Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 18:21 3 636 9

Ким: Не искам в Южна Корея

  • марк еспър-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • мун дже-ин

Севернокорейският лидер е отклонил предложение на южнокорейския президент Мун Дже Ин да посети Сеул

Ким: Не искам в Южна Корея - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е отклонил предложение на южнокорейския президент Мун Дже Ин да посети Южна Корея, предаде АР, като се позова на севернокорейски медии.

Става дума за предложение за участие в регионална среща, която ще се проведе следващата седмица в южнокорейския град Пусан. В съобщение на севернокорейската информационна агенция КЦТА се казва, че няма причина Ким да посети Южна Корея в условията на една мрачна атмосфера. Агенцията разкритикува правителството на Мун, че не е изпълнило споразуменията, договорени между двамата лидери при трите им срещи миналата година.

Според КЦТА офисът на Мун е изпратил на 5 ноември писмо до Ким с покана той да присъства на двудневната среща в понеделник и вторник, чийто домакин ще е Южна Корея и на която ще присъстват лидери на страните от Югоизточна Азия. Севернокорейската информационна агенция отбелязва, че в писмото се е съдържала и молба Северна Корея да участва на срещата със свой специален пратеник, ако Ким Чен Ун не може да присъства.

Американският министър на отбраната Марк Еспър приключва азиатската си обиколка със същите проблеми, на които се натъкна при пристигането си на Корейския полуостров миналата седмица.

Най-сериозният от тези проблеми е отказът на Северна Корея да възобнови преговорите с Вашингтон за елиминирането на ядрените си оръжия.

Ким: Не искам в Южна Корея

Марк Еспър се надяваше, че решението му да отложи военновъздушно учение с Южна Корея ще допринесе за завръщането на Северна Корея на масата за преговори. Надеждите на министъра обаче не се оправдаха, тъй като КНДР отказа да преговаря. Еспър заяви днес пред журналисти в Ханой, че е разочарован от отрицателния отговор на Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Knaus 485

    30 6 Отговор
    Ким е железен

    Коментиран от #6

  • 2 Горд

    30 8 Отговор
    кореец, бранещ интересите на народа си.
  • 3 Браво Ким

    28 7 Отговор
    Браво Ким. Никакво отказване от ядрените оръжия. Откажеш ли се , САЩианите щ ще те нападнат директно
  • 4 Наострядамос

    8 7 Отговор
    Веднага след като Южна Корея и Япония си платят на САЩ за "охраната", Ким "спонтанно" ще смекчи тона.
  • 5 Краси

    12 11 Отговор
    Всички севернокорейци искат, той не иска... Баси маанджията...
  • 6 7792

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Knaus 485":

    По-скоро е ЖЕЛЕ-зен! :)
  • 7 Иван

    11 1 Отговор
    И какво иска еврейската сатанинска сперма в Тел Авив и Хелэинки? Северна Корея да се раэоръжи,эащото сатанинските сперми отложили военно учение эа неопределено време? Ешкинаэки иэчадия
  • 8 гост

    1 1 Отговор
    Баси..ма тоя прасунгер се е ушил отвсякъде.Пък и ако захапе една ябълка...ще е точно като печено прАсе на Коледа.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: