Last news in Fakti

30 Август, 2019 15:17 1 434 4

ЕК пак размаха пръст на Италия

  • италия-
  • ес-
  • европейска комисия-
  • джузепе конте

Рим трябва да представи своя проектобюджет до средата на октомври, заяви еврокомисар Йотингер 

ЕК пак размаха пръст на Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италия трябва да представи проектобюджет до средата на октомври въпреки политическите сътресения в страната. Това заяви еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер на икономически форум в австрийската провинция Тирол, предаде Ройтерс.

Италианският президент поиска от Джузепе Конте да се върне на премиерския пост с нова коалиция, сформирана от Движение "Пет звезди" и опозиционната Демократическа партия. Това решение би могло да подобри обтегнатите отношения на Рим с Брюксел.

Йотингер изрази надежда, че Италия скоро ще има ново правителство, което ще успее да представи поне първи проектобюджет.

"Ако кажат, че имат нужда от още пет или десет дни, няма проблем", допълни еврокомисарят.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Какъв ти

    5 1 Отговор
    еврокомисар ще ги плаши? Този е в оставка, а и бюджета ще е такъв, какъвто реши италианския парламент, а не чиновниците от Брюксел.
  • 3 Morgoth

    6 0 Отговор
    Италианците яко се омазаха. Уж крайно-десните ще вземат властта, а сега крайно-левите се оказаха с правителство. Вярно за кратно, но подобни преходи а на ляво, а на дясно водят единствено до нестабилност и загуби за икономиката. Колко ли хора сега ще бъдат уволнени, за да може след година да се върнат отново? Колко институции няма да могат да работят по 3-4 месеца след всяка смяна?
  • 4 Ачо

    5 1 Отговор
    Кой пръст им размаха? Хайде евросъюзчето изключете ги, нали сте много отворени. Смешни старчоци.
Новини по държави: