Last news in Fakti

3 Декември, 2019 16:25 3 025 30

НАТО в Полша е сигнал за Русия

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • русия

Йенс Столтенберг обяви плановете на организацията

НАТО в Полша е сигнал за Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че военното присъствие на групата в Полша и балтийските страни има своето основание, съобщи El Pais.

Основната идея на тези действия е да се подаде сигнал към Русия. Днес се провежда срещата на върха на НАТО.

„Със своето присъствие в Полша и балтийските държави, ние изпращаме силен сигнал към Русия. Това е в случай на опит за атака в региона.

Ние нямаме списък с врагове, защото не виждаме непосредствена опасност, за който и да е наш съюзник, така че не определяме Русия по този начин. Ние променяме своя потенциал за реакция, защото виждаме все по-непредсказуема среда за сигурност“, заяви Столтенберг.

Той добави, че групата има големи бойни възможности за реакция за подкрепа на региона. Предвиждат се допълнителни разговори за възможностите за придвижване по време на срещата на НАТО.

Той призна, че има противоречия в НАТО, но въпреки това групата е добре.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Станимир Стоилов

    30 7 Отговор
    До Румяна Костова:
    Войната "чука на вратите ни", защото светът се нуждае
    от НОВО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ !
    За това се определи и новия фронт срещу САЩ образуван
    от големи страни като:
    Русия, Китай, Индия и Бразилия

    Коментиран от #17

  • 3 Ако човек е глупав то е за дълго

    35 5 Отговор
    Ако искаш да убиеш змия ще и смачкаш главата , а няма да почнеш от опашката(Полша и Прибалтика)Йенс и Бойко сякаш ги е раждала една майка , толкова си приличат по (липсата на) акъл
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 goni

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова по-младата":

    Браво! Латински! Че кой в днешно време ще те разбере?! Хич няма да си млада, а и не си жена!:)
  • 6 Бесен Язовец

    24 0 Отговор
    Този сигнал нещо мига- мига да не стане така, че РФ да го изгаси от веднъж ?
  • 7 ****

    23 1 Отговор
    Ами на този дебил руснаците не му ли намигнаха с изстрелването на авангарда,че е тръгнал да се обеснява какво послание били отправипи към Русия.
  • 8 Мисля че

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова по-младата":

    мъртво по призумция е написаното от теб. Пишеш абсолютни глупости,защото САЩ и никои от членовете на НАТО,а и нито една страна в момента няма хиперзвукови ракети с които да се противопоставят на Русия,а САЩ нямат дори ракети да си изкарат изчадията тъпи до МКС ,а ще се возят отново ако има място на руските. Пентагона е едно умряло куче,което разиграва някакви електронни игри със слаби противници,като Бг,Конго и др. такива подтиснати ,а за държави те с президенти с големи топки,краварите нямат шанс никакъв. Примери С.Корея,Иран,какво да кажем за Русия,Китай и Турция.
  • 9 КОНТРАТА

    24 0 Отговор
    Скоро ще има сигнал от Полша SOS SOS бият ни бият ни: ако чува някой от съзвездието Орион нека се отзове моля!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Шляхтиц

    20 2 Отговор
    НАТО в Полша, а и не само в Полша, е сигнал преди всичко за НАТО. Да си припомни НАТО, а и не само НАТО, какво стана само преди 74 години. Да не се вее пак РУСКОТО ЗНАМЕ във Варшава, а и не само във Варшава.................
  • 11 Ке ги клеца баба Меца

    23 1 Отговор

    До коментар #9 от "КОНТРАТА":

    Поляците няма да имат време за сигнал „SOS” - ще има ДУМ и после гробна тишина!
  • 12 КОНТРАТА

    21 0 Отговор
    И как точно можеш да уплашиш държава като Русия която притежава 8000 ядрени бомб и ракети? Която има ТОП бронетанкови бригади подкрепени от ТОП авиация и ТОП ракетни войски! И ТОП пехота!

    Коментиран от #15

  • 13 Хохи

    15 0 Отговор
    нато, нато, нато, САСРАХТЕ СЕ С ТОВА нато
  • 14 Джеронимо

    6 0 Отговор
    Хайде почвайте я тази война ,да се свършва светът ,че омръзнахте с тези маневри.Да ви питам после,като изядете консервите в бункерите кой ще ви храни?Ще закарат няколко хиляди натовчета ,да ги разиграват като мечка на синджир,за да дават сигнал на Русия.Те руснаците ще си направят онова,дето прилича на сипуко,ама не е.
  • 15 100

    1 11 Отговор

    До коментар #12 от "КОНТРАТА":

    Абе, тая ТОП армия едва се справи с Чечня, дето е една малка територия с около 2 милиона население. Всичко е относително...

    Коментиран от #22, #26

  • 16 goni

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова по-младата":

    Хмм! Знаеш ли , какво е това стахановец? Защо мислиш че хората правят всичко за пари?! Ако, наистина си момиче, пази Боже! Дано да си някой джендър дето не си знае пола. Бог да пази България!
  • 17 Димитър

    1 10 Отговор

    До коментар #2 от "Станимир Стоилов":

    Станилов къде слагаш страни като Индия и Бразилия в блок с антидемократичните държави Русия и Китай. Не се дръж като луд за връзване. Най мощният военен съюз винаги е бил блока Нато. САЩ са в състояние сами да се справят с ватенките от Русия. В Сирия около 300 вангеровци дадоха фира за това, че се правеха на мачовци, а американците не дадоха дори една жертва и нямаха нито един ранен воиник.

    Коментиран от #19, #29

  • 18 Стамат

    10 0 Отговор
    Хаха сигнал пускали .Ще падна .Полските подлоги не разбраха че станаха фронтова държава само и единствено да забавят руснаците . От краварника така им го набиха че поколения ще ги боли.Достатъчно е само една подводница в Балтийско море или един комплекс авангард . Времето за което ще ги забавят е времето на полета на ракетата до Варшава После ако е останал някой то ще е за да вее бялото знаме. А този Столтенберг е като куче което ти се зъби и посяга да хапе но само докато не му биеш един шут в муцуната.После с квичене се изнася с 200
  • 19 СПЕЦНАЗ

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Димитър":

    САЩ никога не могат да победят руснаците. Мои колеги от Афганистан, Ирак са ми разказвали какви бойци са янките. 15000 спец наз на Кадиров и 5000 руски командоси попиляха 200 000 джихадисти в Хомс, Халеб (заедно със сирийската армия и Хизбулах). Вагнеровците бяха ликвидирани от щатски бойни дронове. Борба за петролни кладенци, частна армия

    Коментиран от #20, #21

  • 20 100

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "СПЕЦНАЗ":

    Противоречиш си, сам пишеш, че армията на щатите е попиляла Вагнеровците.... И както казва Сталин: - "Непобедима армия няма."

    Коментиран от #24

  • 21 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "СПЕЦНАЗ":

    Ми защо тогава, тези опасни руски командоси и спецназовци на Кадиров не видя сметката на 800-те американски войници, които охраняват петролните кладенци в Сирия и не ги вземат под свой контрол ?? Мара с малките бозки и Лавров, всеки ден реват, че хамерите били незаконно там !

    Коментиран от #23, #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 СПЕЦНАЗ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Договорка между евреите (евреите командват САЩ, Канада, Израел, Англия, ЕС, Русия). Разликата - в Русия са хасидите, Берл Лазар (глава Хабаде). Никога няма да има директна война САЩ - Русия. Всичко е театър на кукловидите
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 gggw

    4 1 Отговор
    тъп, по-тъп, най-тъп, йенс-тъп... тоя освен да бръщолеви глупости за друго не става.. и на него му е ясно безсмислието на нато... ама нали им е "шеф" трябва да държи огъня
  • 26 Стършел

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "100":

    Това което е било преди няма нищо общо с това което е сега. Трябва да си сляп щом не можеш да го видиш.

    Коментиран от #27

  • 27 100

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Стършел":

    То, от както се биха в Чечня, рашките не са попадали на корав противник, та не се знае точно как е сега...даже и по времето на СССР, когато бяха на върха на могъществото си, не можаха да се справят в Афганистан. Щатите преди това се провалят във Виетнам, Финландците през 39-40-та правят Червената армия смешна, преди това поляците , водени от Пилсудски през 21-23-та година разбиват съветите и т.н....та срещу корав и мотивиран противник трудно се воюва и се дават много жертви, без значение колко ти е силна армията.
  • 28 Ха ха

    1 0 Отговор
    Къв сигнал бе ...най-много пшеките пак да изядат дървото
  • 29 Нафърфорий

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Димитър":

    Мите, много си зле чадо!!! Ама ти не си виновен! Амин!
  • 30 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Битката не закъсня да се изчака...те тия нали уж напуснаха бе...твоите пиндоси щот били тва онова. Пък сетне пак на гювеча...много си смешен като лизач и всички ти гледат сеира
Новини по държави: