Last news in Fakti

28 Септември, 2019 12:09 1 914 12

Разследване! Дъжд от призовки във Вашингтон

  • украйна-
  • майк помпео

Камарата на представителите изпрати призовка на държавния секретар да предаде документи във връзка с украинската афера

Разследване! Дъжд от призовки във Вашингтон - 1

Камарата на представителите в САЩ изпрати призовка на държавния секретар Майк Помпео да предаде документи, имащи връзка с разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп заради неговия телефонен разговор с украинския му колега Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Помпео има срок до 4 октомври да изпълни искането.

През последните седмици държавният секретар на САЩ отказа да се съобрази с предишни призовки да предаде материалите. Сега от долната камара на Конгреса предупредиха, че може да прибягнат до неуточнени "принудителни мерки", ако той продължава да възпрепятства разследването.

Камарата на представителите освен това поиска да изслуша петима високопоставени служители на Държавния департамент, включително двама дипломати - Мари (Маша) Йованович и Кърт Волкър.

Вчера Волкър се оттегли като специален представител на САЩ за Украйна, след като бе споменат в жалбата на разобличителя за телефонния разговор между Тръмп и Зеленски през юли. В текста пише, че Волкър е разговарял с адвоката на Тръмп Руди Джулиани, за да се опита да ограничи вредите от неговите опити да принуди Украйна да разследва Джо Байдън, политически съперник на президента.
Задкулисното въвличане на Джулиани в аферата предизвика гнева на конгресмени и допринесе за безпокойството сред разузнавателната общност, довело до жалбата на разобличителя.

Йованович бе отзована като посланик на САЩ в Украйна тази година, както изглежда, на фона на конфликт заради действията на адвоката на Тръмп.

Контролираната от демократите Камара на представителите не прие предложена от републиканците резолюция против започването на процедура по импийчмънт срещу президента.

При гласуването конгресмените се разделиха строго по партийни линии. Резолюцията бе отхвърлена с гласовете на 222 демократи, а 184 републиканци я подкрепиха.

Всички претенденти за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати догодина вече изразиха подкрепа за започване на процедура за отстраняване на президента.

Тръмп е обвинен, че в телефонния си разговор със Зеленски е поискал Украйна да разследва Хънтър Байдън, син на бившия вицепрезидент на САЩ, в замяна на финансова и военна помощ. Джо Байдън е потенциален съперник на президента на изборите през ноември 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    28 1 Отговор
    Защо в този вмирисан еврейски катун не разрешават разследване на корупцията на Джо Байдън в Украйна?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Eee

    21 2 Отговор
    Тия изглежда че отиват към дъното.
  • 3 Кико

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Защото корупцията е свещена.
  • 4 Защото

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    излиза истината за истинската роля на говеждите в Усрайна по времето на Обама. Подкупи, кражби, злоупотреби, платен от вън преврат, разграбване на активи....
  • 5 Излезе наяве,

    18 1 Отговор
    че в Усрайна запада е правил всичко не за демокрация, а за далавери и обогатяване на политици от обора, като лъсва и това, че ЕС е използван от Говедария в този грабеж. Горките европейски политици подкрепящи говедарските санкции за да може синчето на Байдън да граби спокойно.

    Коментиран от #7

  • 6 По същия начин

    18 1 Отговор
    Говедарите натискаха и продължават да натискат и България да "приватизира" газопроводите си,тоест да ги заграбят такива, като Байдън. Т. н. евроатлантическата партньори ни притискат, ограбват и разоряват.
  • 7 Джони

    0 9 Отговор

    До коментар #5 от "Излезе наяве,":

    Къде видя или прочете, че синът на байдън е взел, откраднал или корумпирал нещо в Украйна кажи жалко руско зомби къде ги четете тези хибридни руски новини.

    Коментиран от #8

  • 8 Чети

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джони":

    статията до края бе бастун.
  • 9 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ЕВРЕЙСКАТА СГ.АН В САЩ АТАКУВА !!! ОСВОБОДЕТЕ И ВЪЗСТАНОВЕТЕ - " ККК " -ТЕ ЩЕ СА РАЗПРАВЯТ С ПИЛИГРИМСКАТА ИЗМЕТ ЗАЕДНО С ЧЕРНИТЕ -В ЕДНО !!!!!!!!!!!!
  • 10 А Дремджиев в

    1 0 Отговор
    Факта че нашите Средства за Масова Дезинформация ,вместо НАЦИОНАЛНИ (Държавни) - ще се купуват от американската AT&T. Дори искри и лиги му се появиха , когато СПЕЦИАЛИСТА гостенката му -журналистката Емилия Милчева , спомена че AT&T са ясни и принципни , не както забатачените нашите СМИ. Ужас , дори Трамп нарича повечето от американските СМИ са ФЕЙК НЮЗ ! А много американски политолози ги наричат не - Прес Нюз а ПРЕССТИТУТС ! Да говорим че корупция, контрол и безпристрастност не присъстват в американските СМИ е пълно заблуждение ! И второ - ние продаваме наивно собствените СМИ а това е ПРЕДАТЕЛСТВО към народа и независимостта ни.

    Коментиран от #11

  • 11 А Дремджиев в " Днес"

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "А Дремджиев в":

    С какво въудошевление прокоментира че нашите СМИ ще бъдат купени от американската AT&T. Тази продажба повишава или влошава нашата независимост ? А Дремджиев ? Това е предателство Дремджиев. Нашите СМИ следва да са независими или държавни обективни , не политизирани.
  • 12 Дремджиев Прованс вечен !

    0 0 Отговор
    От магаре , европеец не става , Дремджиев.