Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 13:15 1 541 6

Никой не спи, всички гледат телевизия

  • телевизия-
  • сериал-
  • недоспиване

Почти 90 процента от американците не си доспиват заради маратонско гледане на сериали и мачове

Никой не спи, всички гледат телевизия - 1
Снимка: Shutterstock

Почти 90 процента от американците не си доспиват заради маратонско гледане на телевизия, сочат резултатите от анкета, цитирани от ЮПИ.

Изследването на специалисти от Американската академия по медицина на съня обхванало над 2000 участници. Те посочили съня като втори по важност свой приоритет след семейството.

Но независимо че смятат съня за важен, 88% заявили, че остават до късно да гледат епизоди от сериали или шоута на стрийминг платформи. Всъщност това се отнася за 95 процента от респондентите на възраст между 18 и 44 години. Много от анкетираните отлагат лягането в леглото, за да играят видео игри, да четат и да гледат спортни предавания.

За 72 процента от участниците на възраст между 18 и 34 години било по-вероятно да останат до късно да играят видео игри, докато това се отнасяло за едва 38 процента от интервюираните на възраст 35 и повече години. По-късното заспиване заради видео игри било по-вероятно за 59 на сто от мъжете и 42 процента от жените.

Две трети от респондентите - 71 процента от жените и 61 от мъжете, не си доспивали, за да четат.

Около 60 процента от участниците - 75 процента от мъжете и 45% от жените, пък не си доспивали заради гледане на спортни предавания. За 54 процента от анкетираните на възраст между 25 и 54 години било по-вероятно да останат да гледат продължения на мач, докато това се отнасяло за 51 процента от участниците от други възрастови групи.

"Хроничното недоспиване може да увеличи риска от здравни проблеми, смущения в настроението и увреждания на опорно-двигателния апарат", отбелязаха учените.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нигън

    5 2 Отговор
    Земята на живите мъртви.
  • 2 Borislav Popov

    4 1 Отговор
    Е гаси лъжата, анкетирали 2000 хамереканеца и установили, че 90 % от тях (300 милиона) не били спяли, щото били гледали телевизия !!
  • 3 Черната утайка

    2 1 Отговор
    Гледат реклами на лекарства по телевизията им, то друго не дават.
  • 4 един

    5 0 Отговор
    А, то пък защото тук при нас е нещо по-различно.... Особено бабишкели разни и тем подобни пенсии- нон стоп са пред телевизора и зяпат турски и индийски сериали за втъпяване на ума.... младежта пък гледа риалити шоута и пуска СМС-и до пръсване, и въобще- нищо не става вече от тая държава....

    Коментиран от #6

  • 5 Оруел

    0 0 Отговор
    Така е във "фермата на животните". Дрога, антидепресанти, енергийни напитки, ГМО и телевизия, която да те убеждава, че си син на велика "нация". Капитан Америка, Рамбо и подобни, винаги спасяват света от лошите и ти си от техният отбор, за това си и велик.
  • 6 Оруел

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    Нищо не става от света като цяло. Всичко копират от американците и резултатите са подобни. Къде повече, пъде по-малко ама с тенденция да догонят.