Last news in Fakti

13 Декември, 2019 11:50 1 264 1

Игра на хаос в Конгреса на САЩ

  • сащ-
  • конгрес-
  • доналд тръмп

Спорове около гласуването срещу Тръмп

Игра на хаос в Конгреса на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на правната комисия към Камарата на представителите в САЩ обяви, че измества гласуването срещу американския президент Доналд Тръмп за днешния ден, съобщи Политико.

Решението беше обявено от Джери Надлър в късните часове на вчерашния ден. Сега гласуването ще се проведе в 10 ч. сутринта американско време днес.

Решението беше посрещнато с неодобрение от републиканците. Оказа се, че не е имало обсъждане с опозицията.

Надлър и председателят на долната Камара Нанси Пелоси получиха сериозни обвинения. Републиканците ги обвиниха, че не се интересуват от правилата.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл и адвокатите на Тръмп вече са обсъдили стратегията за гласуването. Тръмп настоява свидетелите да дават показанията лично, докато според сенаторите трябва да се внимава по този въпрос.

Демократите обвиниха президента за злоупотреба с власти и възпрепятстване на разследване по случая. Става въпрос за опити за натиск над украинското правителство.

Тръмп е сигурен, че ще спечели гласуването в Сената, където републиканците са мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 0 Отговор
    Конгреса стана като Полютбюро при Елцин ...накрая танковете ще излязат на улицата