Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 14:20 1 775 16

Съседите първи по злоупотреба с еврофондове

  • румъния-
  • еврофондове-
  • злоупотреби

Злоупотребите в България възлизат на 25 млн. EUR

Съседите първи по злоупотреба с еврофондове - 1
Снимка: Shutterstock

За периода 2014-2018 гг. Румъния е на първо място по злоупотреби с пари от еврофондовете се посочва в работен документ на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

В северната ни съседка са регистрирани 477 случая на злоупотреби с евро пари, което я поставя на първо мястото в ЕС по този критерий.

Разглеждайки резултатите в абсолютна сума първото място е за Полша. Там са отчетени злоупотреби на стойност 109.8 млн. EUR, следвана от Румъния с 62.2 млн. EUR, Франция – 28.9 млн. EUR. За България сумата е 25 млн. EUR.

За миналата година в Румъния и Италия са регистрирани най-много случаи на злоупотреби в областта на финансовото подпомагане за земеделието и селското развитие. От общо всички нередности на тези сектори се падат 61% става ясно от документа на ОЛАФ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    11 20 Отговор
    Е не. България е най ЛОШАТА страна и най лошите хора в света според РУСКИТЕ турските АМЕРИКАНСКИТЕ ПАПАГАЛИ.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 България е американска колония

    13 15 Отговор
    Защо Велика Турция е напред със 100 години от жалка и печална България???

    Коментиран от #5

  • 4 Какаду

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    Ти Българският Папагал от Банкя ли си?
  • 5 Володя

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "България е американска колония":

    Благодарение на това, че Ерджолан Тапир редовно идва в Кремъл да му лекувам хемороидите с праз...Аллах криле да му дава, че по- бързо да идва! Та така го вдъхновявам, че дръпва всеки път Турция с 2 г. напред! Вече знае да си носи и ибрика.
  • 6 Пак сме НОМЕР 1

    11 3 Отговор
    Румъния е тамън три пъти по-голяма по население така,че ги умножете нашите 25 × 3.
  • 7 Гледач

    3 3 Отговор
    А ти от гей парада ли си?
  • 8 Centurion

    12 2 Отговор
    Това е абсурд,лидер е България в процентно съотношение!Тук правителство,агенции,общински администрации и прокуратурата са в престъпен сговор и присвояват отпуснатите европейски средства за лична полза и обогатяване и в ущърб на Народа!Това е реалната причина да сме стабилно на дъното,по доходи и качество на живот.Авторитарно управление цензура и медийно затъмнение,и обратното ,преекспониране на разни жалки постижения със съмнително качество!!!Всичко това е визитната картичка на комунягите от ГЕРБ!!!Пътища,брак,саниране,брак,направили 93 стадиона за по средно 5 милиона в села с по 40/50 баби,че и на две места школи и зали за спортни танци,при най младият жител 72 г.Чиста проба крадци и мошеници!

    Коментиран от #14

  • 9 бря

    7 2 Отговор
    Тоз път сме първи,а не последни.Като се има впредвид големина на население ,територия и БВП сме си недостижими рекордьори.После що фаувето не избрали България?
  • 10 Злорадството

    0 0 Отговор
    е долна черта и не бива да се проявява по принцип, а още повече към съседи. Иначе си е за очудване, че има по-крадливи и от нас, но като гледам коментарите може и да не съм прав...
  • 11 некойси

    0 1 Отговор
    Тва не е възможно, чак не е за вярване. Толкова магистрали се направиха и потрошиха, толкова вили, къщи за тъщи се построиха ... и тва е само върха на айсберга за който знаем. Направо не е за вярване румънците да са пред нас.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 боцмана

    2 1 Отговор
    Интересно , ако в българското правосъдие имаше поне един човек работещ наполовина колкото Лаура Кьовеши , каква щеше да е класацията?
  • 14 Моделиер

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Centurion":

    Другаре, какво става?Опорните точки от Посрано 20 са опровергани от ЕС.Ами сега?Какво стана с румънския модел другаре?

    Коментиран от #15

  • 15 Centurion

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Моделиер":

    Нямам нищо общо с комунистите от Позитано,нито с Комунистите от ГЕРБ,и никога не съм имал,нито рода ми има. Имам обрани от комунистите и то измерено в милиони към днешен момент,така че си объркал адреса!!!
  • 16 Порше пълно с овце

    0 0 Отговор
    Другите 100 милиона ги скриха Порожанов и Цацаров , Калинки и велможи , плащат мило и драго да не ги разследват, облажването е огромно, къде е държавата?
Новини по държави: