Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 13:50 1 720 4

ЕС иска споразумение с Великобритания

  • ес-
  • доналд туск-
  • великобритания

През следващите дни се взима решение за молбата на британското правителство

ЕС иска споразумение с Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС никога няма да реши да се раздели с Великобритания без споразумение. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от EU Observer.

Британският премиер Борис Джонсън вече подаде молба за отлагане на срока за излизането на страната от ЕС. Това стана, след като британският парламент не одобри новото споразумение с европейските представители.

„Очаквайте да решим за молбата през следващите дни. Много е важно да видим какъв път ще избере британския парламент. Трябва да сме готови за всякакви вариант. Трябва да сте наясно, че ЕС никога няма да предпочете излизане на Великобритания без споразумение“, заяви Туск.

Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер заяви, че са били отделени твърде много време и усилия за уреждането на въпроса. Той заяви, че Европа е направила всички възможни компромиси, за да има споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кой68

    2 1 Отговор
    EU комисия знае ли изобщо какво прави и иска да направи?Но според мен чакат обаждане отвъд океана.....Жалка лицемерна гротеска се разиграва и жертвата ще са Балканските държави.....
  • 3 Ох бе

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ismet":

    Mи ходи се бичи бе резак
  • 4 Рошко

    0 0 Отговор
    И аз искам споразумение вече, аман обграждайте ги с електропастир и никскво излизане от острова, като в пуф с проститутки