Last news in Fakti

2 Септември, 2019 19:23 2 227 5

Иран с призив към Европа

  • иран-
  • мохамед зариф-
  • европа

Страната настоява европейските държави да поддържат ядреното споразумение

Иран с призив към Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иран призова европейските страни да покажат ангажимент към ядреното споразумение със страната. Това заяви иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф, цитиран от РИА Новости.

Според Зариф Европа трябва да покаже, че е готова да защити иранската икономика. В противен случай иранското правителство може да ограничи своите ангажименти към споразумението.

„Не виждам смисъл да продължаваме едностранни ангажименти към споразумението. Ние получихме обещания за предимства от него от европейските страни“, заяви Зариф.

Той е на посещение в Русия. Зариф говори след среща с руския външен министър Сергей Лавров.

Споразумението е спорен въпрос, след като САЩ се изтеглиха от него. Иранското външно министерство вече обяви, че е готово да направи стъпки извън договора.

Европа обеща на Иран механизми, с които да продължи икономическото сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 onq s konq

    4 8 Отговор
    След като Зариф е В РУСИЯ,Русия "Подкрепи Иран в трудна ситуация"/заглавие на предходна статия/,ЗА КАКВО МУ Е И ДА ОТПРАВЯ ПРИЗИВИ КЪМ ЕВРОПА "ЗА ЗАЩИТА НА ИРАНСКАТА ИКОНОМИКА"?Да се тълкува ли това,че "Руската икономическа помощ" към Иран е просто "ГОЛА ВОДА" и Иран търси РЕАЛНИ И ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ Западни Източници за финансиране?И какво още може да иска същият тоя Зариф от Европа,след като ходи макар и непоканен на срещата на Г-7 и ясно му бе заявено че НИКОЯ ОТ ЕВРОДЪРЖАВИТЕ НЕ ИСКА "ЯДРЕН ИРАН"?Е на такива им викат "тъп,но упорит"...при това "по ирански"!

    Коментиран от #5

  • 3 Пак

    3 3 Отговор
    си се объркал тотално и ръсиш глупости. Пий си хапчетата, пък дано ти по действат, ама надали.
  • 4 Рунтавелка

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    В момента са в пробен брак комсомолски
  • 5 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Паси си коня и не мрънкяй!