Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 12:20 5 020 26

Израел съветва: Използвайте руски ракети (ВИДЕО)

  • ракети-
  • русия-
  • израел-
  • саудитска арабия-
  • пейтриът

Комплексите „Пейтриът“ били ефективни само срещу цели над хоризонта

Израел съветва: Използвайте руски ракети (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившия директор на държавната организация за противоракетна отбрана на Израел Узи Рубин заяви на Саудиска Арабия от страниците на Defence News: „Нямате нужда от нищо необичайно, руската система SA-22 „Pancir-C1“, която разполага с 30-милиметрови оръдия, ракети и инфрачервени търсачи, е напълно подходяща“ за защита от нападенията с нисколетящи обекти, пише “Независимая газета“.

Според Рубин комплексите „Пейтриът“ са ефективни само срещу цели над хоризонта. Радарите игнорират ниско летящи обекти. Второ, голямата територия на Саудитска Арабия допринася за успешното нападение с ракети и дронове, което значително усложнява защитата на нейното въздушно пространство.

Бригаден генерал Яхя Сари, който представлява въстаническите милиции от движението „Ансар Аллах“, заяви, че те са успели да спечелят най-голямата победа над саудитската коалиция в граничната провинция Найран в последно време. Междувременно саудитите, според контролирания от хусите информационен портал Al-Masira Media Network, не са се отказали от бомбардировките над определени райони на страната, включително гъсто населени градове.

Според бунтовниците по време на мащабна офанзивна операция, наречена "Победа от Аллах", продължила няколко месеца, три саудитски бригади са напълно унищожени, пленени са стотици превозни средства и бронирани машини, заловени са няколко хиляди войници и офицери на врага. Стотици други са ранени или убити.

В същото време войските на саудитската коалиция продължават да нанасят ракетно-артилерийски и въздушни удари по позиции на бунтовниците и редица селища под техен контрол, по-специално в Сана и на север от пристанищния град Ходейда. Това съобщи телевизионният канал Al masira, опровергавайки агенция Bloomberg преди време, че Рияд уж е започнал нападение срещу хусите, които обещаха да спрат обстрела на Саудитска Арабия с дронове и ракети, ако противникът е готов на подобни стъпки.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 BG 🇧🇬

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Национална сигурност":

    Напълно съм съгласен с теб 👍
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хрониките на соросоидите

    19 6 Отговор
    Е ся вече сме мат! Отидоха ни центовете, няма да има с какво да напълним памперса.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дезмънд Туту

    26 3 Отговор
    Практически да се види и извади поука как най бедната държава в региона Йемен аргасва като шкембе у дувар цяла една коалиция начело със СА !!! Така че 100 милиарда дадени за оръжие не решават изхода от войната. Краварите да си извадят заключение / то те май вече си го извадиха и избягаха от там/!!!
  • 7 Кожухаров

    27 4 Отговор
    А ние имахме СС-23 ама новите ни приятели ни накараха да ги нарежем !!!
    В случай на война, заредени с ядрени глави, ракетите СС-23 е трябвало да постигнат ликвидиране на Шести американски флот в Средиземно море, възпиране на турската армия и изваждане от строя на натовските бази в Гърция.

    България закупува 16 ракети СС-23 и 8 пускови установки, като към всяка установка има и по още една трета резервна ракета.

    Коментиран от #14, #24, #25

  • 8 ха ха ха

    17 5 Отговор
    За помилване от Путин, таняху е готов и краката да му ближе :))
  • 9 onq s konq

    18 1 Отговор
    Това са патили хора и най точно могат да сравнят ефекта от ракетите. Не е само реклама.
  • 10 1234

    17 3 Отговор
    Ади ба че на нали сичкото руско оръжие беше бооооклук.То Ко са оказа че демократичните либерални ракети не искат да думкат други ракети.

    Коментиран от #26

  • 11 тава е ясно

    14 2 Отговор
    Айдее на ``опашката``и не се бутайте!!.....
  • 12 бабаяга

    1 6 Отговор
    Не! Рискуваме участта на изчезналото еврейско племе и съдбата на тези които последваха златния телец ...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 да вярно е

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Кожухаров":

    заб.И те имат ``срок на годност``!?Имахме,сега нямаме?!...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хахахаха

    5 4 Отговор
    Израел съветва арабите!!!!???? Да ви имам хибридния мозък!

    Коментиран от #19, #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 България ЕС НАТО

    4 5 Отговор
    Това е свободния пазар Ако имаш пари купуваш качественото ако нямаш второ трето качество
  • 19 Ами съветва

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хахахаха":

    че оня с одеалото и чаршафа излезе и каза,че горивата ще скочат драстично,и то заради едни калпазански американски "противоракетни" системи натарапени,като най-добри,а те кекави отвсякъде и то не от сега.Направи спарвка за пропуснатите ракети "Скъд" от страна на тези ракети.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иве

    0 2 Отговор
    Тия уж всички се знаят срещи си правят на високо равнище, еми тогава от кого да се пазят ОАЕ. Путин твърди че Нато е излишно защото е прекалено голямо и силно. Путин и Тръмп нали борят тероризма с пълна сила тогава от кого да се пази ОАЕ. А иначе единственото вярно са думите на генерал Сахи. Макар че САЩ много обичат да се правят на луди и ни лук яли ни лук мириса ли и най яките ракети и самолети си пазят за тях и продават остарели боклуци. Нормално иначе как ще е световна сила. Чудно ми е братя българи защо не купуват от Китай. Защото накрая май Китай е супер силата с най добро всичко.
  • 23 Анти седераст

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хахахаха":

    Конспирации ли вкарваш пак? Хахаххахах.... Конспираторче.
  • 24 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кожухаров":

    Аз нямах представа, че ракетите на СС-23 достигат чак до базите на американския флот в Гърция, че и чак да унищожат целия шести американски флот, тцъ-тцъ... Все съм виждал написани глупости от бивши кашишки старшини за ракетите, но чак такава глупост още не бях виждал... 9К 714 Ока всъщност има обсег 400 км и евентуално можеше да представлява опасност за Одрин и Истанбул при една бърза война между България и Турция. Имало е планове за химически нападения, за бактериологично оръжие, включително за ядрен заряд, но в България официално не се съхраняваха ядрени бойни глави. Ако ги е имало неофициално, то те са изнесени при промените в началото на 90-те. Как при това положение ракета с обсег 400 км ще достигне Средиземно море, че и базите на американците, дето май са в Италия, като разстоянието е хиляди километри?! Толкова несериозно "мнение" не съм срещал никога!
  • 25 Обективен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кожухаров":

    Нарязването на СС-23 е договорено между новите ни приятели и окупаторите ни още 1988г.
  • 26 Много ясно

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Ми боклук е!Ти защо мислиш Израел съветват арабите да купуват руско оръжие?За да може като стане нужда да ги нарита като навремето.С 5 американски самолета унищожи авиацията на всички араби наоколо.Сега лети над С300, 400...10000 когато си поиска.Много им е изгодно около тях да са с руско оръжие.