Last news in Fakti

18 Декември, 2019 19:55 2 933 7

Германия се отстоява пред САЩ

  • германия-
  • ангела меркел-
  • сащ

Страната отново защити "Северен поток - 2"

Германия се отстоява пред САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че не одобрява политиката на санкции на американското правителство, съобщи РИА Новости.

Тя отново защити проекта „Северен поток – 2“. По-рано САЩ обявиха ограничения около завършването на проекта.

Германските представители настояват, че проектът е изцяло икономически. Руското правителство вече обяви, че това няма да попречи на завършването на проекта.

„Ние сме против есктериториалните санкции. Не говоря само за решението от вчера, а и за действията спрямо Иран. Мисля, че трябва да преговаряме и да покажем, че не одобряваме този подход. Ние ще видим как ще се развият нещата около проекта“, заяви Меркел.

Тя заяви, че се наблюдава подобряване на комуникацията след срещата на Нормандския формат за Украйна в Париж. Според нея обаче няма достатъчни резултати, за да се свалят санкциите срещу Русия.

Меркел и руския президент Владимир Путин са обсъдили ситуацията около изгонените руски дипломати и вече са подобрили комуникацията си. Според нея предстоят преговори със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    21 2 Отговор
    ГЕРБ предаде ЕС в ръцете на США и Турксе! Можеше газта да минава през Бг! То и сега могат да ни заобиколят ако искат хах
  • 2 Хасан

    14 9 Отговор
    Сащ прави с един удар два заека ...забавя икономическото развитие на ЕС и Русия и по такъв начин си гарантира лидерство в 21 век
  • 3 соросоид дебил

    9 15 Отговор
    Меркел е лицемерна крава и както всички лицемери на Запад не обичат да им пипат печалбите. Само че рижавият като им затвори пазара за немски коли в САЩ ...и приключват като икономика.

    Коментиран от #7

  • 4 Гошо

    8 3 Отговор
    Цепна го Путин ЕС и в прав и преносен смисъл и не само ЕС

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чичак

    6 0 Отговор
    Да. Ама Германия. А Тиквун ходи да целува ануси.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: