Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 17:10 2 170 16

Джонсън: Няма доказателства за руска намеса

  • великобритания-
  • русия-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия

Всички дарения на Консервативната партия са правилно проверени и правилно публикувани, заяви премиерът

Джонсън: Няма доказателства за руска намеса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Борис Джонсън заяви, че "няма доказателства" за намеса на Русия в политиката на Обединеното кралство, на фона на призивите правителството да публикува доклад по темата преди общите избори, съобщава ВВС.

Премиерът заяви, че "няма причина" да се променят "нормални процедури" в публикуването на доклада на Комитета за сигурност на разузнаването на Парламента.

Нейният председател Доминик Грийв коментира, че документът, финализиран през март, съдържа информация, свързана с избирателите. Лейбъристите призовават за неговото публикуване.

Докладът включва данни от разузнавателните служби на Обединеното кралство относно предполагаемите руски опити да повлияят на резултата от референдума за ЕС през 2016 г. и общите избори през 2017 г.

Процесът по изчистването му от съображения за сигурност бе завършен в средата на октомври, но оттогава той е на "Даунинг стрийт" и очаква окончателно обнародване.

Премиерът е попитан по време на интервю, защо не публикува доклада преди изборите на 12 декември, на което той отговори: "Защото не виждам абсолютно никаква причина за промяна на нормалните процедури за публикуване на докладите за ISC, само защото има избори".

За възможността да има руска намеса в политиката на Обединеното кралство, той каза: "Няма доказателства за това и трябва да бъдете много внимателни ... просто не можете да клеветите всеки, който идва от определена страна, само защото е от тяхната националност."

Когато е попитан колко руски олигарси са дарители на Консерваторите, Джонсън отговори: "Всички дарения на Консервативната партия са правилно проверени, правилно публикувани. Ще оставя това на вашите екипи, да представят фактите пред нас. Всичко е там и е публично."

Комитетът изслуша доказателства от разузнавателните агенции на Обединеното кралство като GCHQ, МИ-5 и MИ-6 за руските опити за намеса в референдума за ЕС през 2016 г. и общите избори през 2017 г.

Предишните разкрития подсказват, че тези руски дейности не съответстват на мащаба на тези, насочени срещу президентските избори в САЩ през 2016 г. и дори в този случай има значителен дебат доколко хората действително са били повлияни от тези действия.

.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    10 3 Отговор
    ЩО ЗА ТЪПОТИЯ !!! ВЪПРОСЪТ Е: ИМАЛИ НАМЕСА НА ЕС /И ТО НА ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ/ ...РУСИЯ ПРОСТО НЕ ПРАЩА АНГЛИЧАНИН НА МКС !!!!!!!!
  • 2 Borislav Popov

    0 21 Отговор
    Тукашните руски подлоги много обичат да го плюят адаша, ала сега, щом той говори убави работи за руските им господари, си трайкат, щото просто не знаят как да се изкажат по въпроса. Виж, ако беше Борката да каже нещо против любимите им руслямци, тролокаскетите, щяха да го разкъсат тука на парчета, за нула време.

    Коментиран от #4, #5, #6, #12

  • 3 факт

    14 0 Отговор
    Ами сега!?Този Русофоб каза истината....колкото и да ги боли някой отзад!
  • 4 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Напротив!Този главанак не знае ли,че за всичко е винивен Путин?Как може?Веднага оставка!
  • 5 Къш бе

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    тиквоч. Адаш му се приискал. Чакат те адашите ти в Истанбул. Къш!
  • 6 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Сигурно важи и за Новичока, ме ще си признае и за него “адаша” ти, споко и ти ще дойдеш на неговия акъл, ма щот си по простичък, ще ти трябва повечко време.
  • 7 Хрониките на Евразия

    0 5 Отговор
    Щом Путин можа да купи елитите на повечето големи потомствени демокрации , какво остава за нашето говно , което величае себе си - политически елит на нашата депресирана
    бедна , посткомунистическа държава ..?
  • 8 Хрониките на Евразия

    0 9 Отговор
    В момента , след редица предавания , изобличаващи
    Путин като криминален престъпник , Централната германска телевизия започна ново предаване "Путин и немците " - за влиянието на путинската кремълска мафия над вътрешната политика и над политиците на Германия ..

    Коментиран от #11, #13

  • 9 pepe le pew

    4 0 Отговор
    Всичко е пропаганда. Но едва ли трезво мислещите хора са си представяли нещо друго.
  • 10 соросоиди и джендъри

    8 0 Отговор
    А нещо за намесата и ролята на Сорос и неговите фондации?
  • 11 хихихихи

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хрониките на Евразия":

    В момента по Руската почва предаването "Как хохлите, ходят посрани". Ако искаш да го гледаш, сядай пред огледалото!
  • 12 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    има мнооого сол да МИ ближеш,докато станеш като ,,адаша,,!!!!!!И да знаеш дори аз няма толкова!!!пък не си го намразил толкова ,че да ти го давам....
  • 13 Румяна Костова

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хрониките на Евразия":

    Изобличава Путин като криминален престъпник на базата на,, Хайли лайкли". Защото никой никъде не е представил нито един документ, уличаващ Путин в каквато и да било Криминалност.Медиите в Германия са под пряката диктовка на САЩ, както и образованието им.Още на първолаците се внушава вина за ВСВ. Да се свият и преклонят. На кого ли? Та на всички малцинства и гости от Близкия и Среден Изток. Че даже и на тези от Африка.
  • 14 Де па тоя

    6 0 Отговор
    Де па тов.Как може русите да не са намесени тоз път.
    Тйо тръмчо кат пръдне русите с му виновни оти боба дет е ял е бил зареден.
    Па нсште медиии да има как и пръднята ще му пуснат в ефир,само и само да им лепне по някое доларче
  • 15 Сталин

    3 0 Отговор
    Борис Иванов е наш човек. За това го направихме премиер.......
  • 16 до Борислав Попов

    0 0 Отговор
    Не ти е адаш, и това ли не знаеш мълнио?Александър Борис му е името!Ама си гръм и мэлнии!
Новини по държави: