Last news in Fakti

28 Август, 2019 12:25 10 296 27

Руска авиокомпания: Boeing са лъжци! (ВИДЕО)

  • русия-
  • боинг-
  • boeing-
  • авиакапитал-сервис

"Авиакапитал-Сервис" съди самолетостроителя и иска да развали споразумение за доставка на 35 лайнера 737 МАХ

Руска авиокомпания: Boeing са лъжци! (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската компания "Авиакапитал-Сервис" съди Boeing, че е прикрил дефекти в своя модел 737 MAX и иска да развали споразумението за доставка на 35 такива самолета, предадоха световните агенции.

Това е първият международен иск от подобен род след двете авиокатастрофи и откриването на грешки в системите на 737 МАX.

В иска, за който първи съобщи в. "Файненшъл таймс", руската компания настоява да ѝ бъде върнат с лихвите депозит от 35 милиона долара, както и да ѝ се изплатят още 75 милиона долара за пропуснати ползи.

Адвокатът на "Авиа" заяви, че Boeing е предложил компенсация, но тя била недостатъчна.

Поръчките за Boeing 737 MAX са хиляди. Те бяха отложени след двете катастрофи и опасенията, възникнали със сигурността на модела.

На 10 март в Етиопия се разби самолет 737 MAX на етиопската авиокомпания "Етиопиън еърлайнс" и загинаха 157 души. На 29 октомври 2018 година същият модел самолет на авиокомпания "Лайън еър" падна край бреговете на Индонезия със 189 души на борда, които изгубиха живота си.

Boeing понесе загуби за 3 милиарда долара през второто тримесечие след извънредни разходи от 4,9 милиарда долара за компенсиране на авиокомпании и други клиенти на МАX.

Американският самолетостроител работи за отстраняване на дефектите и обнови програмата си за обучение на пилоти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    35 68 Отговор
    Нали Русия и САЩ са врагове?! Защо купуват американско?! Театро за слепци с промити мозъци, т.е. русофилистици!

    Коментиран от #27

  • 2 РАСО

    63 14 Отговор
    ....не коментирай като не ги разбираш тези работи......
  • 3 ту 154 ах ох

    27 57 Отговор
    Чудно защо Руските Авиокомпании купуват Американски самолети след като техните били по техните приказки най добрите в света

    Коментиран от #7, #9, #25

  • 4 Borislav Popov

    11 40 Отговор
    Да си купят супер-дупер джетове СУ(русофилите на)ХОЙ джетове. Ама да да не ги пускат да летят като вали дъжд или ако има врабчета.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да да

    8 29 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Врабчетата са третата държава в света, савалила най-много руски самолели! Скоро може да станат и номер 1!
  • 7 руснак

    37 7 Отговор

    До коментар #3 от "ту 154 ах ох":

    Тия работи не са твоята проста тиква. Има финансови интереси и на руснаците им е по-изгодно да купуват готова продукция - самолети, вместо да хвърлят ресурси, пари и потенциал за свои. По същата логика защо хамериканците купуват Тойота, Хонда, Митсубиши, Опел, Мерцедес, Хюндай и др., като техните коли са най-добрите в света.

    Коментиран от #11, #13, #20, #22, #26

  • 8 соросоид дебил

    27 2 Отговор
    Много правилно са направили. Сега влиза в серийно производство новият руски самолет за средни разстояния МС-21.

