Last news in Fakti

5 Август, 2019 19:21 3 784 20

Още един смъртоносен взрив в Русия

  • русия-
  • взрив-
  • склад-
  • боеприпаси-
  • ачинск

Един човек загина, а най-малко седем бяха ранени при експлозия във военно поделение в Ачинския район на Красноярския край

Още един смъртоносен взрив в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Един човек загина, а най-малко седем бяха ранени при експлозия във военно поделение в Ачинския район на Красноярския край в Русия. Загиналият е военен, военнослужещи са и двама от пострадалите, предаде ТАСС, като се позова на службите за спешна реакция и представители на местна болница.

Взривът избухнал в склад за боеприпаси във военната база, която се намира на 10 км от град Ачинск в Сибир, и според властите е предизвикал пожари.

Евакуирани са живеещите в 20-километров радиус от мястото на експлозията, "за да бъде гарантирана сигурността на населението в района на складовете".

Според постъпващите съобщения властите евакуират 11 000 души от Ачинск.

Местните власти заявиха, че засега няма непосредствена опасност за населението, но приканиха хората да стоят далеч от военната база.

Руското министерство на отбраната съобщи, че в избухналия склад е имало "барутни заряди за артилерийски снаряди".

Неназован източник заяви пред ТАСС, че в склада е имало до 40 000 снаряда за танкови оръдия.

Експлозиите на складове за боеприпаси не са рядкост в Русия. След последния случай, който беше през май тази година, избухна пожар, бушувал в продължение на почти седмица, преди да бъде загасен с помощта на военни самолети и хеликоптери, които хвърляха вода от въздуха.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с рикията

    20 16 Отговор
    Ватенките прикриват по този начин огромни кражби...

    Коментиран от #14

  • 2 Давид

    8 3 Отговор
    Когато стана аварията с подводницата , русите казаха , че са предотвратили глобална катастрофа . След това подземни трусове в американска база в Калифорния . По рано от тези събития пожари в Калифорния и Италия . Сега в Сибир , военни обекти . Путин ходи при папата . Май всички водят война с някой ; )
  • 3 Borislav Popov

    15 10 Отговор
    На сибиряците нещо не им върви това лято, наводнения, пожари, взривове, евакуации, ама нищо, важното е, че в Дамаск, сирийската армия подновява военните операции в предвождана от Русия кампания в Северозападна Сирия.

    Коментиран от #4

  • 4 Да да

    18 13 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Най-голямото бедствие в Русия е Путин! Върна ги 30 години назад! Прави опит да ги върне 70,но май му се опъват! Но той ще успее! Крайна цел е Нова Велика Отечествена Революция! Макар че и днес в Сибир още взривяват влакове и складове на белите!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СССРкаскет

    12 4 Отговор
    Каскета е запалил цигарка в склада 100%
  • 8 Хрониките на Евразия

    12 3 Отговор
    «Владим Владимич, роден вие наш! Пише ви пенсионерката Зинаида Карловна. Пенсията ми е — 9 хиляди в месец, плащам за квартира — 10 хиляди в месец.
    Кажете ми , докога тези разпасани бандеровци ще играят под американска свирка , ще взривяват нашите военни поделения , ще подпалват и наводняват Сибир и главното , ще крият от нас Минските договорености?»
  • 9 Behemoth

    6 11 Отговор
    В Русия има толкова военни бази ,че няколко инцидента са нищо.....
  • 10 Borislav Popov

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Пачо":

    Господин русуфил, кът искаш да обърнеш внимание на трагедията в твоя краварник, влез в една от многочисленните тукашни новини в които се съобщава за тази трагедия и обръщай и там внимание, ама колкото ти влезе....) А ние тук, с твое така да се каже позволение, ще обръщаме внимание, на това, за което се съобщава именно в тази новина.
  • 11 outlander

    12 7 Отговор
    И тия льокачи на бояришник тръгнали да плашат света с измислени железа, кюнци и хвърчила. На цивилизования свят му е ясно, че няма защо да воюва с тия, те сами ще си се ликвидират, връзват им се само русопитеци, или иначе казано русофилистици.
  • 12 месара

    7 4 Отговор
    абе кво става у ссср _ето? взривове, самолети падат, протести.....!
  • 13 et.galen1

    2 10 Отговор
    Почвам да си мисля,че в тези пожариимат пръст украинци националисти .Цру има щаб в киев нищо не пречи да организират тези терористични палежи.Не,че няма да намерят и руснаци за това.
  • 14 Гугала ти е сбричкан

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Оня с рикията":

    Това става в западна Украдина.
  • 15 Пияна рашка

    9 3 Отговор
    "из живота на пияниците"
  • 16 Жоро

    9 4 Отговор
    В Путлеристан почнаха сами да се гърмят....И тия баржчета ще се надпреварват с Сащ...Мухахахаха
  • 17 Хрониките на Евразия

    8 1 Отговор
    А вие забелязахте ли , как кремълският мишок пак изчезна от новините ?
    Взривове , пожари , жесток побой на протестиращи , а Путин със старата стратегия - веднага се снишава страхливо в нелегалност , за да отмине бурята .
    И ще се появи след тези негативни събития , на бял кон , гол до кръста 😂

    Коментиран от #18

  • 18 outlander

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хрониките на Евразия":

    Още вчера писах, че ботокса е страхливец, но този път се е скрил, защото пратеник на другаря Си от Китай е дошъл и му е дърпал ушите заради пожара, че на китайско-руската граница не е пристигнала поредната влакова композиция с дървен материал. Не стига, че ботокса е смешник както и да го погледнеш, ами и да се появи с уши като джапанки, вече е някак прекалено.
  • 19 Наблюдаващ

    3 6 Отговор
    Оказва се , че няма жертви , а ранените са леко и без опасност за живота , за съжаление на B.Popov . А жертвите в любимият му кенеф САЩ са десетки .

    Коментиран от #20

  • 20 outlander

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдаващ":

    Руските хибридки и телеканализации казаха, че всъщност, в резултат на взрива, на мястото на старото поделение мистериозно се е появило чисто ново поделение и никой не е умрял, а тъкмо напротив - когато влезли в помещенията, във всяко от армейските легла имало по едно новородено бебе. Това, ако не е чудо, не знам какво ще да е. Почти съм убеден, че пръст в тая работа имат шаманите, които се събрали да гасят с ритуали пожара в Сибир.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания