Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 07:07 4 854 36

Мицковски: Да отговорим на България за обидите и изнудването

  • мицковски-
  • македония-
  • обиди-
  • изнудване

Това предложил лидерът на ВМРО-ДПМНЕ на лидерската среща при президента Пендаровски в неделя

Мицковски: Да отговорим на България за обидите и изнудването - 1
Снимка: БГНЕС

На проведената в неделя лидерска среща е решено, че на България трябва да се отговори, все още се обмисля формата, информира скопският телевизионен канал „Алсат М“, излъчващ на албански език в материал, представен без редакторска намеса от агенция ФОКУС.

Македония трябва да приеме резолюция, която да заяви на България какви са новите червени линии в отговор на обидите и изнудването от страна на София. Това е предложението на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски, който го постави за разглеждане на лидерската среща при президента в неделя. То получи одобрение от всички партии. От опозиционната партия заявиха, че през следващите дни ще реагират чрез парламента или по друг начин.

„И по отношение на всички реакции на тази декларация е неизбежно от наша страна Република Македония да не реагира на такава декларация, след като практически всички, включително Пендаровски и Заев, се съгласиха, че е необходим спешен отговор. Ще видим след няколко дни как ще се придвижи това. Ако те не поемат инициативата, ВМРО-ДПМНЕ ще го направи ", каза Игор Янушев от опозиционната партия.

От СДСМ изразиха мнението, че никой не може да ни отрече това, което е потвърдено в Организацията на обединените нации, а това е, че сме македонци и говорим македонски. Трябва да изградим отношения с България и всички наши съседи отговорно, без да обиждаме никого и да бъдат нарушавани националните чувства.

„Знаем, че Република България е в последните етапи на кампанията за местни избори и знаем, че по някакъв начин ще започне кампания и у нас. И ние трябва да бъдем много внимателни, по никакъв начин да не позволим Договора (с България) да бъде политизиран, това е целта на този Договор ", каза Костадин Костадинов от СДСМ.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боце

    102 5 Отговор
    Храни куче да те лае, това са тез бетонни "македонски" глави.
  • 2 Чичо

    84 1 Отговор
    Мдааааа...значи все пак Макрон е прав - макетата още не са узрели за ЕС.
    Ами ДГД, докато вденат къде е "правият път"...

    Коментиран от #6

  • 3 Алекс2

    63 1 Отговор
    А стига с тия макета нека си живеят в измислената държава ...
  • 4 Територия БГ.

    49 6 Отговор
    Тия какво ще ни отмъщават, деебба и селяците, ама ония предател бойко борисов е за бой, че как го надупат америщанците така застава!
  • 5 Поручик Балканец

    63 2 Отговор
    От 1999, 20 години търпим, понже не били готови за истината. Време е да им завъртим един шамар и едновременно с това да покажем, че не сме беззъбо псе. На мен скопските кресльовци не ми трябват. А на вас?
  • 6 куку руку ку

    46 2 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо":

    Макетата никога няма да узреят... или поне дотогава, докато не признаят, че са българи.
  • 7 Фен

    18 2 Отговор
    Ако сина ти стане гей, облича се като гей, и всички го признават за гей, това не означава, че се е самородил, и вече не ти е син!
  • 8 1234

    22 3 Отговор
    Макетата се държат като истински българи. Що ли?
  • 9 Хан Омуртаг

    49 3 Отговор
    Кой създаде " македонският" език през 1944 г?
    Кой създаде " македонската" република ,като част от Югославия?
    Кой даде праха от костите на Георги ( Гоце) Делчев на комунистите ( Тито) в Югославия?
    Кой малтретираше българите да се замоопределят като "македонци" в Благоевградско при преброяването през 1947 г? Кой,Кой,Кой. - КОМУНИСТИТЕ безродници и техните ръководители- Георги Димитров, Васил Коларов,Вълко Червенков, Трайчо Костов.Сега ще си сърбаме попарата. Сега на запад от нас има едни" македонци" - около 1,3 милиона души,който ни мразят така както никой друг.

    Коментиран от #29, #35

  • 10 778

    35 0 Отговор
    Кой ви изнудва? Да не би да е задължително да сте част от НАТО и ЕС? Разбира се че не!
  • 11 Знам знам🙄

    22 1 Отговор
    Абе тия най накрая ще разберат че 100 човека македония не правят. Македонците ще се събудят и ше ги избесят на уличните лампи. Затова не са дозрели. Такава простотия не съм виждал. Все едно кърджали да се отдели и да започне да претендира че там се говори османски език и че те са османци и нямат нищо общо с турците. Егати сляпата наглост.
  • 12 Лекар БГ

    29 1 Отговор
    Наглец.
    Защо не отговорите с резолюция на Франция???
  • 13 ДДРОнег

    22 1 Отговор
    В такъв случай никакво НАТО, никакъв ЕС !!!
    Но трябва добре да си премерваме политическите ходове, защото в крайна сметка ще ни принудят да ги признаем за отделна нация !!!
    И понеже нямаме политици, това и ще стане , за жалост !!!
  • 14 Оня с рикията

    27 1 Отговор
    Мицковски, бегай си у србия. Остави българите от бюрм да се самоопределят по правилния начин.
  • 15 Давид

    15 4 Отговор
    Сега разбирате защо една империя като България властвала над целия свят се е разпаднала на малки парчета . Предателства , алчност , липса на цел и стремеж .
  • 16 vvvvv

    8 2 Отговор
    С това наше правителство, дупедавци, нищо друго не се очаква. Външният ни министър, с неговата дебилна усмивчица, пак ще се хили.
  • 17 Новичок

    15 0 Отговор
    Където има Вмро има и предатели.

    Коментиран от #18

  • 18 Оня с рикията

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Новичок":

    А дека има новичок, предателите са от долната страна на тревата.

    Коментиран от #20

  • 19 БЕЗ ИЛИ СЪС МАКЕДОНИЯ

    16 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА...И УТРЕ ПАК ЩЕ СЪМНЕ И ЩЕ МРЪКНЕ БЕЗ ИЗМИСЛЕНАТА НАЦИЯ" МАКЕДОНИЯ".. ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАДЕ СЕРИОЗЕН УРОК И ДА ИМ СЕ УДАРИ ЗВУЧЕН ШАМАР ТА ЧАК И ТЯХНИТЕ ПОДСТРЕКАТЕЛИ И БЪЛГАРОМРАЗЦИ СЪРБИТЕ ДА ГИ ЗАБОЛИ...
  • 20 КонТрол

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Оня с рикията":

    Новичок, най-безопасното БОВ. Доказано.
  • 21 Изгорете беге знамето

    3 10 Отговор
    Публично

    Коментиран от #27

  • 22 NSDAP

    10 7 Отговор
    ПРОКЛЕТА ДА БЪДЕ ОНАЗИ МИНУТА, КОГАТО РУСКИЯТ БОТУШ Е СТЪПИЛ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!!!
  • 23 ХанибЪл

    10 1 Отговор
    За скопяните ще ни кажат отвън каква поза да заемем! Това е сигурно.
    Прави са оная, които виждат общите ни корени в твърдоглавието, което проявяваме и от двете страни.
    За комисията: Абсолютно сигурно е, че ще заседава и през следващият век, без никакъв напредък!
    Има едно, единствено правилно и достойно наше поведение спрямо Северна Македония, а именно:
    Да спрем да говорим и се интересуваме от тази чукареста периферия на Европа и от нейното население. Както за нещо несъществуващо. Никакво харчене пари на вятъра за коридор 8, за ж.п. връзки и всякакви други връзки. Директива до нашите медии, евродепутати, депутати, училища и криви паланки, да не се пише и споменава по никакъв повод Северна Македония и населението й- скопяни! Ако това се налага, да се назовават "ОНИЯ ОТ ОПЪКИЯ КРАЙ ДОЛНАТА ЗЕМЯ, ФУРНАДЖИИТЕ, НАЙДЕНОВЦИТЕ(От "Намерени"и не се знае кои са!), СКОПЯНИТЕ и други подходящи! Никога да не получат съгласието ни за ЕС!
    Да дойде време да лазят на жълтите павета, пред президентството и министерски съвет и да се молят да ги помилваме. А ние великодушно...да им откажем!
    Е това е БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! Ще дойде време, цял свят ще ни има респект, само заради такава позиция!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Sochi

    7 1 Отговор
    Предлагам да ги анексираме и да се кротнат. Да изгоним чалмите от там и да си пием ракийцата като братя.
  • 26 ???

    6 0 Отговор
    Скоро ще се прегърнете с Албания. Без това не ви искат.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Лешояди

    4 1 Отговор
    А защо половин Македония с Български паспорти? Да кажа продажни Български политици ,истината боли никойда не се засяга.Голата истина.
  • 29 Кой 🕉 🕉 🕉

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Омуртаг":

    Кой е говорил на турски диялект? Кой е вярвал в Тангра? Кой е бил езичник? Кой прави тричане на кучета в 21 век? Кой има най-корумпираната държава на Балканите? Кой открадна пенсиите на пенсионерите? Кой краде от Евро фондовете? Кой не става за държава?
  • 30 STEFCO

    3 1 Отговор
    TEZİ BOKLUTSİ NE SA ZA ES OSTAVETE Gİ NA RUSNATSİTE TEZİ SA KATO TSİREİ ZA BG TIPA NATSİYA
  • 31 Мунчо

    1 3 Отговор
    Македонската кочина трябва да бъда разделена между България и Албания, а посръбчените шовинистически свине изклани и оставени да бъдат изядени от животните.
  • 32 стоян георгиев

    8 1 Отговор
    северна македония реално не иска да влиза в ес както и сърбия .те играят цирк за пред европа и избирателите си,но стигне ли ситуацията до положение да ги приемат и почват сами да горят мостовете си към европа.усилията на българия да им помага в посока европа и нато са напълно излишни предвид ситуацията и само ни носят негативи!
  • 33 херодот

    2 0 Отговор
    Признай си ,че си българин,ще ти олекне !
  • 34 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Република Македония се отдели от Югославия по мирен път защото ни МРАЗЕХА. Всякакви приписвани заслуги на България за мирното обособяване са фантасмагории.
    Сигурен съм, че когато в РСМ отношението към нас се обърне към подобряване, албанците ще бъдат подтикнати да нанесат удара си.
    В България доста хора са изненадани от действителното положение на нещата там. Това е като един вид шок за мнозина българи, но по-добре е да се знае реалността.
    Част от хората там, дори искат пак да се върне Югославия…………
    Това потвърждава, че……авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината , е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България. Не искам да повярвам, че това се прави може би съзнателно.
  • 35 Помнещ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Омуртаг":

    А КОЙ ЛиГИТИМИРА всичко това което си изброил ( със признаването ИМ ) ???? Май беше ,,антикомунистът " ЖЕЛЬО МИТЕВ ЖЕЛЕВ!!!!!
  • 36 Истината

    2 0 Отговор
    Този се притеснява че ще започнат агитации заради изборите в България.А бе идиот ,300 хил. македонци са си купили от Каракачанов бг. Лични карти като са декларирали че са българи и следователно е нормално тези хора да се агитират .Сега в България се правят на ударени по новините и се чудят защо има села като с.Ключ и български села по границата с македония на което жителите са се увеличили десеторно от последните избори.Проклет да бъде каракачанов който продаде паспорти на македонците за да работят в Европа