20 Август, 2019 19:10 1 909 10

САЩ признаха, че „Ислямска държава“ е по-силна в някои райони

  • ислямска държава-
  • тероризъм-
  • сащ-
  • майк помпео

Тероризмът не е напълно победен

САЩ признаха, че „Ислямска държава“ е по-силна в някои райони - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Първият дипломат на САЩ Майк Помпео заяви, че екстремистите от "Ислямска държава" набират сила в някои райони, но подчерта, че способността на групировката да извършва атаки е силно ограничена, предаде "Ройтерс".

"Сложно е. Със сигурност има места, където "Ислямска държава" е по-силна днес, отколкото преди три-четири години. Но самопровъзгласеният халифат на групировката е унищожен и капацитетът ѝ за атаки е силно ограничен", каза Помпео в интервю за Си Би Ес. Държавният секретар бе попитан за информация на в. "Ню Йорк таймс", че групировката набира нова сила в Ирак и Сирия.

По думите на Помпео планът на САЩ за унищожаване на Ислямска държава" в региона успешно е изпълнен със съвместните усилия на още 80 държави, но все пак предупреди предпазливо, че винаги има риск от възраждане на "радикални ислямистки терористични групи", включително "Ал Кайда" и "Ислямска държава".

Попитан дали САЩ са загрижени от опитите на Пхенян с ракети с малък обсег, Помпео отговори положително и допълни, че би искал това да не се бе случвало. Държавният секретар каза, че специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън днес и утре е в района, но не съобщи подробности. Преди няколко дни Държавният департамент обяви, че Бигън ще посети тази седмица Япония и Сеул.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    16 1 Отговор
    Поне си признават ;)
  • 2 El chochone

    37 11 Отговор
    САШ създадох това ЗЛО!!! :(

    Коментиран от #4, #6

  • 3 El pepi

    32 14 Отговор
    Тероризмът не е напълно победен- докато НЕ сринат РАШКИТЕ краварника хахаха :D

    Коментиран от #5

  • 4 Въпрос ?

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Пак ли ти бе ?
  • 5 Факт

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "El pepi":

    Пиши коментари единствено в адекватно състояние без алкохол !!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой68

    3 3 Отговор
    Терористите са се омешали със населението и една военна офанзива ще доведе до масово избиване на невинни.Добре че все още има малко разум въпреки всичко......

    Коментиран от #10

  • 8 КЮРТ

    6 0 Отговор
    Най-големите терористи са САЩ и ЕС не е от сега а от 250 год. насам .

    Коментиран от #9

  • 9 А КАКВО

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "КЮРТ":

    МИСЛИ ГОСПОДИН КЮРД ЗА ПУЯЦИТЕ ? В ТАЗИ ЧАСТ НА СВЕТА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ УБИЙЦИ И ТО НЕ ОТ САМО 250 ГОДИНИ !
  • 10 Питагор

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кой68":

    Няма желание да се реши проблема, той носи печалба от оръжие. Иначе е проста работа. Правят един киборг ,,Манекенката Даша,, пускат я в зимната на Идлиб по прашки и да пее Я, Хабиби, я, Хабиби, комм.... 0но да има стоманени зъби атерицата и.... И само до седмица няма да има джихадист. Но няма желание....А в Дженерали Дайнамикс правят доста неща.