Last news in Fakti

17 Септември, 2019 07:52 2 415 28

Тръмп: Изглежда, че Иран атакува Саудитска Арабия

  • сащ-
  • иран-
  • саудитска арабия

Той заяви, че обмисля варианти за отговор

Тръмп: Изглежда, че Иран атакува Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Изглежда, че Иран стои зад атаката срещу Саудитска Арабия. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Fox News.

Той заяви, че е решен да подокрепи Саудитска Арабия. През последната седмица петролна рафинерия в страната беше атакувана от дронове.

Отговорност за атаката беше поета от бунтовниците – хуси. Тя доведе до скок в цените на петрола.

„Изглежда, че в Иран са взели на прицел петролни съоръжения в Саудитска Арабия. Ние искаме да установим със сигурност кой стои зад това“, заяви Тръмп.

Той заяви, че в момента се обмислят ответни действия. Все пак посочи, че не иска да се стига до военни действия.

Вече се водят разговори и за подкрепа на Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    37 8 Отговор
    Криминалният еврейски режим във ФАЩ трябва да бъде незабавно избесен по стълбовете, за да спасим планетата и човечеството от унищожение.

    Коментиран от #8

  • 2 Borislav Popov

    8 34 Отговор
    Руските подлоги да не дремят, а да застават на амбразурата, иранските им братушки са в опасност !

    Коментиран от #5

  • 3 Слава на Хизбула Хамас и Иран

    16 7 Отговор
    Слава на хусите.
  • 4 Хи их хи

    32 5 Отговор
    Изглежда, че и Пейтриътите на стават за нищо!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 али баба

    28 5 Отговор
    Ега ти и хиената.Не можа да направи нищо на Иран, сега ги противопоставя с арабите.Мръсна гадина. С един-два дрона успява да бръкне в джоба на половината свят. Не могат да те свалят от власт,но дано господ те свали мръсно еврейско изчадие.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Боко

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Тази сутрин пи ли си хапчетата?
  • 9 гост

    15 4 Отговор
    Още при избирането споделих,че този човек мисли само за войни,но дано неговите съветници да имат "топки"да му се противопоставят,иначе света е загубен с такива"лидери".
  • 10 Знам знам🙄

    21 6 Отговор
    Прозрачно. Смешно. Банално. Абе не са мъже. Да си кажат искаме да бастисааме Иран и толкоз. Ми демагогии простотии. Абе долна история. Лошото е пе половината народ у обора вярва на тези простотии и пиески.

    Коментиран от #14

  • 11 СССРБарета

    25 6 Отговор
    последната сделка за американско оръжие която Саудитска Арабия сключи беше за 100 милиарда долара! някоя платена подлога ще ми обясни ли как пустинно племе успява да атакува страна притежаваща най-модерните американски противоракетни системи и изтребители за стотици милиарди?

    Коментиран от #24, #25

  • 12 ДДРОнег

    13 1 Отговор
    Всеки тълкува събитията така, както му е изгодно !!!
    Не им вярвам изобщо !!!
  • 13 US ARMY

    5 22 Отговор
    Бай Дончо много се обяснява Ако беше Буш или Клинтън сега щеше да се веят Американските знамена на джамийте в Иран

    Коментиран от #17

  • 14 Бачо Киро

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "Знам знам🙄":

    Че кога са били мъже? Винаги са били посрани чикиджии... Никога не обявяват война, винаги са разни фалшиви причини и винаги викат още 50 страни с тях да бият "лошите"... След епруветката на Колин Пауъл обаче балъците намаляха драстично.... Когато някой се бара за номер 1 и пъчи мускули, има респект пред това да каже - по-силен съм и ще правя каквото реша, а ти ще слушаш. Не е честно, нито хубаво за слабия, но поне застава зад намеренията си и не се крие зад пръста си. Да пропагандираш колко си велик, а в същото време да ревеш през 3 минути как я Русия ти хакнала фризера и телевизора, Иран те плашели с пръчка, същевременно афганистанците да те бият по задника с прашки, а ти им пускаш майката на всички бомби и тн, паралелно с това обучаваш прокси армии от терористи... Е няма как да не си жалък и даже перчемът от СК да те прави на луд, защото е схванал цаката - нужно е да имаш няколко атомни бомби само и Белият брат се насира, той жертви не обича, играе само надалеч... След завоя с ръчна на самолетоносачът, който вместо в СК отиде в Австралия, на всички им стана ясно колко им стиска на американците... Явно Виетнамската война им държи влага и до днес.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Насран евреин

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "US ARMY":

    Само да не стане рязания ирански патлак да се вее на меланин у смръдливата шунда на майкати в устата.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бачо Киро":

    А бе, такъв си си сега, не се оправдавай !

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 НОРМАЛЕН

    7 2 Отговор
    ТОЗИ КЛОУН Е В ПОСТОЯННА ВРЪЗКА С КОРАБА МАЙКА ::))
  • 23 НОРМАЛЕН

    7 2 Отговор
    И ТАКЪВ КЛОУН ДЕТО С "ИЗГЛЕЖДА" УПРАВЛЯВА СВЕТА И ДАВА УМОЗАКЛЮЧЕНИЯ...............СЕ ИМА ЗА УМЕН!!!
  • 24 О.Р.

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    Очевидно. Безполезни макети за милиарди.
  • 25 О.Р.

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    Очевидно. Безполезни макети за милиарди.
  • 26 Тръмп

    3 5 Отговор
    Путин и Аятоласите правят мизерии за да вдигнат Цената на Петрола,така ще имат достатъчно пари за издръжка на Режимите си!!!:):):)Това ли искат и Русофилите,да плачат по бензиностанциите???:):):)Западния свят минава на Батерии,да му мислят зависимите от Руски и Ирански петрол!!!:):):)

    Коментиран от #27

  • 27 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Тръмп":

    Доста ще зачакате да минете на батерии. Между другото май не си проверил кой инвестира във фотоволтаици и тн ... Същите тези, които лапат от петрола. Ти си мисли де, че променяш света ... Само дето така и не можете да обясните, когато ВСИЧКО мине на ток, даже не всичко, а половината да речем, откъде ще го докарате тоя ток когато има такава консумация ... Атомни централи не искате, ТЕЦовете цапат, ВЕЦовете пречат на рибите, вятърните трепят птиците, слънчевите нямат добро КПД и не стигат ... За акумулаторите въобще няма да хващаме темата, че са по-замърсяващи от днешните коли ... Може да ги правят на другия край на света и да ги изхвърлят на трето място, ма все един ден свинщината пак ще те застигне в чистичкото село с електромобили ... Виж, ако си спрете консуматорщината, тогава може и да е добре работата.
  • 28 Антиислямист

    1 2 Отговор
    Писна ми да чета ислямиски глупости от рода на това колко древна била персийската цивилизация. Успешноста на една цивилизация не се измерва с нейната дългосрочност. Успешноста на дадена цивилизация се измерва с скороста с която тази цивилизация прави гениални открития които да тласнат напред развитието на човечеството. Персийската цивилизация е цивилизация на застоя. Хилядолетна Персия не е направила нито едно свое гениално техническо или научно изобретение. Макар и многовековна Персийската цивилизация е безплодна. Персите не са допринесли с нищо за напредъка на човечеството. Персийското изчадие Иран е безславния завършек на безплодната Персийска цивилизация. Джихадиски Иран също не е дал нищо добро. От ислямиска Персия (Иран) произтичат само смърт, войни, тероризъм, смъртни заплахи, ислямиски метежи, агресия. Ирано-ислямистите нападат арабските си съседи, организират ислямиски метежи в региона, планират и извършват атентати, опитват се да заграбят арабския петрол, финансират терористични организации, водят агресия срещу Израел, опитват се да се сдобият с атомно оръжие за да водят ядрен джихад срещу нас целейки да наложат теократична ислямиска диктатура на целия свят.