Last news in Fakti

16 Декември, 2019 21:14 1 244 4

Тръмп може да съкрати войските в Афганистан

  • линдзи греъм-
  • афганистан-
  • сащ-
  • войски-
  • доналд тръмп

Мирните преговори между САЩ и талибаните бяха възобновени

Тръмп може да съкрати войските в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският сенатор Линдзи Греъм заяви, че президентът Доналд Тръмп ще обяви тази седмица съкращаване на американските войски в Афганистан, което вероятно ще започне следващата година, предаде AP.

В изявление в афганистанската столица Кабул Греъм заяви, че президентът може да съкрати броя на войските от сегашните 12 000 на 8600 души. Той каза, че афганистанските сили за сигурност са способни да се справят със задачата да бранят страната си.

Греъм обаче се противопостави на пълно изтегляне на американските войски. Той заяви, че изтеглянето трябва да е обвързано с условия и талибаните трябва да изпълнят обещанията си, дадени по време на преговорите.

Наскоро мирните преговори между САЩ и талибаните бяха възобновени, но отново бяха прекъснати след нападение в четвъртък срещу американската военновъздушна база в афганистанския град Баграм, северно от Кабул. При атаката бяха убити двама и ранени 70 афганистанци. Леко ранени бяха и петима американски войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лален

    6 4 Отговор
    Вии журналистите лудси ли сте бе ненормалници вии сте битер политиците бе откачалки. Какъв Тръмп какви пет лева бе, вие не осъзнавате ли че скоро няма да можете да си пишете глупостите защото ще ви бият по улиците като излезнете и ви видят
  • 2 слаботоков

    6 3 Отговор
    Що бе? Нали са голямата сила? Краварите нещо дават на зад! Що така? Ами щото във Виетнам се осраха и сега в Афганистан също се осират !Тъпи и скапани кравари!
  • 3 Kcaniba

    4 2 Отговор
    Може, а може и да не може.
    Ех ех, от както се пенсионира бат рамбо, много зян станаха пиндоситя
  • 4 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Няма нужда , афганците постоянно работят по въпроса и им намалят бройката .
Новини по държави: