Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 12:46 1 270 1

Земетресение разлюля Южна Италия

  • италия-
  • трус-
  • земетресение-
  • евакуация-
  • катандзаро

Местните власти разпоредиха евакуация на училищата

Земетресение разлюля Южна Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 4,0 бе регистрирано днес сутринта в провинция Катандзаро в Южна Италия, съобщи Италианският национален институт по геофизика и вулканология.

Сеизмолозите са отчели тремора в 08:11 ч. местно време. Епицентърът на земетресението е разположен на дълбочина 27 километра в района на град Катандзаро, административен център на южния италиански регион Калабрия. Колебанията на земната повърхност ясно са се усетили в този град и в много други селища на провинция Катандзаро, съобщава РИА Новости.

Местните власти разпоредиха евакуация на училищата, тъй като земетресението предизвика голяма тревога у жителите на провинцията, предаде БНТ. Много жители на Катандзаро съобщават, че са чули силен шум, след който "земята се е разтърсила за около десет секунди".

Сеизмичната активност в Италия не спира. В средата на юли експертите регистрираха значително увеличение на активността в планината Етна на остров Сицилия. Тогава изригването от така наречения „нов кратер“, разположен в горната част на югоизточния склон на Етна беше придружено от отделянето на гореща лава, вулканична пепел и трептения на земната повърхност със средна сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: