Last news in Fakti

17 Септември, 2019 20:23 14 634 106

САЩ: Иран атакува рафинериите с крилати ракети

  • саудитска арабия-
  • ракети-
  • крилати-
  • иран-
  • сащ-
  • атака-
  • петрол

От Техеран отричат

САЩ: Иран атакува рафинериите с крилати ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените американски щати са стигнали до заключението, че петролните съоръжения в Саудитска Арабия са били атакувани от иранска земя. В атаката са били използвани и крилати ракети, предаде AFP, позовавайки се на американски служител.

Съединените щати събират доказателства за нападението, които ще представят пред международната общност, и по-специално на европейските си партньори. Във Вашингтон са „сигурни“, че от иранска земя са били изстреляни ракети.

През уикенда петролната компания „Сауди Арамко“ беше нападната по въздух, като първоначално се съобщаваше за атака с дронове. Това доведе до спад на саудитското петролно производство и повишение на цените.

САЩ твърдят, че Иран стои зад атаките срещу саудитски петролни обекти. От Техеран посочиха, че обвиненията срещу страната за атаката срещу саудитските петролни инсталации са неприемливи и неоснователни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    144 19 Отговор
    Пейтриътите що не са ги свалили

    Коментиран от #5, #27, #83

  • 2 Анти милиционер

    181 24 Отговор
    Пак еврейски лъжи.... Омръзна ли ви да им слушате измислиците и пропагандата?
  • 3 Батиста

    145 19 Отговор
    Краварите си търсят повод . Само дето няма епруветка дето да размахат в оон . Какво ли "Иранско" ще покажат сега ?
  • 4 ****

    135 11 Отговор
    Ами ако е така,това товори лошо за сащ,тово означава,че пеитриъта им е за боклука и не дтава за нищо,щом пропуска ракетите да летят свободно.
  • 5 Чистата истина

    101 14 Отговор

    До коментар #1 от "Ernesto Guevara":

    Ам щото не могат. Добре че турците не се набутаха с тях. Ма то и затова не им ги продадоха - да не се разбере че са само кюнци.
  • 6 ****

    85 6 Отговор
    Арабите имат страх от тези пейтриъти,преди време щяха да съборят цял блок,и сега ги ползват за украса.
  • 7 Питам се

    93 6 Отговор
    Каква защита ни дава нато стещу крилати ракети

    Коментиран от #10

  • 8 анова

    112 9 Отговор
    Не вярвам и дума от тези обвинения това е поредната манипулация но който сее вятър жъне буря

    Коментиран от #12

  • 9 Ми прихванете ги

    103 7 Отговор
    Що не ги прихванахте, нали сте много отворени и противоракетните ви системи са супер-дупер, хай-тек пет-шест-найсто поколение? Щото няма вече немски инженери да ви правят оръжия, а на 3Д принтера с пластмаса нещо не излизат качествено...
  • 10 Само питам

    8 65 Отговор

    До коментар #7 от "Питам се":

    А колко ще има да квичиш против инсталирането на ПРО, както в Румъния?

    Коментиран от #15, #25, #34

  • 11 Бай дончо баш говедаря

    81 4 Отговор
    Колкото хванаха извършителите на саботажи срещу танкери в залива, толкова и ракетите ще хванат кой ги изтрелва. Утре пак някой дрон ще даде фира и бай дончо пак ще пуска гневни туитове с нацупена физиономия :)
  • 12 Рубладжийче

    6 76 Отговор

    До коментар #8 от "анова":

    Не се е съмнявай, че мръсната руска кочина ще ги пожъне.

    Коментиран от #22, #88

  • 13 Хрониките на Евразия

    17 92 Отговор
    Първо товарищи ушанки , това не е военен обект , че да бъде защитен от ПВО .
    Второ , дронове не се свалят с тях .
    Ако бяха предвидили , щяха да си организират отбраната и с ПВО и 20 мм оръдия , изстрелващи 3000 изстрела в минута , за дронове ..
    Атаката е проведена с дузина крилати , модернизирани съветски ракети Оникс и около 20 дрона .
    Но вече ще са си научили урока .

    Коментиран от #17, #20, #60, #90, #100

  • 14 onq s konq

    17 45 Отговор
    Мога само да предполагам,че ако изобщо е имало инсталирани Установки на Пейтриът около рафинериите,то проблемът не е в тяхната Боеспособност,а в ЗАПОВЕД "много от високо" да не се БЪРЗА С УПОТРЕБАТА ИМ.Факт е ВЕЧЕ,че цените на горивата В СВЕТОВЕН МАЩАБ ще подскочат,което неминуемо ще предизвика и СВЕТОВНО НЕДОВОЛСТВО И ВЪЗМУЩЕНИЕ от действията на Иран.Което пък е ДОБРЕ ДОШЛО ЗА АМЕРИКА да пристъпи към РЕАЛНИ МАЩАБНИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ.От цялата работа РУСИЯ ще е най-доволна,защото задължително цените на Пазарите ще скочат СЕРИОЗНО,което пък е БЛАГОПРИЯТНО за Хазната й.

    Коментиран от #18, #33, #96

  • 15 Само ти го набивам

    63 13 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Квичиш ти и още няколко сорософреника. Другите хора преценяме трезво какво струва НАТО и оръжията на колонизаторите и си правим сметката има ли файда за нас да сме членове на тоя „съюз” за изнудване и продажба на некачествена веоенна техника.

    Коментиран от #24, #89

  • 16 Тръмп

    18 60 Отговор
    Русофилите ги чака гориво по 3-лева от братски Иран и Русия!!!:):):)А краварите ще ви гледат сеира,как се гърчите по бензиностанциите!!!:):):)Нарастване на цените и инфлацията от Русия и Иран с много любов към дебилите и робите на КГБ!!!:):):)

    Коментиран от #44

  • 17 Хрониките на соросоидите

    68 6 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    Да, да, знаем. Американското ПРО дронове не лови. Само ракети и то ако предварително знаят от къде ще бъдат изтреляни, още по-добре ако ги предупредят и за часа, че на супер модерните американски ПРО системи им трябва време за реакция. Затова и на Кимчо Водородния балистичните ракетки си прехвърчаха над Япония 2017г. и некултурно не изчакаха краварските ракети да ги настигнат.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хрониките на Евразия

    10 51 Отговор

    До коментар #17 от "Хрониките на соросоидите":

    Руските ги ловят нали , според твоята липса на мозък ?
    Няма ПВО система която да реагира на дронове !
    Но какво да говорим , руските и на самолети не реагират .

    Коментиран от #38

  • 20 Опа тролчо

    40 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    Чети малко преди да заработиш поредния коментар. Шефчетата ти от кравария мислят, че крилати ракети са ударили рафинерията. Няма нужда да се обясняваш за дронове. Или ся ще кажеш че само безкрилати прохващат, мм?

    Коментиран от #23

  • 21 Ххх

    56 3 Отговор
    Преди време казаха, че Саудитска Арабия е покривана от шест батареи Пейтриът. Те изобщо нещо засекли ли са ? Сега Щатите твърдят, че атаките са извършени от иранска територия. Но Саудитска Арабия и Иран са разделени от Персийския залив. А в този залив в момента предполагам са концентрирани доста военни кораби, най - вече американски. И ми се струва съвсем логично, ако има ирански ракети или дронове, изстреляни от Иран и прелитащи над залива, те да бъдат засечени и проследени като траектория от военните кораби. А Щатите не казват нищо, какво са седнали сега да гадаят. Ако следят въздушното пространство, да са ги засекли. Друг е въпроса какви са им техническите възможности в това отношение.

    Коментиран от #84

  • 22 анова

    30 9 Отговор

    До коментар #12 от "Рубладжийче":

    Не се притеснявам за руската кочина а за бъдещето на децата ми една война ще донесе беди на хората и печалба на ционистите
  • 23 Хрониките на Евразия

    9 52 Отговор

    До коментар #20 от "Опа тролчо":

    Ясно го казаха - дузина ракети и 20 дрона ?
    Но вие ушанките четете само преводите , а не оригинала .
    И ако ви бяха съобщили , че поляците преди да си поръчат F 35 , няколко пъти летяха с него над РФ и нито една руска ПВО система не ги забеляза ..че сега нямаше да изпадате в оргазъм !

    Коментиран от #28, #29, #103

  • 24 татко Махно

    8 48 Отговор

    До коментар #15 от "Само ти го набивам":

    Боже, червен хохавел и да разсъждава трезво. Руските боклуци ги купувахме от 9.09.44 на сам и то на сила. Давахме пари, като, че ли защитата на южния фланг на Варшавския договор си беше само наше задължение. Ама това е много сложна тема за гладкия ти еклер. И бъди добър да не обобщаваш. Другите хора сте една каруца. Членове сме на НАТО и си носим отговорностите. Това, че между две игли с хероин си станал експерт по военна техника си е твой проблем. Не казвай "ние". Не всички се дрогираме хероин, закупен с рубли от руското посолство.
  • 25 Ххх

    45 6 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Един познат навремето обичаше да казва "Недей да буриш" - демек, играй по правилата. Но Щатите много обичат в този смисъл да бурят, т. е. те ще играят по едни правила, другите по други. Същото се отнася и за системите им за ПРО, които разполагат в Европа. Гледат, ако може отвсякъде да оградят Русия с техни военни бази и системи за ПРО. А Русия няма как да им даде огледален отговор. Та мисълта ми е, че Щатите винаги са се домогвали за едностранно военно превъзходство, пък тука разни козяшки тролове непрекъснато тръбят, колко виновна била Русия за международното напрежение и как трябвало да се даде отпор на "агресивните" и домогвания.
  • 26 Густав

    11 1 Отговор
    Иди и сега доказвай, че нямаш сестра
  • 27 Фридрих

    7 42 Отговор

    До коментар #1 от "Ernesto Guevara":

    Судитците почти нямат ПВО на петролните си кладенци. Какво се правиш, че не знаеш. Колкото до Пейтриът отдавна са се доказали. А и ти е бедна фантазията каква е разликата между Patriot PAC-2 и днешната Patriot PAC-3 MSE. Американците за разлика от червените боклуци не си правят "мультики" за всеки нов кюнец. А ти вземи и почети малко. Материали за този обстрел има достатъчно.
  • 28 анова

    34 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хрониките на Евразия":

    Искам да Ви попитам наистина ли мислите че има невидими самолети

    Коментиран от #32, #64

  • 29 Ххх

    42 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хрониките на Евразия":

    Ами хайде съобщете ни ги, какъв ви е проблема ? А у нас нещо информационно затъмнение ли има за такива новини ? Много се съмнявам. Ще летят с Ф 35 над Русия незабелязано, ама у нас покрили новината. Това да не ти е Тошово време ? Пък и нашите управляващи са първи лизачи на американски подметки, та ще седне някой у нас да покрива такива новини.

    Коментиран от #31

  • 30 Иван

    36 3 Отговор
    САЩ ще предоставят докаэателствата на Албания,България,Косово,Литва,Полша,Тайван,Плевнелиев,Туск,Хашим Тачи,Медиапул.
  • 31 Хрониките на Евразия

    3 33 Отговор

    До коментар #29 от "Ххх":

    Не е новина , ако беше новина , щеше да ви увехне мушкатото .

    А само пробни полети , като предварително е известно , че тези самолети , съветски радари с лампи телефункин и китайски микросхеми , самолети от 5 поколение не ловят !

    Коментиран от #35

  • 32 Хрониките на Евразия

    5 30 Отговор

    До коментар #28 от "анова":

    И повече ще ти кажа какво мисля :
    Ако внимателно се вгледате , ще видите във всички международни престъпления , катастрофи , убийства , отровени и взривове , как зад тях се показват мъжки обувки на токчета и подпухнали бузи от ботокс ..

    Коментиран от #39

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Насран пейтрият

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Поръчайте си памперси че тия няма дави стигнат🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 35 Ххх

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хрониките на Евразия":

    И какво, в Калининградска област и Западната руска граница, където е едно от възловите места на съприкосновение с натовските държави въздушното пространство се охранява от стари съветски радари с лампи. Айде стига. Дет викаше Шурдата на времето "Стария падна от стола и почна да рита".

    Коментиран от #40

  • 36 Иван

    26 1 Отговор
    И Хусите предоставиха неколко хиляди докаэателства че Сауд Арабел ги бомбардира,но нямаше остри реакции от международната общност.
  • 37 Иван

    13 0 Отговор
    Не "сигурно", а "почти сигурно", "твърде вероятно".
  • 38 Ххх

    32 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хрониките на Евразия":

    Руската база Хмейним почти всеки месец е атакувана от дронове и досега не съм чул за успешна атака. Вземи информирай са малко по - цялостно, пък после пиши глупостите какво ловят и какво не ловят руските радари.

    Коментиран от #42

  • 39 анова

    4 16 Отговор

    До коментар #32 от "Хрониките на Евразия":

    Че Русия мъти водата е факт но да се върнем на НЕВИДИМИТЕ САМОЛЕТИ

    Коментиран от #45

  • 40 Хрониките на Евразия

    3 27 Отговор

    До коментар #35 от "Ххх":

    А не , модернизираха ги с китайски микросхеми ..
    Електронният завод в Санкт Петербург , изработващ електрониката за военната промишленост , фалира и го затвориха ...
    Че сега разчитат на индийци и китайци ..
  • 41 а бе

    20 1 Отговор
    Какво още ще изкарат краварите?!Тъпи лъжи....
  • 42 Хрониките на Евразия

    3 21 Отговор

    До коментар #38 от "Ххх":

    Щото са атакувани и затова са нащрек денонощно ..
    И не съм казвал , че не ловят дронове , не ловят самолети 5 поколение !
    но не и ги свалят със С - 40О , или с С 300 .
    А със зенитни оръдия .

    Коментиран от #49

  • 43 onq s konq

    7 20 Отговор

    До коментар #33 от "Ххх":

    Ще повторя СЪС СПОКОЕН ТОН това което казах,въпреки че принципно Простотия от всякакъв вид ми дига кръвното:Първо казах ЧЕ "САМО ПРЕДПОЛАГАМ" и изказвам лично мое мнение което може да се потвърди,а може и НЕ.Идеята на сценария с "въздържащите се Пейтриъти" е не да се качва цената на Петрола и да е доволна Русия,а ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ПЪЛНОМАЩАБНА ВОЙНА НА ИРАН,който явно няма намерение да престане с разработките си на ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ с което заплашва ефективно ЦЕЛИЯ ЗАПАДЕН СВЯТ.Ама имало щети за СА - ДА -ИМА и то огромни,но както е казано "Целта оправдава средствата"!А колкото до "кяра" на Русия - това както ясно съм написал е "Страничен ефект" от цялостната картинка.И да ти е ясно:Виждам че в тиквата ти нищо няма да влезе от изказа ми,но го пиша не на ТЕБЕ това,а на ДРУГИТЕ тука които не са Мозъчно обременени и са далече от твоята диагноза!

    Коментиран от #54

  • 44 ГрУЮ

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    Заради вас руското гориво ще е скъпо. Но не вярвам американското да е по-евтино
  • 45 Хрониките на Евразия

    3 25 Отговор

    До коментар #39 от "анова":

    Анова , няма създаден все още радар , който да " вижда " самолети от 5 поколение ..

    Коментиран от #50, #51

  • 46 Иван

    20 3 Отговор
    Дроновете,които джихадистките животни иэполэват в Сирия,са американски,турски и иэраелски.
  • 47 Бесен Язовец

    26 1 Отговор
    А АМЕРИТЕ НАПАДНАХА ИРАК БЕЗ ПРИЧИНА!!! И в Либия си завираха ГАГАТА без да имат причина!
  • 48 арто

    22 1 Отговор
    Американските пейтриъти ги видяхме на ученията в Шабла,колко струват ,едно нищо. То и премиера слънце ги видя даже.
  • 49 Ххх

    21 1 Отговор

    До коментар #42 от "Хрониките на Евразия":

    Хронике, по някои въпроси си информиран, но по други общата ти култура куца - конкретно в случая, няма защо постоянно да припяваш, че дронове се свалят със защитни оръдия. Предполагам и в Хмейним близкият периметър на руската ПВО се покрива от системи Панцир. А тези установки са комбинирани с 12 пускови установки за ракети и две зенитни оръдия. На по далечните дистанции целите се унищожават със зенитни ракети, на по близките под 4 км. с оръдията. Но и ракетите, и оръдията се насочват от един радар, така че това дето го пишеш - радар за ракети не ловял дронове - просто не си в час.
  • 50 анова

    18 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хрониките на Евразия":

    Хронике говориш нидомислици няма напълно невидим самолет има слабо забележим специалист СЪМ РЕБ И ПВО И СЪМ КАПАЦИТЕТ ПО ТЕМАТА

    Коментиран от #87

  • 51 Ххх

    20 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хрониките на Евразия":

    Хронике, караш ме да си повтарям коментара отпреди два дена, а не обичам да ставам банален. Израел атакува преди няколко дена ирански цели в Сирия със самолети Ф 35. В последствие самолетите се връщат за втора атака. Вдигнати са два руски СУ 35, които пресрещат израелските самолети, и те се отказват от втора атака. Въпрос - ако руснаците действително не засичат Ф 35, и то на разстояние от стотици километри, как знаят, че наближават израелски самолети, че да вдигнат и насочат своите изтребители за пресрещането им ?

    Коментиран от #53

  • 52 Хроникьорчето

    24 2 Отговор
    Духовият музикант пак сънувал , че руските ПВО С - 400 не ловят " невидимите " самолети на САЩ , че Ф - 35 летял над Русия - сънища , мечти , фантазии на един соросопитек .. но забравя , че дори и ЗРК С - 125 ги вижда , че сърбите свалиха супер невидимия Ф - 117 , а Ф - 35 не е по - невидим от него ! .. Сънувал и че е на токчета , и се целува страстно с Путин , но това са подробности !😂 .. а евразийските торбалани сънува ли ги как ти крадат женското бельо и тоалетната чиния на баба ти , а Свирчо ? 😂 За пореден път потвърждаваш, че си болен мозък с IQ на скарида и освен да свириш на ромски инструменти, за друго не ставаш .. соросоидите сте нещастни хора , промити мозъци !
  • 53 Хрониките на Евразия

    5 15 Отговор

    До коментар #51 от "Ххх":

    По телефона ...
    И на око .
    Около израелските летища е пълно с агенти на Хизбула ..
    Това едно ..
    Второ , след атака много ясно ,че ще вдигнат самолети , друг е въпроса ,че са закъснели ..

    Коментиран от #57

  • 54 Ххх

    6 6 Отговор

    До коментар #43 от "onq s konq":

    Добре, да свалим малко напрежението, да не се газираш толкова. Но тия дни писаха, че Тръмп търси среща с Рохани, т. е. Щатите желаят нещата да се решават на масата на преговорите, защо да търсят повод за пълномащабен конфликт, още повече такъв конфликт би коствал много не само на Иран.
  • 55 Хрониките на Евразия

    5 12 Отговор
    Преди два дена ви писах какво следва - Свикват Съвета за Сигурност към ООН , представят доказателства , след това се бомбардират ирански военни обекти ..

    Коментиран от #63

  • 56 Тръмп

    4 18 Отговор
    Аятоласите и Путин доста пресолиха манджата която ще кусат!!!:):):)
  • 57 Ххх

    12 4 Отговор

    До коментар #53 от "Хрониките на Евразия":

    Много сваляш нивото, мисля, че водим малко по - сериозен разговор. Значи, седят агентите на Хизбула около израелските летища и звънят в Хмейним, като тръгнат да излитат самолети. Остава да ми уточниш, по мобилни телефони на израелка телекомуникационна компания ли тече връзката или Хизбула са си прокарали кабели за свръзка в Израел ? А това са атаката мисля, че се изразявам достатъчно ясно - руските самолети са вдигнати по време на атаката и са я предотвратили.

    Коментиран от #59, #61

  • 58 Хрониките на Евразия

    5 17 Отговор
    Ботокса пак нищо не постигна , Бренда тръгна надолу ..
    Язък , правилно са го уволнили през 1990 година от КГБ - за професионална непригодност .
    Нищо , че е бил на нищожно място ,- завеждаш клуба за Германо - съветската дружба в Дрезден и свръзка между Щази и КГБ ..
    Пощаджия 😂
  • 59 Хрониките на Евразия

    5 13 Отговор

    До коментар #57 от "Ххх":

    Абе слязох на твоето ниво ..
    Трябва ли да ти обяснявам , че самолетите са вдигнати по тревога , заради първата атака ..
    И без радар са можели да предположат втора атака ..
    Друг е въпроса ,че такъв случай е нямало ..

    Коментиран от #65

  • 60 Ужас

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    Неграмотник, това е повече от военен обект...ама краварския ти мозък не ги разбира нещата
  • 61 Хрониките на Евразия

    4 17 Отговор

    До коментар #57 от "Ххх":

    Плюс това Су - 35 има големи проблеми в Сирия .
    След всяко излитане , една седмица му почистват двигателите от пясъка ..
    Предпочитат много , много да не го използват .
  • 62 Хроники и измишльотини

    13 3 Отговор
    Дрънкам си тука едни глупости,дето съм ги чел из нета
  • 63 анова

    11 3 Отговор

    До коментар #55 от "Хрониките на Евразия":

    Дали ще посмеят да бомбардират ядрена държава как смяташ говоря на Ти защото тиговориш така

    Коментиран от #91

  • 64 Северозапад

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "анова":

    Има. Нашите ефки са абсолютно невидими! Просто защото още са само на хартия, а хартия в чекмеджето радар не я лови
  • 65 Ххх

    11 5 Отговор

    До коментар #59 от "Хрониките на Евразия":

    И без радар са предположили втората атака, и са насочили изтребителите си към предполагаемото място за пресрещане на израелците ! Колко гениално си схванал нещата, как руснаците се оправят насляпо без да засичат Ф 35 !

    Коментиран от #69

  • 66 Хрониките на Евразия

    6 15 Отговор
    Руската централна банка , преди атаките в Саудитска Арабия , публикува сценарий за руската икономика , ако петрола стане 30 долара за барел .


    Обезценяване на рублата , 100 за $1, свиване на експортните доходи от $415 милиарда до $240 милиарда и прочие прелести..
    А след атаката , шампанско отвориха и целият ушанков интернационал и наследниците на Клим Чугункин и Шариков , изпаднаха в оргазъм 😂

    Коментиран от #68

  • 67 Колко са тъпи американците

    9 5 Отговор
    На видео ясно се вижда сянка, която се движи бързо по земята, очевадно от нещо което лети ниско над земята, и малко след нея избухват последователно взривове в инсталацията.
    Е, колко трябва да са тъпи американците за да твърдят, и още колко по-тъпи трябва да са тези които им вярват, че това са крилати ракети????
  • 68 Руски шпионин

    11 3 Отговор

    До коментар #66 от "Хрониките на Евразия":

    Много секратни данни знаеш,от кое разузнаване си?Ми 6?МОСАД?ЦРУ?Или си наш двоен агент?Стига си информирал публично аудиторията със строго секретните ни документи.Заради тебе разсекретяваме всичко в ГРУ,защото не останаха тайни вече.МОЛЯ ТЕ,ПОЖАЛИ НИ,МИСТЪР 007!

    Коментиран от #73, #76

  • 69 Хрониките на Евразия

    3 10 Отговор

    До коментар #65 от "Ххх":

    Посрещали са баба ти Пена 😂
    Кой ви пълни главите с такива измислици ?

    Коментиран от #74

  • 70 А Пейтриът

    11 3 Отговор
    А Пейтриъта е най-скъпата и най-неефективна ПРО система правена някога. Купува се по задължение и принуда от ФАЩ и по никаква друга причина.
    Ефективност под 10% когато засече нещо и 0.0% в повечето случаи когато дори не засича нищо.
  • 71 Кой68

    8 4 Отговор
    Арабин да е войник..😂😂😂😂😂😂😂За да ги дръннат така значи тия арабески изобщо нямат никаква защита на нито една своя рафинерия и кладенец😱.Американците сега хвърлят боб/леща за да разберат дрон или ракета,а може и двете.Зад атаката са обичайните заподозряни Иран или Путин може би,а услужливо се забравят и едни бунтовници????
  • 72 Бай Ганьо

    9 3 Отговор
    САЩ ни атакуват с крилати глупости
  • 73 Хрониките на Евразия

    4 12 Отговор

    До коментар #68 от "Руски шпионин":

    Какъв ЦРУ , какъв Мосад , директно от Кремъл е информацията ..
    След 2 коняк , всичко си казват 😂

    Коментиран от #82

  • 74 Ххх

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "Хрониките на Евразия":

    Баба ти Пена ти пълни главата с антируски глупости. А това,че руснаците са пресрещнали израелските изтребители го писаха във Факти преди няколко дена. Но в момента пиша от телефона ми, а той връща новини в сайта до един ден. На компютър знам, че ги връща до седмица, но дори да бях на лаптопа си нямаше да седна да си играя да търся статията, за да ти доказвам, че не си прав.

    Коментиран от #75

  • 75 Хрониките на Евразия

    4 9 Отговор

    До коментар #74 от "Ххх":

    Няма факти , няма макти .
    Единственото вдигане в Сирия на Су 35 , беше срещу турските F 16 , когато удариха турската военна колона !

    Коментиран от #77

  • 76 Хрониките на Евразия

    4 7 Отговор

    До коментар #68 от "Руски шпионин":

    Ти като си от ГРУ , къде се дянаха твоите колеги отровили Скрипал ?
    Интервюта даваха , кълняха се , че само били туристи и изведнъж изчезнаха , все едно не са съществували ..
    В кое блато ги хвърлихте ?
  • 77 Ххх

    8 3 Отговор

    До коментар #75 от "Хрониките на Евразия":

    Хронике, имам чувството, че тая вечер направо си се разгонил ! Нямаш спиране - да не казвам на какво. Едно време учехме философия в института. И даскала ни преподаваше майче за Иманюел Кант. И приказката беше, че този философ признавал съществуването на фактите само до толкова, доколкото той ги възприема. Та и твоята работа е същата - СУ 35 в Сирия не са летели и не са пресрещали израелски Ф 35 защо ? Ами защото ти не си чул, не си разбрал, или просто фактите не ти изнасят.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ЦРУ

    16 4 Отговор
    НИКОЙ да не се заблуждава !!! УДАРА е от ИЗРАЕЛ ! Вижте точността на удара....вижте резервоарите ударени специално избрани ...за да няма пожар / сигурно са били празни....вижте .че няма НИКАКВА РЕАКЦИЯ от " ПЕЙТРИЪТ " / американците са знаели /….вижте реакцията на СА - сдържана...вижте кога е удара / съвпада с изборите в Израел - за да ги оневини . ...А ЦЕЛТА е - война на СА с Иран...за да не се набъркват САЩ и Израел / а само да помагат : !
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Чопи

    1 6 Отговор

    До коментар #21 от "Ххх":

    Техническите възможности на американците да реагират на такава ситуация са повече от перфектни. Но тактиката им на водене на война е друга. Скоро аетоласите ще го разбират.Има вероятност да се употреби и ядрено оръжие.
  • 85 Каунь

    8 2 Отговор
    ЦРУ и Мосад! Кой друг има интерес от война там? Е една бомбичка по "съюзник" за кьор фишек
  • 86 Наблюдател

    7 10 Отговор
    Чалмите лъжат и отричат като руснаци. Единствено те и Русия имат изгода от повишаване цените на петрола, защото той представлява над 80% от изнаса им
  • 87 КозЗа Ноздра

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "анова":

    Само мога да гадая какъв "специалист" си ако трябва да съдя по правописа ти. Липсва ти елементарно образование, от което тръгва всичко. Ходи си лей тъпизмите на децата ти и бабите.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Като домакин

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    Нефтохима се охранява с ракети, а ти твърдиш, че в богатата С. Арабия ще пропуснат защита,а?
    Много си умен ... Това са стратегически обекти. Винаги и навсякъде се охраняват!
  • 91 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "анова":

    Имаш се за специалист, а пишеш "бомбардират" ...

    Коментиран от #106

  • 92 Гост

    4 2 Отговор
    Как не ги е срам иранците да не предупредят, че хусите ще стрелят с дрончета и да ги изчакат хамериканските Пейтриът да се задействат?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 jforfk

    6 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: В атаката са били използвани и крилати ракети, предаде AFP, позовавайки се на американски служител". Много интересно. Как може да се атакува каквото и да било с КРИЛАТИ ракети, каквито в Иран просто ... НЯМА. Такива ракети имат НАТО /Франция, Англия, САЩ/, Япония, Русия, Индия и Китай. Вероятно др. Ким от Северна Корея също има. Но в Иран такива ракети няма. В Иран има БАЛИСТИЧНИ ракети с обхват до 2500 км - демек среден радиус. А как американски служител ги е намерил в Иран си знаят само тия от лъжливо-пропогандаторските американски медии ...

    Коментиран от #95

  • 95 хамсал

    5 2 Отговор

    До коментар #94 от "jforfk":

    Остави ги, козяците трябва да изпитват духовен оргазъм! Мисленето и логиката не са за тях!
  • 96 Нин

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Ако някой не е доволен от текущите цени на петрола, то това е СА, поради високи разходи. Русия ще е притеснена при цени под 40 долара.Ама това ниво не е добро и за шистите. 69-70 е добре за всички на този етап.
  • 97 Джуджето Путин

    1 1 Отговор
    Купете си С-400 и всичко ще е наред! 😄
  • 98 Грую

    1 1 Отговор
    Крилати, гащати изплющяха ги и това си е!
  • 99 eddim

    1 2 Отговор
    Интересното е, че хусите вече има няколко успешни удари срещу СА. През юни бе ударен щабът на водената от СА коалиция, при която загинаха няколко високопоставени лица. Поредния удар е срещу изключително важни обекти на нефтената инфраструктура. Това са обекти със стратегическа важност за икономиката на кралството и не е вярно, че тя не се защитава от "Пейтриът". Просто този комплекс не е направен за борба срещу дронове и съответно не е ефективен за тях. Подобна е и ситуацията с руските С-300 или С-400. За това се използват други системи като "Панцир", както и системи за РЕБ. Проблема обаче тук е доста по-сериозен. Повече от 48 часа официално се твърдеше за удар с дрон. Сега с крилати ракети. Ако удара е бил с ракети от територията на Иран, то това означава, че те са прелители над Персийския залив, където гъстотата на западната Глория е най-голяма и "Aegis" трябва да ги е засякла веднага. Тогава трудно може да се обясни забавянето на версията с ирански ракети.
  • 100 хахаха

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    По-лесно ще нахраните скумрия с неотворена консерва грах, отколкото да образовате или убедите местен путинист-русофреник, преял с безплатни кебапчета на Копринка:)
  • 101 Фен

    0 0 Отговор
    Всеки президент на нашите партньори води война, това е утвърден.метод за стимулиране на икономиката. В момента се търсят причини, ако ще и извънземни да са.
  • 102 гого

    0 1 Отговор
    Кой има интерес, да скочи цената на петрола! Иран ли! Кой е виновен, че Иран си е избрал кофти съюзник! Ще ги жертват, в името на болшой Делишки
  • 103 дон чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хрониките на Евразия":

    И ти беше в един от тези невидимки, а, невидимий?!
  • 104 НАБЛЮДАТЕЛ

    2 0 Отговор
    КОЛКОТО И ХИМИЧЕСКИТЕ АТАКИ В СИРИЯ,БЯХА ДЕЛО НА СИРИЙСКАТА АРМИЯ,ТОЛКОВА И ТЕЗИ АТАКИ СА ДЕЛО НА ИРАН. ЦЕЛИЯТ СЦЕНАРИЙ Е ИЗМИСЛЕН ОТ САЩ И ИЗРАЕЛ,ЗА ДА КЛЕВЕТЯТ ИРАН.
  • 105 каунь

    2 0 Отговор
    крадеца вика дръжте крадеца! Що не им вярвам на тия?
  • 106 анова

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Знайко":

    Не виждам грешка но и да има не ме вълнува не претендирам за лингвист а за Ребаджия Чудя се кой ви пълни главите с глупости