Last news in Fakti

22 Декември, 2019 09:06 8 674 6

Мощен удар в сърцето на "Ислямска държава"

  • афганистан-
  • ислямска държава

Афганистанското правителство обяви, че през последните шест месеца е задържало около 700 бойци от групировката

Мощен удар в сърцето на "Ислямска държава" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Афганистанското правителство обяви, че през последните шест месеца е задържало около 700 бойци от групировката "Ислямска държава" и техни роднини в Източен Афганистан, предаде АР.

Афганистанската разузнавателна служба Националната дирекция за сигурност (НДС) заяви, че сред 700-те най-малко 75 са жени, а 159 са деца. Много от тях са чужденци. Мнозина от групата са били арестувани, но има и част от нея, които са се предавали.

Според НДС всички бойци и техните роднини са прехвърлени в комплекса на дирекцията в Кабул. Преди това силите за сигурност обкръжиха в домовете им в различни окръзи на Източен Афганистан десетки останали джихадистки бойци. НДС заяви, че операцията продължава.

Няма как по независим път да бъде потвърдено, че затворниците, представени вчера в комплекса на НДС от правителството пред репортерите и фотографите, са свързани с групировката "Ислямска държава".

Повечето от арестуваните членове на "Ислямска държава" са от Пакистан, Йордания и централноазиатските страни, заяви офицер от НДС, пожелал анонимност. Сред задържаните джихадисти 277 са чужденци, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тохо

    7 6 Отговор
    Задържали? Тия по-големи демократи от америте бе, те биха го очистили на място без съд.
  • 2 Очевидец

    8 6 Отговор
    Когато американските войници бяха в источен Авганистан ИД живееше златен век , той Джонито пари им даваше и всичко си беше наред , той Джонито се изтегли на запад и ония от ИД умират от глад , еди по един се предават на авганските власти .
  • 3 Факти

    14 5 Отговор
    И сега ги пратете в Европата да се интегрират. И после либерастии смотани, се питайте отде идат атентатите. Ама нали ваши близки не страдат, а страдат обикновенните хора, заради вашите умни решения.
  • 4 Истина

    8 1 Отговор
    70% от ИД са европейци атеисти .
  • 5 дявола

    8 3 Отговор
    Тази Ислямска я създадоха Американците и сега няма изкореняване
  • 6 казах

    0 0 Отговор
    Саплъка,саплъка,у главъта
Новини по държави: