Last news in Fakti

2 Септември, 2019 14:20 1 141 8

Светът очаква ЕС да е гласът на разума

  • ес-
  • разум-
  • федерика могерини

Федерика Могерини заяви каква трябва да е ролята на групата

Светът очаква ЕС да е гласът на разума - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Светът очаква от ЕС да е гласът на здравия разум. Това заяви върховният представител по въпросите на външната политика и сигурността на ЕС Федерика Могерини, цитирана от EU Observer.

Според нея международните партньори очакват ЕС да демонстрира подкрепа по въпроси, свързани с посредничество и свободна търговия. Такива призиви има от всички части на света.

„Светът очаква да бъде пример. Искат от нас да сме строители на мир, доставчици на сигурност и глас на рационалност. Ние трябва да сме гласът на разума в този свят, който по някой път е наистина сложен. Светът има нужда от нас днес и ние трябва да поддържаме силно участие в световните дела във всички региони на планетата“, заяви Могерини.

Според нея съвременната система на международните отношения е в период на хаос. Има призиви за сътрудничество от всички части на света. В това число Югоизточна Азия, Африка, Персийския залив и Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Н тази водката ие дошла в повече

    8 3 Отговор
    Е то сътрудничеството ни с Югоизточна Азия, Африка и Персийския залив си върви ударно?!Я колко мангалия се извървя до сега,че и вече си върви законно??!!

    Коментиран от #7

  • 2 соросоид дебил

    17 4 Отговор
    Здрав разум от джендърите в ЕС? Вижте я че е със същия зомбиран, отровен от гъби поглед, както 90% от хората на запад.
  • 3 Morgoth

    11 1 Отговор
    Той света го очаква, но дали ЕС съумява да го направи е друг въпрос. Сума ти време избираха председатяля и накрая избраха феминистка, която дойде и каза - искам екип от 14 жени и 13 мъже, не ме интересува кой колко е кадърен, не искам мъже. Разум, какво да ви кажа ...
  • 4 ШОПА

    8 0 Отговор
    Разум в гейропа ,шега е .
  • 5 aaaaaa не

    3 0 Отговор
    светът очаква разпада на сектата ЕС, ако може по-бърже!
  • 6 Грух

    2 1 Отговор
    Гласът на разума е само Путин !
    Но пък силен глас - всички го слушат в захлас !
    Хехе

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.