Last news in Fakti

11 Септември, 2019 13:55 3 311 5

Брекзит идва – купуват храни и лекарства!

  • брекзит-
  • великобритания-
  • стоки-
  • храни-
  • лекарства-
  • британци

Британците се запасяват като за последно

Брекзит идва – купуват храни и лекарства! - 1
Снимка: Shutterstock

Расте броят на британците, които се готвят за Брекзит, като се презапасяват с храни и медикаменти, показват ново проучване, направено между 5 и 9 септември.

Данните на агенция „Кантар“, специализирана в пазарни проучвания, показват, че 9 процента от жителите на Обединеното кралство вече са се запасили със стоки от първа необходимост преди насроченото за 31 октомври излизане на страната от ЕС. Това е с три процента повече от данните за месец август.

По-подробното вникване в проучването показва, че най-голям процент от запасяващите се са привърженици на Либералдемократическата партия, която е единствената партия с ясна позиция за оставане в ЕС, предаде БНР.

Освен това възрастовата група от 25 до 34 години е най-загрижена по въпроса, като преобладават мъжете. Вчера в реч на конгреса на британските профсъюзи, лидерът на лейбъристите Джереми Корбин предупреди, че Брекзит без сделка ще доведе до загуба на работни места, до увеличение на цените на храните и до недостиг на лекарства.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 новинарче

    9 2 Отговор
    Пълни глупости!
  • 2 Valio

    18 3 Отговор
    Вчера се прибрах от Лондон и не видях някой да се презапасява с каквото и да било.
    Абсолютна лъжа.
    За това медиите никой не ги обича,защото пишат само глупости.
  • 3 Някой си живеещ в Англия

    7 0 Отговор
    По голяма простотия не бях чел.
  • 4 Сюнетчи Ага

    4 1 Отговор
    Няма такова нещо като презапасяване на лекарства, там лекарствата ги дават само срещу рецепта. Освен нурофен и тамошния “фервекс”. Поредната джендърска статия възхваляваща комунизма наречен ЕС
  • 5 Матей

    3 4 Отговор
    Постоянно ги плашат с какво ли не,само и само да се откажат от намерението да си възвърнат независимостта,размотават им топката по терена вече две години и се опитват да ги измамят с нов референдум.Чест му прави на Джонсън намерението за твърд брекзит,без повече да се шикалкави.Дано да удържи на мръсните подсечки и да не му вържат кънките като на Мей.
Новини по държави: