Last news in Fakti

4 Януари, 2020 14:30 1 984 5

Още 3 евро на вечер за туристите в Амстердам

  • амстердам

Новият данък бе въведен на 1 януари като допълнение към съществуващата ставка от 7% от цената на жилището

Още 3 евро на вечер за туристите в Амстердам - 1
Снимка: Shutterstock

С настъпването на 2020 година туристите в Амстердам още бъдат принудени да плащат допълнителни 3 евро за всяка вечер от престоя си в града, предаде РИА Новости.

Новият данък бе въведен на 1 януари като допълнение към съществуващата ставка от 7% от цената на жилището.

Всяка година в Амстердам, в който живеят 1,1 милиона души, идват 17 милиона туристи. Властите наскоро се отказаха от стратегията за привличане на гости в града и се опитват да се справят със съществуващия огромен поток от посетители.

„За да контролираме ситуацията, трябва да действаме и вместо да насърчаваме този туристически поток, е време да се ангажираме с неговото управление“, се казва в един от официалните документи, приети в края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    8 1 Отговор
    А наш'те селяци във Велинград и Сапарева баня например, взимат по кинта на час "Циня зона" !!!!!! Така селяка разбира привличането на клиенти !!!
  • 2 Bwb

    4 4 Отговор
    Истината е че там ходят и ще продължават да ходят по 18 милиона наркомана заради легалната дрога,в холандия няма какво много да видиш, а пияни холандски пишещи посред бял ден на центъра на слънчев бряг могат да се видят без да троши пари до нидерландия,така е така и ще бъде,тая разложена държава ще продължава да има по 18 млн туристи наркомани на година заради дрогата....всеки идиом като остави по 500 евро за ядене спане и пиене, това прави 9 милиарда евро ,не говоря за дрогата ,тя е отделно
  • 3 евроджендър наркоман

    4 3 Отговор
    Скоро няма да ни се налага да пътуваме до Холандия.
    Много скоро и тук ще разрещат да си се ДРУСАМЕ на воля и да се женим мъже с мъже.
    Любимият на всички ни Сорос и неговите НПО-та с активното участие на троловете му, действат в съкратени срокове да станем втората Холандия.
    Нека да ви е яд вас - нормалните! Изродщината ще победи по всички "земни кълбета" и ще ви тикаме по затворите, ако не искате да смените резбата!
    П.П.
    горенаписаното е тест за интелигентност и по рейтинга ще позная, дали вече сме 80% дебили или повече.

    Коментиран от #4

  • 4 Господарят на джендурите

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "евроджендър наркоман":

    Па кой те е спрел и сега бе аланкулу
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: