Last news in Fakti

5 Август, 2019 12:06 2 116 12

Австралия не иска американски ракети

  • австралия-
  • ракети-
  • сащ

Такива няма да бъдат разполагани на територията на страната

Австралия не иска американски ракети - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австралия отхвърля възможността за разполагане на американски ракети на нейна територия. Това заяви австралийският премиер Скот Морисън, цитиран от ТАСС.

Длъжностни лица от двете правителства проведоха разговори в Сидни. След разговорите те излязоха с позиция, в която се ангажират да засилят своите действия срещи китайското влияние в Азиатско – Тихоокеанския региона.

В рамките на разговорите бяха представени и планове за разполагането на ракети в региона през следващите месеци. Това е възможно след оттеглянето на САЩ от Договора за контрол на ракетите със среден обсег.

Изказване на американския министър на отбраната Марк Еспер предизвика спекулации, че е било предложено на Австралия да бъдат разположени комплекси на нейната територия. Морисън отхвърли тези твърдения.

„Такова нещо не е искано от нас и не ние е представяно като вариант. Ние не обмисляме подобен вариант и мисля, че това е ясна позиция“, заяви Морисън.

Китай са най-големия пазар за износ на Австралия, докато САЩ са най-големия съюзник на страната. Предстои Морисън да намери вариант за баланс между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалък соросоид

    9 1 Отговор
    А Ф35 иска ли?

    Коментиран от #3

  • 2 Монгола

    20 3 Отговор
    Свириха австралийците червен картон на обора!
  • 3 Абуригена

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жалък соросоид":

    Ааа нема нужда и от Ф35!
  • 4 Истината

    7 19 Отговор
    Поредната фалшива новина и руска хибридка! Австралия не искала нещо, което изобщо не и е било предлагано! Но руските хибридници го публикуват, а платените руски тролове го коментират !

    Коментиран от #5

  • 5 КОНТРАТА

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Аааа не е било предлагано ааааа??!!!

    Коментиран от #7

  • 6 outlander

    6 15 Отговор
    Според ТАСС всички искат руски кюнци. На крепостните само пропагандата им е що годе на ниво, но и тя вече издиша, отвсякъде иначе са аут. Ше УмрЕм от смЕх!
  • 7 Истината

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "КОНТРАТА":

    Ами прочети бе, приятелю, в статията пише "„Такова нещо не е искано от нас и не ние е представяно като вариант. Ние не обмисляме подобен вариант и мисля, че това е ясна позиция“, заяви Морисън.".

    Коментиран от #9

  • 8 Черен 5ър

    7 0 Отговор
    Аз не искам никакви ракети!
  • 9 КОНТРАТА

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Демек: не ни предлагайте, което си е отказ!

    Коментиран от #11

  • 10 Факт!

    3 7 Отговор
    Човечеството е обречено ако не бъде изрязан туморът Германия от лицето на Земята.

    Коментиран от #12

  • 11 Истината

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "КОНТРАТА":

    е, че четеш като руски хибридник Евангелието. Провокаторите от ТАСС задават въпрос, все едно е имало предложение, човекът отговаря а руските хибидници пускат провокативно заглавие а тролове като теб раздухват"новината"!
  • 12 Истината

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Факт!":

    И децата знаят, че това е Русия!
Новини по държави: