Last news in Fakti

31 Октомври, 2019 12:52 2 840 22

Boeing призна: Имаме проблем!

  • boeing-
  • боинг

Около 50 самолета на компанията в цял свят не летят заради пукнатини в структурата, призна американският самолетостроител

Boeing призна: Имаме проблем! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският самолетостроител Boeing е открил при инспекция в световен мащаб пукнатини в структурата на близо 50 самолета 737 Ен Джи и те са били забранени за полети, предаде Франс прес.

Австралийската авиокомпания Куонтас обяви, че спира от полети един Boeing 737 Ен Джи заради структурна фисура и че инспектира още 32 по спешност.

Куонтас обаче отхвърли призивите да спре всичките си самолети Boeing 737, след като при втори самолет от флотилията ѝ бе установено пропукване в структурата на крилете.

Южна Корея съобщи, че девет такива самолета са спрени от полети в началото на октомври, пет от които на Къриън еър.

Федералното управление за авиация на САЩ (FAA) обяви в началото на октомври, че е наредило инспекция на някои от самолетите Boeing 737 Ен Джи, предшественик на 737 МАКС, след като са били открити структурни фисури на една от машините в Китай.

В началото на октомври Boeing обяви, че е открил фисури по частта, свързваща крилете с корпуса на самолета, предназначена да устои на аеродинамичните сили.

Говорител на групата посочи, че около хиляда машини са инспектирани на този етап по света и че при по-малко от 5 процента - тоест до 50 самолета - има "забележки", налагащи спирането им от полети и съответен ремонт.

Тези проблеми се прибавят към неволите на Boeing след катастрофите с модела 737 МАКС, при които загинаха 346 души в Индонезия и Етиопия. Разследването установи, че неизправност на системите за стабилизиране на полета са причина за трагедиите. Всичките 737 МАКС са забранени за полети от седем месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ххх

    23 8 Отговор
    "Всичко руско е скраб" дали ще се изходи по въпроса ? И други разни от сорта, които пишеха за руските летящите самовари, москвичи и хипер - пупер ракети.

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Азз

    18 2 Отговор
    Ами да я закриват тази компания
  • 10 ****

    11 6 Отговор
    Че то при тези кравари няма една стока която да не е дефектна,то ПВО-то им в СА.самолетите,и всичко останало за което се сетите.
  • 11 Borislav Popov

    7 10 Отговор
    Боинг поне си признават, че проблема съществува, признат грях, полвин грях, ще отстранят проблема и пак ще си ги произвеждат. Лъжливите, русняци никогащ няма да си признаят за такъв проблем. Те все някой друг ще изкарат виновен, я пилота ще е неопитен или с купена диплома, я мълния ударила самалоьотчето им в най-неподходящото време, с дъжд я сняг..) Но да си признаят ? Никогаш !

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Rado

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Пре руските самолети за пукнатините ще са виновни пилотите и ще трябва те да покриват щетите от аврийни ситуации.
  • 13 Славчо

    6 1 Отговор
    Boeing 737 Ен Джи проблемен и не лети. Боинг 737 Макс 8 - още по проблемен ! Бе тия как я мислят тая работа ??!! Ще почнат през ден да падат .
  • 14 дърт миндил

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Че как няма да си признаят бе овчи мозък. Колко самолетни инцидента имаше ? Колко аварийни приземявания. Колко катастрофи за които обвиниха пилотите !
  • 15 дърт миндил

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Че как няма да си признаят бе овчи мозък. Колко самолетни инцидента имаше ? Колко аварийни приземявания. Колко катастрофи за които обвиниха пилотите !

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Borislav Popov

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "дърт миндил":

    Ами то, щото със суперджетчето, хич нямаше катастрофи, та затова вички се отказаха да ги купуват и дажк им забраниха да се вясват в европейските летища, нъл тъй

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    8 0 Отговор
    И целият този проблем идва от това, че на стара конструкция монтират големи двигатели. Макс катастрофира заради електрониките монтирани да балансират самолета, защото след монтаж на твърде големи и изнесени напред двигатели самият самолет не е добре балансиран и му е нужна отделна система. Сега при тези самолети отново е свързано с прекомерното натоварване на крилете и силите, които действат на сглобката в резултат на големите двигатели. Самолетът е с конструкция от 60те и е трябвало да приключи пътя си след достигане на максимума диаметър на двигателите, а не да се мислят начини за пристопособяване на еенергоефективни двигатели на стара конструкция. Ето какъв е резултатът. Десетки милиарди загуби и щети, загубени животи и срив в производството. Всички директори отговрни за 737 трябва да си хвърлят оставките след такъв гаф, а най-лошото е, че са били наясно и въпреки това са доставяли самолетите без нужното обучение на пилотите, затова сега ще ги разкатаят от дела.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Da prav si bratle

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    No i ne samo tova otkakto Nikolay Vasilev go izgoniha NAP vsichki boengi zapochnaha da padat
    I za ikonomikata osven lutvi mestan nikoy ne misli samo shte yadede vie vechno gladni urodi
  • 21 Баш Уруспията

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Империята оряза доставката на титан на коубоите за важните компоненти на фюзелажа и зеха да са разглабят в небето 737 ците....
  • 22 Kcanba

    2 3 Отговор
    сороснята е в траур!!!
    още кацат на луната , но летят с руски ракети...
    Сибир и Крим китайски бленуват...