Last news in Fakti

9 Септември, 2019 14:00 1 058 2

Папа Франциск с меса пред 1 млн. души в Мадагаскар

  • папа франциск-
  • меса-
  • мадагаскар

Смята се, че това е най-голямото събитие в историята на страната

Папа Франциск с меса пред 1 млн. души в Мадагаскар - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Около 1 млн. вярващи посетиха тържествената меса на папа Франциск в Мадагаскар, съобщи Радио Ватикана.

Част от хората бяха на място часове преди събитието, а други излязоха на палатки дни по-рано, за да имат добри места. Те бяха облечени в бяло и златно и се събраха в столицата Антананариво.

Папа Франциск говори срещу клановата култура на привилегиите и корупцията в страната. Така той описа малцината богати хора в страната и големият брой бедни граждани.

Според представители на Мадагаскар месата е била най-голямото събитие в историята на страната. Папа Франциск е на африканско турне, част от което са още Мозамбик и Мавриций.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    5 1 Отговор
    Баба Меркел и тес животни трябва да покани да стават инженери в Европа, нали сме демократични страни.
  • 2 73727272

    2 2 Отговор
    Не ме интересува тоя, ние си имаме патриарх и ми е важен той какво ше каже, все пак сме православна държава и ко мо го промоторате тоя.