Last news in Fakti

9 Август, 2019 15:09 2 498 22

Сърбия няма намерение да влиза в НАТО - Август 2019

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • армия-
  • нато-
  • неутрална-
  • съюзи

Сърбия ще остане военно неутрална

Сърбия няма намерение да влиза в НАТО - Август 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сърбия няма намерение да влиза в НАТО или в други военни съюзи и затова се грижи за сигурността си, заяви пред журналисти сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС.

"Сърбия ще остане военно неутрална. Именно затова се грижим за безопасността си и през последните години сме постигнали голям прогрес, защото искаме да бъдем свободни, сами да избираме бъдещето си и да не зависим от никого", каза Вучич, отговаряйки на въпроси на журналисти по време на посещение на строежа на железопътен виадукт на река Дунав, който се изгражда от руска компания.

Руският посланик Александър Боцан-Харченко, който придружаваше Вучич, каза, че Русия уважава позицията на Сърбия за НАТО и за военния неутралитет, която, по неговите думи, допринася за стабилността, развитието и сътрудничеството в региона.

Белград непрекъснато говори за военен неутралитет, но преговаря за допълнителни доставки на въоръжение от Русия, включително на танкове, бронетранспортьори, бойни и транспортни хеликоптери и системи за противовъздушна отбрана, отбелязва AP.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга

    34 15 Отговор
    Да си стои с Русия. Много далече ще стигне.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Tony t

    10 14 Отговор
    Ама искат да вземат предпресъединителните EU млрд. дотации и да влязат в съюза а в същото време правят Варшавски договор! Не ма как да стане казано по нашенски!

    Коментиран от #8

  • 4 onq s konq

    15 24 Отговор
    Сърбия няма нищо общо с НЕУТРАЛИТЕТ и разбираемо няма да влезе в НАТО защото е Абсурд Русия да я пусне.Грешката /при това Историческа/ на Сърбите е,че допуснаха Русия да се вкорени МНОГО ДЪЛБОКО В УПРАВЛЕНИЕТО ИМ и в близко време не се очаква появата на "Втори Горбачов" който да ги освободи от КЕРПЕДЕНА НА КРЕМЪЛ.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истината

    12 27 Отговор
    Наближава денят, в който шумадийските свине трябва ясно да определят с кого са, с Европа и цивилизованият свят или с мръсната руска кочина !

    Коментиран от #12

  • 7 колело на историята

    9 5 Отговор
    това е добра новина за нас
  • 8 NikNay

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Tony t":

    Умнико, Австрия , Швеция, Финландия и Ирландия са в ЕС но не са в НАТО
  • 9 Onq s konq

    20 8 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Упрегни каруцата и иди да видиш колко са зле Сърбите. Даже и на почивка в България си позволяват да идат. А средно статистическия Българин не може да си позволи почивка на собственото си черноморие, И по строене на магистрали не можем да ги стигнем

    Коментиран от #15

  • 10 Барчо

    2 9 Отговор
    Сърбия ще влезе рано или късно или в НАТО или ще сключи договор с Русия. Друг път за нея няма.
  • 11 ха ха ха

    13 2 Отговор
    Притрябвало им натото на сърбите, че да станат голи охлюви кът назе, ай сиктир ве!
  • 12 Сърбин

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Нели си ти българска свино определен, защо имаш грижа кам съседите.
  • 13 Българан Балкански

    2 15 Отговор
    Пред Сърбия има две възможности. Или да влезе в НАТО, или НАТО да влезе в Сърбия. Разбирам руските напъни за "международни новини". На проскубаните жалкари от Кремъл една Сърбия им остана чужбина. Навсякъде другаде им посиняват задниците от шутове и унижение.
  • 14 Тръмп

    1 10 Отговор
    Независимо зависещи от Русия!!!:):):)В Сърбия комунизма още не си е заминал и знаем какво светло бъдеще ги очаква!!!:):):)

    Коментиран от #17

  • 15 На баба ти кюспетите

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Onq s konq":

    Тези ги разправя на някой туземец Това че ти си мързелив и не кадърен си е за твоя сметка Работа има бол и заплати от хиляда и двеста лева нагоре Бачкай да си добре
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 О.Р.

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тръмп":

    В Сърбия никога не имало комунизъм, Льольо.
  • 18 мечтииииии

    1 11 Отговор
    хаххахахаах неутралитет та вие сърби бълхясали комунуидно ориентирани, естествено от там и въшлясали, да не сте специални, като Швейцария, та да имате неутралитет в войните.
  • 19 Праведен

    11 1 Отговор
    Трябва да с дебил да се присъединиш към най-агресивната терористична военна групиравко под ръководството на масовият социопат и сериен килър САЩ.

    Не стига, че им бомбардираха училища, газови структури, училища, болници ами си правят устата да канят сърбите.

    САЩ са военнопрестъпници, виновни за масов икономически геноцид, убили са над 5 милиона цевелно население, инициирали са над 50 конфликта в цял свят.

    Следствие на бомбардировките в Сърбия и БГ, раковите заболявания нарастват драстично.

    Бог да ги накаже...

    Следствие на икономическите им санкции милиони деца загиват от глад и липса на лекарства на лечими болести.
  • 20 Ovdje ima lopovi,koji prodaje svoju majk

    4 1 Отговор
    Ейййй гьотферени! Сьрбите не прощават издевателства, толкова лесно като нас. Говорил сьм сьс сьрби,казвали са ми право куме в очи: Винаги очакваме да ни забиете нож в гьрба, и винаги сте го правили! Последния пример дадохте си небето да ни бомбардират,защо?!? А не като нас Чьрчил да е искал карофи да сее вьрху София,да са хвьрляли играчки-бомби с дружките си краварски, и после паметници на падналите им летци,че даже и село на един от тях крьстено- Томпсьн??? За пари майка си и сестра си ,ще дадем,продажен народ мрьсен! Коментарите само потвьрждават думите ми! Видиш ли няма живот без НАТО и ЕС, е има! Много искам руснаците да разположат ц 500 в Сьрбия,да ви гледам как ще се умилквате и на тях и на американците,досущ като кОвра с двама клиента!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Генерал Иван Колев

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ovdje ima lopovi,koji prodaje svoju majk":

    Твоите сърби и руснаци значи казваш мразели България Ама си го получиха както трябва Още триста години ще говорят какъв лобут ядоха от нас
  • 22 Генерал Иван Колев

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ovdje ima lopovi,koji prodaje svoju majk":

    Твоите сърби и руснаци значи казваш мразели България Ама си го получиха както трябва Още триста години ще говорят какъв лобут ядоха от нас
Новини по държави: