Last news in Fakti

17 Септември, 2019 19:10 2 702 17

Сноудън: Тръмп не познава любов, за която не е трябвало да плаща

  • едуард сноудън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • любов-
  • плаща

Той направи психологически портрет на Тръмп

„Доналд Тръмп прави впечатление на не дотам значим човек, на такъв, който всъщност никога не е познавал любов, за която не е трябвало да плаща”. Това заяви Едуард Сноудън в пространно интервю за американската телевизионна мрежа MSNBC. Бившият служител на Националната служба за сигурност на САЩ, направил ексклузивните разкрития за шпионската програма на правителството, проговори малко преди излизането на неговите мемоари.

Сноудън направи невероятен психологически портрет на Тръмп. Според него американският президент търси постоянно потвърждение за способностите си от другите хора. "Мисля, че той всъщност е доста прост за разбиране. Това, което всъщност иска, е просто хората да го харесват. За съжаление, това има и негативни ефекти", коментира Сноудън от Москва, където намери временно убежище.

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност заяви, че самата идея за национална сигурност е изкривена и тя вече не е в защита на хората, а на системата. През 2013 г. тогавашният служител на АСН оповести класифицирана информация за правителствена програма за масово наблюдение на журналисти. След това бе принуден да потърси убежище в Русия заради страха от наказателно преследване по обвинения в шпионаж по същия закон, по който бяха повдигнати обвинения срещу Челси Манинг и Джулиан Асанж. Сноудън смята, че законодателството в сегашната му форма е несправедливо и е „изрично създадено, за да забрани застрашаваща защита в съда“. Текстовете не правели разлика между разкриването на национална тайна пред журналисти (каквото направи самият Сноудън) и пред чужди правителства.

„За съжаление не е имало никакво движение по моя случай от времето на администрацията на Обама. Тогава казах на правителството, че всичко, което трябва да направят, е да ми дадат право на „защита в обществен интерес. Тогава главният прокурор Ерик Холдър каза: „Не можем да обещаем това. Ще обещаем да не ви измъчваме”, разкри още Сноудън, цитиран от Епицентър.

„Извадих някои неща на светло, не за да унищожавам АСН. Направих го, за да я реформирам, да ѝ помогна да се върне към идеалите, които всички ние трябва да споделяме”, категоричен е бившият държавен служител. Сноудън се надява един ден да може да се върне в родината си и изразява готовност да помогне на правителството да засили националната сигурност. Това обаче ще се случи, само ако бъдат свалени обвиненията срещу него.

Миналата седмица той поднови искането си за политическо убежище във Франция, което за първи път отправи през 2013 г., след като избяга от САЩ. Министърът на правосъдието на Франция заяви, че подкрепя идеята, но правителството на Еманюел Макрон се дистанцира от нейните коментари.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    14 6 Отговор
    А безплатна любов от жена има ли?
    И да има то ще е някакво изключение от правилото. В България да има 5 такива жени. Другото е...
  • 2 Случаен

    10 10 Отговор
    Като цяло е умно момче, но постъпката му си е чисто предателска. НЕ може да се предават военни и национални тайни. Самият Путин, който му даде убежище, заяви че не харесва Сноудън и особено това, което е направил. Ако не беше точно в Русия сигурно отдавна да са го прибрали на топло в Куба. Самият Сноудън се оказа в Русия по погрешка, пътувайки за трета страна и той никога не е мислил да ходи там. Но е жив само защото е там.

    Коментиран от #13

  • 3 Нео

    4 16 Отговор
    Над 90% от богатите са така! Тоя го мислех за по-умен! Да каже нещо, което не знаем. Сега му е кофти, че се натресе в Русия! Да беше попитал, дори и нашите путинофили щяха да го посъветват да не живее там.
  • 4 Обикновен човек

    5 0 Отговор
    Франц Клинчевиц : новоизбран съветник на САЩ ! чукнете в чичо Гугъл и разберете за кво става дума!

    Коментиран от #6

  • 5 onq s konq

    0 4 Отговор
    А не бие са сетити само мъшкътъ либоф е истинскъ обичам та Ристе

    Коментиран от #11

  • 6 Обикновен човек

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Обикновен човек":

    Грешка Франц клинцевич!
  • 7 Pompev

    9 0 Отговор
    Ами за сички е така бе,комунизма свърши.Мъж без пари огън да го гори.Ако кажеш на някоия че си безпаричен и безрсботен,то ти си едно нищо за neq,bokluk, Клошар
  • 8 Тръмп

    1 18 Отговор
    Този пумияр който ще бъде съден за Шпионство от каква позиция дава оценка на Президента на САЩ???:):):)Ще изгние в Русия където им е мястото на всички кретени!!!:):):)

    Коментиран от #10

  • 9 Бай Дончо

    6 0 Отговор
    Не е вярно, Боко ме обича и доказва любовта си в поза партер и дори той на мен ми плаща за това !
  • 10 Тъпо тролче

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    Нали! С този коментар доказа, че Сноудън не е прав (ако не ти се плаща) :-))
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кимчи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    Щеше да ги прибере с удоволствие или аятолаха на иран😂
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Како Руме?

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    Смени лечението, и сайтовете дето ти объркват психологията! Намери си и гадже да те разтовари, щото бая си се натоварила!
  • 17 ссср

    0 0 Отговор
    Те и нашите краварски подлоги и джендъри освен мъжка любов друго не знаят. Това жената за тях та дори и платена е просто мираж .