    Коментиран от #10

  • 9 Тай Бошо

    23 6 Отговор

    До коментар #3 от "ту 154 ах ох":

    Купуват американски, щото за тях (добри или не) е проработена цялата верига производство-поддръжка, за цял свят. Щатите методично торпилират всяко руско напредване по света, на компаниите им трябват обаче, маши и, които СЕГА са поссигурени...някак. Отделно, масивните поръчки свалят себестойност и цена, (от света, под натиск на санкции и др.некоректни и неморални похвати, за руските, са единични) което, дори с непазарни средства, подбива руските машини. По-лоши не са. Избутани са.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 червена мушмула

    10 25 Отговор

    До коментар #7 от "руснак":

    До сега Американците не знам да са купували руски самальоти ама Руснаците купуват Както е тръгнало никога няма да им стане изгодно да си карат техните щайги защото им е забранено да мърсуват в небето на ЕС и САЩ поради Екологични Хигиенични Рискови и други причини

    Коментиран от #15

  • 14 руснак

    25 5 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    А, бе Борка, до сега четох коментари за теб, че си бил много прост. Първоначално не вярвах, ама наистина се оказваш, че си такъв и го доказваш ежедневно с тъпотиите си. Явно до толкова ти стига капацитета, че да не можеш да измислиш нещо ново, а да повтаряш само нещо заучено и казано от друг такъв идиот като теб.
  • 15 руснак

    26 9 Отговор

    До коментар #13 от "червена мушмула":

    Пъорво искам да кажа, че правилно си се оприличил на мушмула. Така викаме в нашия край на шматките. И второ, що не вземеш да прочетеш малко по-задълбочено за "щайгите", както ти ги наричаш и за причините да не бъдат допускане в небето над ЕС и САЩ. И най-важната причина е СТРАХ. Страх от конкуренцията, страх, че западняците загубят битката и в гражданската авиация,. Заради този страх те използват нетърговски прийоми и налагат незаконни санкции, просто си търсят причина да игнорират руснаците. А дано, но надали.

    Коментиран от #17, #24

  • 16 стоян георгиев

    7 14 Отговор
    другарите ще видят сега много добре разликата между западното и източното.та ако боинг е нагазил лука ще си плати като по.интересно им е обаче руски производител кога ще го стори?кога лада ще изтегли от пазара своите коли на които от нови им тече масло?кога другарите ще обежтетят за неспазване на еконорми,сигурност и качество на своите продукти?
  • 17 Borislav Popov

    8 14 Отговор

    До коментар #15 от "руснак":

    Айде бе, тия локуми отивай да ги разтягаш в някоя квартална кръчма. А какво стана със знаменитото руско импортозаместване, демек, заради антируските санкции, няма да купуваме нищо от проклетия запад, а всичко ще си произвеждаме сами, та да си умре запада на мъка. Значи, хамерите им съдраха дупето на тойти русняци от санкции, а русняцити да им отмъстят, ще купуват от тях самолети за милиарди долари, суперяк си ти каскетчо , само дето логиката ти накуцва.
  • 18 Дръндар

    5 12 Отговор
    Злобата на управляващата клика към САЩ няма да им помогне много ! Ако те ( "братушките" ) дръзнат да въведат Света във военен конфликт ще бъдат наказани жестоко ! Така стана и с Хитлеристка Германия !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 боцмана

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "руснак":

    И кои са тези американски коли , най добрите в света , че аз нещо съм поизостанал по тези въпроси. Или сигурно имаш предвид най грозните и най харчещите гориво в света?
  • 21 САМО ТАКА!

    10 4 Отговор
    СЪД И ДЕЛА ДО ДУПКА!
    МИЛИАРДНИ КОМПЕНСАЦИИ ДОКАТО НЕ ФАЛИРАТ ИЛИ НЕ СЕ НАУЧАТ ДА ПРАВЯТ САМОЛЕТИ

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Nobut

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "руснак":

    Това сигурно е вярно и за ладите и волгите.... Хахахха
  • 25 Читател

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "ту 154 ах ох":

    Не се чуди!Просто на руските таралясници не е разрешено да кацат из Европата!
  • 26 Стас

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "руснак":

    Те нямат пари вече бе Руснак....Алкаши и дебили...Това остана от "Великата ви Русия:..Нормалните хора бягат от там..Като в Африка са....Не гледаш ли ю туб бе??? Виж кво става....Демокрация нула ...И интернета ще им резнат сега,като Северна корея сте.Ха ха ха
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.