Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 08:20 1 254 5

Моралес: Страхувам се от гражданска война

  • боливия-
  • ево моралес

Бившият президент на Боливия призова сънародниците си да не допускат подобен конфликт

Моралес: Страхувам се от гражданска война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на Боливия Ево Моралес се опасява, че политическата криза в южноамериканската страна може до доведе до гражданска война, съобщи ТАСС, като се позовава на негово интервю за испанската агенция ЕФЕ.

"Много се страхувам", - казва Моралес, отговаряйки на въпрос за възможно избухване на вътрешен въоръжен конфликт. "Докато ние бяхме на власт, обединихме града и селото, изтока и запада. А сега се появяват групи, разпалващи насилие, членове на банди, наркомани, те проникнаха даже в университетите и се организират в полувоенни групи".

Бившият президент призовава сънародниците си да не допускат подобен конфликт.

По данни на Интерамериканската комисия по правата на човека, от началото на политическата криза в Боливия са загинали най-малко 23 души, а 715 са ранени. Само на 15 и 16 ноември в резултата на употреба на сила от полицията и армията са загинали девет души, а 122 са пострадали, съобщиха правозащитниците.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свършиха с арабските страни

    12 3 Отговор
    Сега е наред Южна Америка . Там ще има пролет. Че и петрол имат...
  • 2 Мирко

    8 1 Отговор
    Разнира се САЩ нямат нищо общо с преврата. Просто подкрепят умерената опозиция. Във Венецуела след като заразиха Чавес с рак и го убиха, пак подкрепиха опозиционните сили. Само благодарение на Путин не влязоха демократично с танковете. Дръжте се боливиици.

    Коментиран от #4

  • 3 Иван

    4 0 Отговор
    Ево Моралес се страхува от еврейската жътва.
  • 4 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мирко":

    я обясни как го заразиха чавес с рак!тва сме го пропуснали в час по биология!смях!
  • 5 факт

    1 0 Отговор
    кой че гепи лития