Last news in Fakti

19 Август, 2019 18:06 1 383 4

Меркел: Без Западните Балкани - Европа не е обединена

  • европа-
  • западни балкани-
  • ангела меркел-
  • виктор орбан-
  • обединена-
  • ес-
  • шопрон

Без тези държави Европа не може да е обединена

Меркел: Без Западните Балкани - Европа не е обединена - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че без държавите от Западните Балкани Европа няма да е обединена. Меркел каза това след разговори с унгарския премиер Виктор Орбан в унгарското градче Шопрон. Там двамата отбелязаха 30 години от отварянето на границата между Унгария и Австрия, смятано за началото на края на Студената война.

Благодарни сме за събитията преди 30 години, довели до обединението на Германия и на цяла Европа, заяви Ангела Меркел в Шопрон. Там на днешния ден през 1989 г. в близост до австрийската граница се провежда т.нар. паневропейски пикник, смятан за предвестник на политическите промени в Европа. Европейското обединение бе един от акцентите в днешните разговори между Ангела Меркел и Виктор Орбан.

„Не само Унгария, но и Германия е на мнение, че европейската интеграция на страните от Западните Балкани е важна. Ако погледнем географската карта, а и от геостратегическа перспектива, без тези държави Европа не може да е обединена“, заяви Ангела Меркел на пресконференция с Виктор Орбан, предаде БНР.

Двамата се обявиха за засилване на охраната по външните граници на ЕС. Канцлерът Меркел изрази надежда, че новият миграционен пакт, подготвян от следващата Европейска комисия, ще успее да преодолее различията в Европа. Унгария отказва да участва в квотното разпределение на мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токо

    11 0 Отговор
    Бе тя без Балканите не е обединена ама в шенген не улазиме ! Там нещо немоеме да се обединим ! Що така бе Анче ?
  • 2 Дориан

    5 0 Отговор
    Как няма да се радва? Що свежа работна ръка смучат швабите.
  • 3 Алфа Вълкът

    7 2 Отговор
    Дъртата комунистка е във възторг, ще има още расови цигани, които да оплождат млади германки по улиците!
    България съгласна на всичко, аз ако съм никога няма да се съглася мЪкедония да влезе в ЕС. Само като свободно присъединила се територията към нас, ползваща кирилицата и изучащаща български език и история! Гърците ги въртяха на шиш докато се откажат макета от ИМЕТО СИ И ИЗМИСЛЕНАТА СИ ИСТОРИЯ!
  • 4 Едо

    1 0 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ С УЛТРАЛИБЕРАЛНИТЕ СИ, АНТИХРИСТИЯНСКИ ,,ЦЕННОСТИ" Е В ТРАГИЧНО МОРАЛНО И НРАВСТВЕНО СЪСТОЯНИЕ, БЛИЗО ДО СКОРОШЕН РАЗПАД! Комунистическата пропаганда ни заблуждаваше, тръбейки: ,,Битието определя съзнанието!"! ТОЧНО ОБРАТНОТО Е ВЯРНО!: ,,СЪЗНАНИЕТО ОПРЕДЕЛЯ БИТИЕТО!"! КАКВО СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ ТОГАВА? АБСОЛЮТНО НИЩО! ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ СА ПОТОПЕНИ В ПОКВАРАТА НА ЕДИН ХЕДОНИСТИЧЕН СВЯТ!
Новини по държави: