците с газта преминаваща през тях за Европа.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 НАТО ВЕЦ

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Украйна я видяхме колко "прокопса" от прекъсването на връзките с Русия. Видяхме ги и грузинците, как оклепаха дъното, само от спирането на туристическият проток от РФ. Да влизат в НАТО, но ФАЩ е далеко и все по-малко желае да пръска пари за далечни хунти, защото кризата им чука на вратата. Ние, като сме в НАТО, така сме "прокопсали", че направо ни тръшна "чумата".
  • 46 Тъпан

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Наблюдател":

    ти знаеш ли какво е меморандум? Той не задължава никого с нищо.
  • 47 Луди хора

    8 2 Отговор
    Емии всяка Европейска страна добре да си направи сметката като насочва ракети срещу Москва.Ако стане нещо Огънят първо ще гори около къщата а след това зад океана
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Тошо

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Обичаш да плямпаш но не забравяй, че в случай на военен конфликт с Русия София, Пловдив, Варна, Бургас са цели на ядрени ракети

    Коментиран от #51, #56

  • 50 Дориан

    5 0 Отговор
    Никой не е виновен на швабата, че е заседнал в толкова беден на ресурси район. Други хора чрез експедиции и завоевания имат полезни изкопаеми и руди. Швабата да духа супата.
  • 51 Опитен

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Тошо":

    Даже направо на червения площад пред Кремъл може да си метнат една бомба. Лешник проз, в случай на конфликт, 10 минути след началото цялата ни армия ще е преминала на Руска страна. Това обяснява и Борис на Хитлер навремето, но за кво ти е да учиш история, трол смотан.
  • 52 ГОШО

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Нищо не търси ,ами си оправдава заплата Те тия германски експерти като тоя ,къде ще се намират повреме на удара от Германия с/у Русия ,в Берлин или във Вашиктон
  • 53 Голям прос

    2 1 Отговор
    И аз имам чувството, че там са събрани само идиоти, които са плашени като малки с призраци. И ги държи и досега. Не стига, че обиколиха Русия отвсякъде с оръжия, ами я изкарват и агресор. На мен двайсе съседа да ми застанат до оградата с ножове ще извадя Калашника, разбира се. И ще го използвам при най-малкия повод. Демокрация не значи справедливост явно. Значи дай си зад.ика да правя каквото си искам, щот се мисля за най-великия
  • 54 Припс

    2 0 Отговор
    Този лоясъл фашистки бюрократ може да си закупи памперси и да се моли да не дойде сатаната,че от него ще остане само копчетата от фашисткия балтон.
  • 55 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    Лисабон, важното е, че Берлин тю тю затова Русе недобитият фашунгер
  • 56 Естествено

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Тошо":

    Ти да не чакаш черен хайвер случайно
  • 57 Стига ва

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Щот твойте кравари много честни зер...апропо днес имате годишнина, ако си грамотен де)))))
  • 58 8494

    0 0 Отговор
    ...Експерт... на Германското дружество за външна политика Кристиан Мелинг....
    ЕХА АКО ТОВА Е ЕКСПЕРТА, КВИ СА ИМ ХАЙМАНИТЕ..., А ЗНАЙНО Е, ЕКСПЕРТИТЕ ПЪРВИ ЦАПАТ ПЕЛЕНИТЕ... ЕГА ТИ ТЪПАКА, ИЗПРАЩАЙ ДЪЩЕРИЧКАТА ДА НАТИСКА БУТОНИТЕ СМЕЛЧАГА.... И КОПАЙ.. КОПАЙ НА ДЪЛБОКО, АМА МНОГО ДЪЛБОКА ДУПКА. НЕ ЧЕ ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ НО ПОНЕ ЩЕ ТЕ ЗАБЛУДИ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ. ТОЗИ ПЪТ РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА СПРАТ НАИВНО ДО БЕРЛИН....
Новини по държави: