Last news in Fakti

3 Декември, 2019 21:25 553 0

Макрон иска договор и диалог с Русия

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • нато

Френският президент смята, че това е важно за сигурността на европейския регион

Макрон иска договор и диалог с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Франция подкрепи идеята за нов договор за стратегически оръжия, съобщи France 24.

Държавният глава на Франция разговаря с американския президент Доналд Тръмп преди срещата на върха в Лондон. Еманюел Макрон смята, че Европа трябва да е част от това ново споразумение.

„Стабилността на Европа зависи от диалога с Русия. Важно е да имаме стратегически диалог с руското правителство. Статуквото не е най-доброто решение в това положение. Споразумение за ограничаване на оръжията е фундаментално за нашата сигурност“, заяви Макрон.

Президентът вече обяви, че е готов да разговаря с руските представители за предложеното от тях споразумение за ограничаване на стратегическите оръжия в Европа.

Той отново защити критичното си изказване за НАТО, въпреки недоволството на останалите лидери.

Макрон допълни, че диалогът с Русия трябва да бъде внимателно проучен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: