Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 11:06 2 175 2

Пълен хаос по трасето Брюксел-Лондон

  • брекзит-
  • великобритания-
  • мишел барние-
  • борис джонсън

Все още е възможно да се постигне споразумение за Брекзит тази седмица, заяви главният преговарящ на ЕС

Пълен хаос по трасето Брюксел-Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние заяви, че все още е възможно да се постигне споразумение с Великобритания тази седмица, но британското правителство трябва да предложи законово обвързващ текст, предаде AP.

Преди днешната си среща с външните министри на ЕС в Люксембург Барние каза, че сега главното предизвикателство е британските предложения по сложния въпрос за ирландската граница да се превърнат в законово обвързващ текст.

"Крайно време е добрите намерения да се оформят в законов текст", каза Барние.

В четвъртък и петък ще се състои среща на върха на ЕС, чиято основна тема ще е Брекзит поради наближаването на планираната му дата 31 октомври.

"Макар че постигането на споразумение ще е трудно - според нас все по-трудно - то остава възможно за тази седмица", каза Барние.

Ирландската телевизия Ар Ти И съобщи, че днес Великобритания ще направи нови предложения за Брекзит на срещата с преговарящите от ЕС в Брюксел.

Пълен хаос по трасето Брюксел-Лондон

Финландската министърка по въпросите на Европа Тюти Тупурайнен, чиято страна е ротационен председател на ЕС, заяви, че споразумение за Брекзит все още е възможно, но ЕС трябва да има готовност за липса на споразумение и удължаване на процеса.

"Всички сценарии са възможни", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    0 0 Отговор
    Чисти
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.